perjantai 28. marraskuuta 2014

Hyrrä pyörii ja joku nilkuttaa


Ärsyttävää. Jokaisella askeleella sattuu polveen. Ei sen näin pitänyt mennä. Joulukin on tulossa, ja muuta.

Kävin keskiviikkona ystäväni kanssa kuntosalilla. Tehtiin vähän tavallista reippaammat sarjat, ja polviystävällisesti, huom. Ei tullut mikään paikka kipeäksi, vaikka venyttely jäikin vilkkaan seurustelun takia aika vähäiseksi. Torstaina mentiin sitten siskon kanssa töitten jälkeen vesijumppaan. Siellä vähän tosikkomainen, mutta tehokas fysioterapeutti, ja sitten pistettiin menemään reipasta tahtia kiva ohjelma kelluntapötköjen vauhdittamana. Ei kyllä tullut siitäkään mikään kipeäksi, oli hyvin ohjattu, ja tunsin selvästi käyttäneeni syviä vatsa- ja pakaralihaksia.

Tänä aamuna kävelin sitten seitsemän jälkeen reippaasti töihin, sen viimeisen parinkymmenen minuutin pätkän alun automatkan jälkeen. Loppumatkasta polvessa vaan napsahti ja sen jälkeen jokainen askel alkoi sattua. Välillä tuntui jo, että jalka menee kokonaan alta. Poikkesin siinä matkan varrella kauppaan ostamaan lounassalaatin evääksi, ja meinasin sitten ihan tosissani ajaa loput sata metriä töihin taksilla. Nilkutin kuitenkin perille ihan itse. Olin varma, että polvi paranee, kun istun rauhassa pari tuntia. No en istunut; kuljeskelin levottomana siellä sun täällä, eikä istuminen sitten myöhemmin yhtään auttanut. 

Nyt manailen taas sohvalla, ei sillä ettenkö siinä olisi muutenkin, kuten armas mieheni herttaisesti totesi. Se on eri asia. Nyt siinä on pakko olla, kun ei voi muutakaan. Oikea polvi on pysynyt täysin oireettomana puolivuosittaisella hyaluronaattipiikillä, mutta tämä vasen joka kipeytyi vasta alkysyksystä, on ärhäkämpi, ei ole moksiskaan mistään piikeistä. Kipuilee miten milloinkin eikä tottele mitään. Olen puhutellut sitä lempeästi ja ankarasti. Ei usko.

Jos makaisi pelkästään sohvalla, niin polvet varmaan olisivat tosi hyvässä kunnossa. Muu kroppa homehtuisi sitten niille sijoilleen.


8 kommenttia:

 1. Tosi ikävän kuuloinen juttu. :( Toivottavasti polvi paranisi ilman mitään sen isompaa juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polvet vaivaavat minulla vasta toista vuotta, ja se kulkee suvussa, joten kokonaan en tästä eroon pääse:)

   Poista
 2. Voi että kurjaa, ei ole kyllä lainkaan mukavaa kärsiä kivuista ja ettei pääse liikkumaan. Kovasti zemppiä ja kaikesta huolimatta tunnelmallista viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin kipu jäi onneksi eiliseen, yön lepo kai auttoi, joten yhtä paljon ei potuta kuin eilen:)

   Poista
 3. Äh, ikävä juttu, mikähän se napsahdus oli? Toivottavasti löytyy apua, jalat on aika tärkeät. Olen todennut saman, että mihinkään ei satu, jos makaa sohvalla, mutta eihän se tietenkäön ole hyväksi pitemmän päälle. Soittasin, mutta kello on paljon.

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lie ollut, ainakaan en astunut harhaan tai muuten huonosti. Nyt tosiaan jo helpottaa, uskalsin käydä ruokaostoksilla, mutta en vielä lenkillä. Joo, jalat on yllättävän tärkeät!

   Poista
 4. Minulla polvi liukkaalla horjahtaessani napsahti ja siitä alkoi puolentoistavuoden prosessi. En halua masentaa, mutta mulla se napsahdus tuli nivelkierukan repeämisestä. Tämä todettiin vasta puoli vuotta lääkärissä juostuani magneettikuvauksessa. Sitten polvi leikattiin ja kuntoutuminen kesti noin vuoden. Ihan entiselleen polvi ei tullut, puolen vuoden väärässä asennossa linkuttamisen aikana niveleen tuli kulumaa. Suht kunnossa on silti, mutta korkokengissä en voi enää hiippailla, hyvät kengät ovat tärkeät. Toivottavasti polvikipu on ohimenevää, mutta kannattaisi mennä ehkä ortopedille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla tulikin sitten isompi juttu! Sait jalkasi kuitenkin käyttökuntoon. Minä luulen tätä omaani silti nivelrikkoon kuuluvaksi vaivaksi, mutta jos jatkuu, niin lääkärille on mentävä.

   Jotenkin harmittaa, että nyt kun olen saanut muut asiat kuntoon osa-aikatyön avulla, ja sitä ennen juoksin paljon lääkärissä, niin aina tulee uusia vaivoja. Ikäänhän se kuuluu, mutta vaikea on silti hyväksyä

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...