sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tulppaaneja, ruokaa ja soittakaa Paranoid


Käväisin lauantaina ruokaostosten lomassa hankkimassa askarteluliikkeestä uusia taustakartonkeja. Ne muutamat entiset ovat palvelleet jo vuosia ja ovat kovin tummia. Otin pari reippaampaakin väriä, mutta nämä keväisen vaaleat pastellit osuivat silmään erityisen kivoina.


Ja mitäpä muuta kuvaisin kuin vaasiin kuivuneita tulpaaneita. Sekin oli tehtävä välttämättä juuri, kun mies oli aloittamassa pöydänkattamista sunnuntailounasta varten ja ehdotti kuivien kukkien pois heittämistä. No ei! Aina sitä muutaman räpsyn ehtii ottaa: vähän salamaa ja heijastinta esille ja muuta säätöä, kun sattui sunnuntaille sadepäivä. 

Säätöä ja lisää säätöä, raw ja jpg, ja valoa on liian vähän.


Välillä syötiin (emännälle) helppoa sunnuntairuokaa: Salkkarilohta, veneperunoita, valkosipulipapuja ja salaattia. Oltiin kaikki samaa mieltä, että punaisella pestolla kuorrutettu lohifile on ihan mahdottoman hyvää. Jälkiruoaksi olin valmistanut jääkaappiin valmiiksi annosmaljoihin jäähtymään Yhteishyvästä pienet mango-kookosvanukkaat, joita voin myös suositella helppoutensa takia. Ja kahvin kanssa kun ei ollut mitään varattuna, kävi kätevä emäntä taikomassa kahvin tippuessa kolmen minuutin suklaaherkkunsa.


Olemme miehen kanssa syöneet herkkuja koko viikonlopun. Vietiin perjantaina koira pojalle hoitoon ja ajeltiin naapurikaupunkiin yökyläilemään. Ruoka oli siellä mahdottoman hyvää -grillikausi avattu- ja viini samoin. Illan mittaan eli täytekakun jälkeen siirryimme katsomaan konserttivideoita ja niitä saa siinä omakotitalossa kuunnella todella kovaa. Muistammehan kaikki, miten ennen äiti huusi, että pankaa levysoitinta tai mankkaa pienemmälle, ja sitten huudettiin itse lapsille, että pankaa bassoja pienemmälle. Nyt ei huuda enää kukaan. Haloo Helsinki upposi oikein hyvin, mutta olemme kaikki sitä ikäpolvea, jonka Black Sabbath saa tanssimaan hullun lailla. Soittakaa Paranoid!

Lauantaiaamuna sai nukkua pitkään, joten jaksoimme istua taas notkuvan brunssipöydän ääressä. Täytekakku maistui aamullakin hyvältä kaikkien suolaisten jälkeen. Brunssi on kyllä parasta, mitä ruokarintamalla on keksitty! Kotiin tultua loput lauantaista menikin sitten kuin hidastetussa filmissä emmekä kumpikaan muistaneet ruokaa koko päivänä. Midsomerin murhien aikaan alkoi sentään jo vähän hiukoa.


Nyt illalla kun siirsin kuvat koneelle, huomasin että olisi kannattanut virittää noita valoja ajan kanssa eikä aina tehdä kaikkea niin nopeasti. Kukkien puolelta piti tulla valoa ikkunoista, mutta se ei riittänyt. 

Ehkä taas jatkan harjoituksia joskus vapaaviikolla. Tämänpäiväisistä kuvista riittää kuitenkin iloa koko viikoksi.



4 kommenttia:

  1. Ihania otoksia! Paranoid sopii hyvin näiden kuvien tunnelmiin, muuten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On suorastaan liikuttavaa, miten Black Sabbath uppoaa ihan yhtä hyvin edelleen kuin silloin aikanaan neljätoistavuotiaana, ja nyt vielä vanhojen ukkojen esittämänä:D

      Poista
  2. Upean väriseksi kuihtuneet nuo tulppaanit, melkein tekisi mieli sanoa, että kauniimpia nyt kuin tuoreena. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä: niihin on tullut luonnetta.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...