torstai 10. huhtikuuta 2014

Mineraalipohjasta


Inhoan viime aikoina levinnyttä sanaa sutiminen, kun puhutaan kosmetiikasta. Sutiminen on minun korvissani halventava ja väheksyvä ilmaisu, jotakin mitä tehdään ilman peiliä silmät kiinni, ja meikkaaminen taas on iso jokapäiväinen ilo. En aio sutia maalipensselläkään, kun aloitan kohta kodinhoitohuoneen seinän maalauksen. Tällä kerralla sana tuli kuitenkin omaankin mieleen, sillä nyt tarvitaan kunnon siveltimiä.

Tilasin alkuvuodesta Lookfantasticilta hyvästä tarjouksesta bareMineralsin aloituspaketin. (Sain sen hintaan 38e, kun Sokoksen verkkokaupassa pyydetään 99,90!) Odotukset olivat korkealla, kun niin moni oli kehunut mineraalimeikkejä. En olisi siis arvannutkaan, että niiden käyttö on niin hankalaa ja vaatii opettelemista. Mainoksissa kaikki näyttää helpolta.

Mikä sivellin ja mikä määrä? Paketin mukana tuli tutoriaalivideo, jonka kuuliaisena oppilaana kyllä katsoin alusta loppuun. Tiesin siis, kuinka vähän jauhetta otetaan ja minkälaiseen pensseliin milloinkin. Kosmetiikkablogeista olin lukenut, että mm. Ecotoolsin kabuki on tosi hyvä mineraalipohjan levityksessä ja sehän minulla olikin kotona jo valmiiksi. Olin joskus hankkinut sen matkakäyttöön poskipunan levitykseen, mihin se ei tosiaankaan käy.
Kuva valmistajan
Jauheen levittäminen sujui hyvin ja pohja näyttikin melko kivalta, mutta ongelmia tuli heti kun hymyilin. Poskissa näkyi miljoona ryppyä, joita en koskaan ennen ollut huomannut! Olenhan lopettanut puuterin käytön muualla kuin T-alueella jo aikoja sitten. Päivän mittaan nenänpää alkoi näyttää omituisen suttuiselta. Kokeilin sitten seuraavana päivänä pakkauksessa tullutta pohjustusainetta levittämällä sitä ensin iholle mielestäni ohuena kerroksena, ja sanoisinko, että lopputulos näytti vielä pahemmalta.

Ei hyvä, jossakin on vika. Käyttävätkö muut lady-ikäiset näitä? Meillä töissä ei voi konsultoida, vaikka siellä on kymmenen naista, koska yksikään ei ole samalla tavalla kiinnostunut kosmetiikasta. Olen kokeillut tätä nyt useamman kerran ja hylännyt lopulta alalaatikkoon. Tilasin samaan aikaan  myös amerikkalaiselta Everyday Mineralsilta ilmaiset kokeilupussit. Sen tuotteet tuntuivat jotenkin ohuemmilta ja kosteuttavammilta (pehmeämmiltä), mutta myös peittoa tuli vähemmän enkä löytänyt tilaamistani tuotteista mieleistä väriäkään. Mukana tilaamani matkasivellin oli surkea ja siitä irtosi koko ajan karvoja. Heitin lopulta ne pussit menemään.

Tässä yhtenä päivänä kaivoin taas mineraalipurkit laatikosta ja päätin antaa niille mahdollisuuden. Olin juuri lukenut yhdestä viimevuotisesta Evita-lehdestä eräästä keski-ikäisestä naisesta, joka vannoi mineraalipohjan nimiin. Olin aamulla levittänyt iholleni huhtikuun Liv-boxissa tullutta Garnierin Miracle Skin Creamia, joka tuntuu muuten olevan vallan mainio kotipäivän tuote. Otin bareMineralsin aloituspaketin mukana tulleeseen isoon siveltimeen vain vähän light-sävyistä jauhetta ja aloin sivellä ja pyöritellä sitä kevyesti iholle. Ei tullut juuri mitään silminnähtävää jälkeä. Otin toisen pienen satsin ja pyörittelin vähän voimallisemmin ja pitempään, ja johan alkoi kevyttä peittävyyttä ilmaantua. Huomasin myös hentoisen hohdon ja kiillon, joka näytti kyllä terveeltä ja hyvältä. Posket näyttivät vähän ryppyisiltä nauraessa, mutta vähemmän kuin aiemmin. Isot ihohuokoset nenällä näkyivät vielä, joten otin peitesiveltimeen jauhetta ja pyörittelin sillä huokoset piiloon.

