keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Paljon villoja ja kuusenpalloja


Pääsin maanantaina sukeltamaan värikkääseen villakasaan. Kokoonnuimme tutun naisporukan kanssa H:n luokse perehtymään huovutuksen alkeisiin. H. on harrastanut itse sitä jo pitempään ja tehnyt aika uskomattoman näköisiä juttuja. Muutaman niistä esittelen vähän myöhemmin.


Muovipusseista paljastui toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä villoja ja jämäpaloja. Ne ovat niin syötävän värisiä, että tekisi melkein mieli ostaa noita kotiinkin vaikka vain ihasteltavaksi. Ja sitten aloitettiin -siis kun oli ensin ravittu itseämme pienellä seurustelulla ja Jamie Oliverin ohjeen mukaan keitetyllä glögillä ja namusten kanssa. Maistoin nyt ensimmäistä kertaa sinihomejuustolla täytettyjä taateleita ja yhdistelmä todellakin toimi! Puhumattakaan itse tehdyistä suklaamakeisista ja...Noniin, sitten päällystettiin keittiön pöytä jätesäkeillä ja alettiin hommiin. Villaa alettiin pyöritellä kerros kerrokselta palloksi. Kun muoto alkoi pysyä kasassa, palloa kasteltiin lämpimällä vedellä ja alettiin lisätä siihen Marseille-saippuaa.


Palloa pyöritettiin samalla tavalla kahdella kämmenellä kuin pikkupullaa pyöriteltäessä. Vettä ja saippuaa lisättiin välillä ja jatkettiin pyörittämistä, aika kauan. Pitkään. Siksi oli kiva tehdä sitä porukassa. Kun pallo pompahti pari kertaa pöydälle pudotettaessa, tai saattoi se olla jo ennen sitä vaihetta, saattoin lisätä pinnalle haluttuja kuvioita. Kuviovillahöytyvät kiinnitettiin paikalleen neulalla. Olenkin aina ihmetellyt, mitä neulahuovuttaminen oikein on ja nyt se selvisi käytännössä. Villa vaan naputeltiin erikoisvalmisteisella väkäsin varustellulla neulalla märän huovutetun pallon päälle ja se todellakin kiinnittyi siihen. Tein itse muutaman vihreän koukeron omaani, josta siis oli tarkoitus tulla joulukuusenpallo.


Kun pallo nyt sitten pompahteli tarpeeksi pöydällä, sai siirtyä vesihanan äärellä huuhtomaan saippuaa pois. Kylmällä vedellä kasteltiin palloa ja puristeltiin ja kasteltiin ja puristeltiin niin kauan kuin saippuaa tuli ulos. Lopulta palloon vielä pyöriteltiin käsissä symmetrisen pyöreä muoto takaisin.


Sitten alkoi koristelu. Kulta- tai hopealangalla ja tavallisella ohuella neulalla pisteltiin ja saatiin jokainen ainakin ripustuslanka aikaiseksi. Tein kokeeksi tuollaista ketjusilmukkaa kultalangalla. Ajattelin kotona lisäillä vielä pieniä kultahelmiä, joita kaapissa sattuu olemaan niiltä ajoilta, jolloin tein muutamat helmet.


Joillakin on kaikenlaista kaunista kotona. Astetelmia ja kaunista silmänruokaa. Itse olen melko yksinkertaisen ja askeettisenkin tyylin sisustaja, mutta katselen näitä mielelläni muitten luona.

Saimme jokainen aikaiseksi yhden pallon. Kuvassa on muutama muukin, jotka H. oli tehnyt meille malliksi. Niinhän se menee aina, että puolet ajasta menee seurusteluun ja syömiseen, juuri niin kuin pitääkin, kun ei ole työt turhaan häiritsemässä välillä.

H. oli tehnyt itselleen huovuttamalla todella kauniin joogamaton. Lämmin ja mukava muovisen sijaan.


Pieniä jouluisia juttuja.


Tässä on yksi näistä H:n uskomattoman kauniista töistä. Hän on käynyt myös kirjontakurssin, minkä kyllä huomaa näistä pistoista! Kuvasin tämän kesällä, enkä enää muista oliko se tyyny vai joku muu, olin niin tuon kuvion lumoissa.


Joo, rispektii, tähän ei joka tyttö pysty!
6 kommenttia:

 1. Tosi mukava tapa tehdä tuollaista luovaa puuhaa yhdessä. Älyttömän hienoja noi viimeiset kauniit kirjoneulehuovutukset. Kiehtovaa suorastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä muut kollegat ovat jääneet jokin aika sitten eläkkeelle ja olen ikionnellinen, kun saan tavata heitä näissä merkeissä. Juuri nämä naiset ovat olleet minulle kullanarvoisia niin ammatillisesti kuin ystävinäkin. Olisi kamalaa kadottaa yhteys työvuosien jälkeen.

   Luova puuhailu yhdessä on uutta minulle, ja niin kivaa.

   Poista
 2. Kivaa hommaa varmasti ja oi miten ihania värejä! Tuo joogamattosi on hyvin kaunis. Terkkuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun tekemääni on kyllä vain yksi pallo;) Nuo hienot työt ovat H:n taidolla tekemiä.

   Poista
 3. Super ihania noi kuusenkoristeet. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mukava tehdä niitä joskus enemmänkin ja koristella pikkukuusi kokonaan pienillä villapalloilla:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...