tiistai 1. heinäkuuta 2014

Lomanaloitushoitoja hampaille ja rypyille


Kesäloman alkamisen kunniaksi halusin itselleni vähän hoitoa. Olin varannut maanantaiaamuksi ensin ajan tutulle suuhygienistille ja aioin rientää sieltä kasvohoitoon. Ehkä ajatus hammaskivenpoistosta ei vastaa kaikkien kuvaa nautinnosta, mutta minä olen tykännyt aina hampaittenhoidosta ja jopa hammaslääkäristä. En muistanut tarkkaan, minkä ajan olin varannut ja lisäksi olin hukannut kalenterini. Ihan ensimmäiseksi jouduin siis menemään maanantaiaamuna töihin.

Ilman allakkaa ei tule mistään mitään: merkitsen sinne kaiken enkä ole tottunut turvautumaan puhelimen kalenteriin kuin hätätilanteessa. Kalenteria ei löytynyt töistäkään, vaikka kiersin kaikki paikat. Hoitelin siinä samalla sitten loput perjantaina unohtuneista työasioista.


Menin suuhygienistille varmuuden vuoksi vartin etuajassa ja se sattuikin olemaan oikea aika. Hän puolestaan muisti minun sanoneen puhelimessa, että yhdeltätoista pitää olla kasvohoidossa; itse en olisi muistanut. Aikamoinen sekopää minusta taas ehtikin kesän pienessä paineessa tulla. Sekopää ja lisäksi pitkästä aikaa tuli menneiltä vuosilta tuttu lomanalkuahdistus. Kaksi tai kolme päivää oli niin paha olo, että teki vaan mieli kaivautua sohvatyynyjen alle itkemään. Vanhastaan tiesin, ettei siinä auta muuta kuin odottaa. Ja niinhän se maanantain kuluessa yhtäkkiä taas helpotti.


Varmasti auttoi myös, kun sai olla hoidettavana. Olin varannut kosmetologilta puolentoista tunnin session ja pyysin häntä katsomaan, mitä kannattaisi tehdä. Ihoni on kevään aikana rypistynyt ja vanhentunut, mikä tietysti on luonnollista, mutta haluan silti pistää kapuloita rattaisiin. Hän ehdotti neulatonta mesoterapiaa, joka on uudempi versio neulaamisesta ja jossa laservalojen avulla imeytetään tehoaineita syvälle ihoon. Aquaphoresis-tekniikaksi kutsutussa mesoterapiamenetelmässä käytetään laser-teknologiaa ja erityisiä sähköisiä aaltomuotoja ja sillä pystytään kuulemma imeyttämään jopa insuliinia, kipulääkkeitä ja rokotteita lääkinnällisissä hoidoissa. Menetelmästä on tehty lääketietellinen tutkimus ja saatu Nobelin kemian palkinto v. 2003. No-Needle Mesoterapia käyttää punaista laseria, jonka tarkoitus on kiinteyttää ihon elastiini- ja kollageenisäikeitä, parantaa ihon verenkiertoa, hoitaa couperosaa, poistaa pigmenttiläikkiä ja vaikka mitä. Hoidon pitäisi kiinteyttää ihoa ja täyttää juonteet. Kiitos kyllä, tänne heti!


Ei siis mitään huuhaata, vaan todistettua tehoa, pakkohan sitä oli kokeilla! Hinta oli sopuisat 140€, sen nyt vielä sietää lomarahoja odotellesssa. Katselin kotiin päästyäni netistä, että Kämp Spassa hintaa on 195€, Turussa 250€ ja toisessa jyväskyläläisessä paikassa 350€! Valtavat erot. Oikeasti tuossa hoidossa pitäisi käydä useampaan kertaan sarjana, ja ehkä käynkin. Viimeinen hampaanoikaisukäynti on jo elokuussa - hyvin on mennyt sekin. Panostan nykyään aika paljon tähän turhamaisuuteen, mutta siitä on iloa itselleni, joten miksi ei. (Odottakaahan, kun elokuussa kerron uusimmasta turhamaisuusjutustani!) Sitä paitsi se oikaistava hammas tuli purukalustossa ihan tarpeeseen, ei ulkonäkösyistä.