Kun monen tunnin päästä olin lähdössä kauppaan, vilkaisin peilistä, miltä mineraalipohja nyt näyttää. Muualla näytti edelleen ihan hyvältä, mutta nenä kamalalta: huokosissa oli väriä, muualla ei. Enpä sen enempää korjailemaan ruvennut kuin sormella tasoittelin, mutta sama vika oli ollut aiemminkin.

Ei meistä siis oikein ystäviä tullut vieläkään. Mutta eipä ole muittenkaan meikkien kanssa niin auvoista: vasta tarjouksesta hankkimani YSL:n Le Teint Touche Éclat näytti tänään hyvältä ensimmäiset tunnit, mutta jo päivällä kaupungilta tultuani senkin alta paistoivat nenänpielien ja poskien verisuonet. Ja olin sentään levittänyt alle luottotuotteeni Clarinsin Beuty Flash Balmin, jonka avulla pohja pysyy yleensä hyvänä. Lumenen CC:kin pitää paremmin, vaikkei sekään niin hirveän kestävä ole.


Ei sillä, että tällä asialla niin väliä olisi. Aurinko paistaa ja linnut laulaa!



4 kommenttia:

  1. Jauhemaisissa määrä on se mikä ratkaisee, itselleen sopivaa ei löydy kuin kokeilemalla (monta kertaa). Olen kuitenkin sitä mieltä, että minä enemmän ryppyjä tulee naamaan, sen paremmin toimii ohuet kevyet nestemäiset tuotteet. :D Jos tulee mahdollisuus, kokeile sitä blogissani jokin aika sitten ollutta Elizabeth Ardenin meikkivoidetta, se on ihan mieletön. Mulla tulee helposti punoittavat nenänpielet näkyviin, mutta tuo pysyy kuin tauti niinkuin postauksessa sanoin, siinä on erikoista se, että se näyttää parhaimmalta kun on ollut muutaman tunnin kasvoilla.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä nestemäisistä voiteista, ja vasta nyt olen huomannut todeksi senkin, että iän myötä määrää täytyy vähentää. Hauskaa sinänsä, että nuorena tulee käytettyä liikaa meikkiä, kun sitä ei niin kauheasti tarvitstsi, luulee vaan.

      Pistänpä korvan taakse tuon Elisabet Ardenin, jos seuraavalla matkalla törmäisin siihen vaikka lentokentällä.

      Mukavaa viikonloppua sullekin!

      Poista
  2. Mineraalimeikkiä laitetaan vain aavistus eli monta henkäyksen ohutta kerrosta. Ripaus jauhetta pyöritellään siveltimen sisään, niin ettei jauhetta edes näy. Sitten pyöritellään sutia pitkin kasvoja. Tämä toistetaan monta kertaa. Mineraalimeikeisä on myös eroja. Minulla toimii parhaiten IDUN Minerals.

    Jonna esitti hyvän vinkin, jota kannattaa kokeilla. Ehkä nestemäinen meikki toimii ihollasi parhaiten. Itse pidän parhaana Academie meikkivoidetta, joka hoitaa samalla ihoa. Kestävä ja luonnollinen meikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnilleen tuolla tavalla tein sen, niin neuvottiin videollakin. Taidan uskoa nyt, etten vaan pidä mineraalimeikistä ja jatkan noitten nestemäisten kanssa. Ja jos niissä haluaa kuultavaa ja ohutta jälkeä, pitää kai hyväksyä erillisen peiteaineen käyttö strategisissa paikoissa;)

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...