maanantai 17. helmikuuta 2014

Esko Männikkö I


Lähdimme perjantaina heti työpäivän jälkeen ajamaan pääkaupunkiseudulle. Pojan ja miniän luona tulee kyläiltyä aika harvoin, koska he käyvät useammin meillä kotipuolessa. Olin jo etukäteen huomannut, että Taidehallissa on Esko Männikön retrospektiivinen näyttely ja sehän minun oli ehdottomasti nähtävä. Olen joskus vuosia sitten ostanut ison postikortin Männikön valokuvasta, jossa kaksi ukkoa kohtaa talvisella tiellä mopon selässä. Kuva on aivan hurmaava ja olen kehystänyt sen seinälle. Olisi tietysti kiva, jos se olisi aito valokuva, mutta kortti ajaa kyllä saman asian: hieno otos.


Katsottavaa oli paljon ja ripustus oli persoonallinen, tykkäsin siitä kovasti. En pidä yleensä rososta ja rumasta, mutta nämä saivat sieluni soimaan. Time Flies -näyttely on Taidehallissa 2.3. asti. 

Pysähdyttävä ja kiehtova kuva. Identtiset kaksoset pullossa? Kaksi nukkea ikkunan takana? 
Vai eläviä lapsia vankina? 


Vaikuttavaa, täynnä tunnetta. Jatkoa seuraa.

14 kommenttia:

 1. Kiitos näistä kuvista. Lievittävät vähän harmitustani kun en viime pääkaupunkireissullani näyttelyyn päässyt. Olin sen myös rekisteröinyt, vaan lapsiperheen luota oli vaikea livetä näyttelyyn eikä pienten 3v ja 0,5 v kanssa näyttelyyn lähtö innostanut!Innolla odotan jatkoa! Minulla on myös Männikön kuvista tehtyjä kortteja ja olen lainannut hänen valokuvakirjojaankin. Tai muistaakseni ainakin yhden kirjan. Sen joka kertoo Kainuun peräkammarin pojista ja myös maaseudusta. Hänen kuviaan on on ollut näytteillä yös Rovaniemen taidemuseossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vantaalla olisi ollut Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö, jonka kirjan äärellä olen vuodattanut kyyneleitä ja jonka missasin Jyväskylässä. Taidemuseo ilmoitti kuitenkin olevansa sunnuntaisin JA maanantaisin kiinni!

   Poista
 2. Mahtavaa, että tuolla sai kuvata. Saan minäkin nauttia näistä. Itsellä käy aina niin huono tuuri, että kuvaaminen on kielletty, sitten jää blogipostaus tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sai siellä, kysyn aina. Olen pettynyt, jos ei saa kuvata, koska sitten ei itsekään voi fiilistellä kuvien äärellä uudestaan kotona. En osta mielelläni taidekirjoja, koska ne jäävät hyllyyn.

   Poista
 3. Olipa mukava katsella uudestaan kuvina tätä hienoa näyttelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on niin hieno valo ja värit. Rakastuin ihan tuohon alimpaan ompelukonekuvaan!

   Poista
 4. Annoitpa hyvän vinkin. Mielenkiintoisesti ja kiehtovasti, mutta hengähdyttävästi ripustettu - jonoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee ihan erilainen vaikutelma kuvista kuin erillisinä:)

   Poista
 5. Hienoa että olet saanut kuvata, sillä monessa taidemuseossa se on kielletty.. Ärsyttää, mutta ymmärrän pointin.
  Mielenkiintoinen ripustus, harvoin olen tuollaista nähnyt. Itse työt jakavat yleisön mielipidettä kahtia, mutta minä pidän useimmista niistä. Rujo ja rosoinen kuva koskettaa. Kauniita ja siloitelluja näkee ihan tarpeeksi vastapainoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joistakin kuvista ei tullut heti ollenkaan ajatelleeksi, mitä se esitti tai mitä siinä oli kuvattu. Näki vain illuusion.

   Poista
 6. Persoonallinen ja kiehtova tuo ripustustapa. Voi että kun pitäisi ehtiä ennen 2.3. katsomaan, mutta enpä ole varma ehdinkö. Tämä näyttely olisi ihan pakko nähdä ja kokea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut pitkään aikaan käynyt näyttelyissä tai harrastanut muutakaan kulttuuria, joten siksikin vaikutus oli niin väkevä:)

   Poista
 7. Uskomattomia kuvia... kiitos tästä, Virpi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokailin siellä aika onnellisena itsekin:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...