Hoito tuntui mukavalta, ei siis paljon tuntunut. Puhdistuksen ja timanttimikrohionnan jälkeen iholle levitettiin pipettipulloista tehoaineita, kuten voimakasta A- ja C-vitamiinia ja jotain kolmatta ainetta, jota en muista. Punavalolaserilla avattiin huokosia ja "neulattiin" aineet syvälle ihoon. Luun lähellä otsalla ja poskilla se tuntui ihan pieniltä sähköiskuilta, kuin olisi ammuttu pienillä neuloilla. Huulen reunaan osuessa valo suorastaan pisteli. Tämä hoitopää tuntui myös lämpimältä. Pienemmällä hoitopäällä käsiteltiin vielä tarkemmin juonteita ja ongelmakohtia. Lopuksi iho suljettiin sinisellä laserilla ja se puolestaan tuntui kylmältä. Tämän hoidon jälkeen ei suositeltu pesua ennen seuraavaa aamua.


Kotiin päästyäni en huomannut naamassani mitään erikoisempaa muutosta, olin jopa vähän pettynyt. Seuraavana aamuna peilistä katsoi kuitenkin selvästi tasaisemman värinen iho, kuten aina kasvohoidon jälkeen. Meikatessa huomasin, että silmäpusseistani on yllättäen kadonnut noin puolet, mikä on suuri ihme enkä voi mitenkään uskoa tulosta pysyväksi. Kosmetologi mainitsikin lymfakierron paranemisesta ja sen vaikutuksesta silmäpusseihin, mita en hetkeäkään uskonut. Koska nuo silmäpussit ovat minulla aina suunnilleen samankokoiset eli kamalan isot, olen ajatellut niitten olevan geelipusseja.

Oikeastaan kasvojen juonteet ovat myös vähän matalampia, mutta se voi taas johtua muun ihon turpoamisesta. Vai oliko se niin, että se tulee sitä vain siinä neulattavassa hoidossa..? Helposti höynäytettävä kun olen, taidan kokeilla joskus vielä senkin ja hankkia kotiinkin niitä tehokkaita Environ-tuotteita. Kunhan ensin käytän vasta hankkimani Avènen couperosatuotteet pois. Ja ehdottomasti otan uuden hoidon syksymmällä.


Kadonnut kalenterini oli ilmestynyt jostakin oudosta paikasta töissä ja sain siitä tekstiviestin. Niin kävin sitten loman alkajaisiksi jo toisen kerran töissä samana aamuna. Nyt en aio vilkaista siihen suuntaankaan viiteen viikkoon!


7 kommenttia:

 1. Saitpa edullisesti tuon hoidon! Järkyttävät erot hinnoissa... Ihanaa lomaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En katsellut etukäteen näitten hintoja, koska en suunnitellut mitään, mutta valitsin uuden paikan sen perusteella, miten monipuolisia hoitoja oli tarjolla. Osui sattumalta nappiin:D

   Poista
 2. Olen joskus katsellut Kämp span tarjontaa ja haluaisin mennä kokeilemaan jotain kehon kokonaisvaltaista hoitoa ja saunoja. Kasvohoidoista minulla on melko vähän kokemusta enkä ole niistä havainnut itselleni juuri hyötyä. Huippukylmähoidossa (=pakastimessa) haluaisin käydä useammin, se tehoaa ja parantaa esim. unen laatua (ainakin minulla kahden käyntikokemuksen perusteella). Samoin urheiluhierojan otteet.
  Rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni käy kahden tunnin shiatsuhieronnassa, kun tarvitsee jotain hoitoa. Sellaista olen itsekin joskus saanut, samoin muita kokonaisvaltaisia hoitoja modernista vyöhyketerapiasta aroma- ja rosenterapiaan asti. Kaikkia hoitavat mieltä ja kehoa ja tarjoavat taivaallista rauhaa virkanaisen rääkätylle päälle!

   Siitä vaan, olet tosiaankin sen arvoinen:)

   Poista
 3. Kasvohoidot on mulle hebreaa, mutta kerran kävin ja oli se kyllä ihanan rentouttavaa. Kuvat on ihan nappiin, kolme ensimmäistä sarjana kertoo tarinan. Vai mitä?

  Hyvää lomaa, paineet pois!

  -eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että mobiiliversiona kun luin, jäi eka kuva pois, mutta silti, hienot puhuvat kuvat!
   -eikka

   Poista
  2. Kuvat kertovat, miten mieli rentoutuu ja avautuu vähitellen, kun joku hoitaa:) Siihen hintaan sopii toivoa, että hehkeyttäkin kehittyisi edes vähän.

   Suosittelen kyllä sullekin kasvohoitoa, se tekee hyvää, kun alkaa vuosia karttua. Tyylisi on sporttinen ja tyttömäinen, joten siihen saa hoitaa ihoa hyvin. Tukka hyvin ja hoidettu iho ovat valttikorttisi:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...