maanantai 19. toukokuuta 2014

Arkikuvaa maanantailta: lisää pinkkiä!


Kun kerran kesä päätti aloittaa heittämällä kunnon helteet kehiin heti alkajaisiksi, piti minunkin heti aamusta kaivella kaapista kesävermeet esille. Onneksi niitä löytyi ja mahtuivat vielä päällekin, ainakin viimekesäiset.  

Seuraavaksi tärkeää oli lakata varpaankynnet kesäisen pinkiksi ja sormenkynnet vähän reilummin vadelmaiseksi. Essien lakat ovat luottolaatua ja pidän myös pulloista kovasti. Leveä sivellin ja voimakas pigmentti jaksavat aina ilahduttaa, ei ollut ennen sellaista. Kummastakin riitti yksi kerros aluslakan päälle ja Seche vite hoiti viimeistelyt. 


Kävin seuraavaksi läpi huulipunavarastoni ja siirsin kesäsesonkiin liian neutraalit värit toiseen laatikkoon. Minullahan on aina violetit tai punaiset silmälasit päässä, silloin kun ei ole aurinkolasit, joten kovin väritön huulipuna ei näytä kesällä miltään.

Tein huvikseni näytteet kesäpunista käsivarrelle. Nuo ovat kaikki ihanan laatuisia ja viileitä värejä käyttävälle aivan loistavia valintoja. Jos kynsilakan pitää olla voimakaspigmenttinen, niin huulipunassa en välitä samasta ominaisuudesta. Huulipuna saa olla rasvainen ja jopa läpikuultava. Ensimmäisenä vasemmalla olevan Dior Addictin levitin siveltimellä, koska se on loppumassa, ja siksi se näyttää ehkä tukevammalta kuin onkaan. Se on ollut jo parin kesän suosikki ja luultavasi hankin taas jonkun uuden värin. Laatu on pehmeä ja kauniisti levittyvä. En juurikaan käytä huulikiiltoa yksistään, mutta tuossa oikean reunan Diorissa oli niin herkullinen väri, että se oli pakko keväällä ostaa. Olen sipaissut sitä enimmäkseen jonkun toisen päälle.

Näillä punilla selviäisin toki hyvin koko kesän, mutta ihan varmasti hankin tulevalla matkalla ainakin muutaman uuden huulipunan, niitä vaan ei ole koskaan liikaa.



Päivää on vietetty aika paljon sisällä, koska täällä on hiukan viileämpää kuin ulkona. Vilma-parka ei suostunut olemaan ulkona tai kävelemään kuin pikkukierroksia korttelin ympäri. Kukapa haluaisi altistaa itsensä paahtavalle auringolle mustassa turkissa! Meillä ei ole viilennyskonetta, joten etsin  pikkutöhöttimen vaatehuoneen hyllyltä ja viritin sen tuulemaan keittiöön. Mies haki töistä tultuaan varastosta isomman tuulettimen olohuoneeseen.

Ulkona oli tänään 30° ja sisällä 27°. Vasta nyt illalla pääsimme kävelemään vähän enemmän, kun taivas meni pilveen. Huomasin olevani kovin pinkeissä: pinkki hihaton kukkamekko ja pinkit nilkkapituiset housut. En voinut olla ajattelematta erästä itseäni nuorempaa naista, johon tutustuin kymmenen vuotta sitten, kun jaoimme Sorrentossa viikon ajan hotellissa saman illallispöydän suomalaisen pariskunnan kanssa. Hän puuskahti, että mikään ei näytä pahemmalta kuin vaaleanpunainen väri vanhalla naisella. Jep, en kaivanut matkalaukustani esille sitä haaleanpinkkiä pellavapaitaa, jota olin ajatellut käyttää sikäläisessä helteessä. Lähdimme nimittäin joka ilta yhdessä  hotellin illallisen jälkeen kaupungille tämän muuten hauskan pariskunnan kanssa. Joitakin asioita ei voi unohtaa, mutta toisaalta se ei ole estänyt käyttämästä lempiväriäni täällä kotopuolessa.


6 kommenttia:

  1. Taidamme syödä samanlaista aamujugurttia ja meillä näyttää olevan samanväriset pinkit kynsilakat! Tuon vaaleamman pinkin hankin keväällä, kun tuli ensimäiset lämpimät. Kun kylmeni, en lakannutkaan kynsiäni pinkillä, mutta nyt tarttis varmaan juhlistaa kesää kesävärillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmällä tuollainen haalea pinkki näyttää pliisulta, mutta pientä rusketusta vasten (Doven purkista) se on raikas auringossa. Kesällä meikillä ei ole niin väliä, mutta iloiset kynsilakat ja huulipunat saavat ainakin oman mielen ja miksei miehenkin iloiseksi!

      Poista
  2. Nyt on pinkkiä kerrakseen! Kun näin nää, niin sun on pakko käydä katsastamassa se Rose Grenadine! Mä luulen, että tykkäät. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein muistan, on grenadiini väriainetta, jota saadaan granaattiomenasta. Sehän on aivan kesänpunaista! Ajattelinkin käydä huomenna YR:n kaupassa, se on matkan varrella, kun menen iltapäivällä yksiin juhliin.

      Poista
  3. Täälläkin "hieman vanhempi rouva ", joka rakastaa vaaleanpunaista vaatteissaaan. Mielestäni se antaa kasvoille sopivaa ja ah niin nuorentavaa sävyä. terv. Olivia

    VastaaPoista
  4. Kas niinpä tekee! Se on sama kuin oranssi niille, joille se sopii: piristysruiske talven jälkeen.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...