keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kaurapussi niskassa


Älä häiritse mun talviunia, sanoo Vilman ilme. Voisin sanoa samaa, sain nimittäin päänsäryn eilisistä puuhistani, ja voisin nukkua tai ainakin maata sohvalla silmät kiinni koko päivän. 


Sitä en ole kuitenkaan tehnyt, vaan puuhaillut pieniä ja näkymättömiä hommiani. Ne ovat sellaisia, jotka naurattavat, kun luettelen niitä töistä kotiin palaavalle miehelle. Valokuvannut hyasintteja salaman ja jalustan kanssa. Kantanut olohuoneesta kukat kylpyhuoneeseen ja suihkuttanut ne. Kerännyt kaikki joulupakkaus- ja korttitavarat pöydältä takaisin omiin kaappeihinsa. Kaivanut esille muutamia joulujuttuja ja tehnyt niille tilaa. Käynyt koiran kanssa kunnon kävelyllä keskipäivän auringossa. Valmistanut itsellen terveellisen lounaan. Lämmittänyt kaurapussilla niskan ja selän lihaksia. Eikö siinä ole ihan tarpeeksi osa-aikaisen kotirouvan päivälle?

Illan ohjelmassa olisi vielä piparkakkutaikinan kaulimista ja Taivaallisen salaatinkastikkeen valmistamista jouluksi. Sitä on tilattu.


Vaihteeksi otetaan pari kuvaa kissasta. Kävin Oulun-reissulla Tuomo-serkkuni luona ja heillä on tällainen suloisen pehmeä kissa. En nyt muista nimeä, mutta ainakaan se ei ole Iines. Se on varmaan heidän toisen kissansa nimi, sen joka häipyy ulos, kun tulee vieraita. 


Tarkka lukija voi jossakin vaiheessa huomata, että olen muuttanut päänsärkyhöyryissä myös nimeni. Seitsemän vuotta toisen nimen mukaan Katriinana saa riittää ja tästä päivästä lähtien olen verkossakin Virpi.


8 kommenttia:

 1. Virpi on ihan hyvä nimi! :) Vilmalla on aika samanlainen ilme kuin minulla aamuisin, jos joku tulee herättämään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on muuten tosi aamu-uninen. Käytyään ulkona ja saatuaan ruokaa se vetelee hirsiä ihan sikeänä puoleenpäivään asti. Niin teen usein minäkin.

   Poista
 2. Mäykyn maha käppyrällä on hupaisa,
  ja sitä paitsi minusta olet siellä hyvinkin aikaansaapa.
  Ole tyytyväinen vain. Saat tehdyksi monia kiintoisia valintoja ja juttuja päiväsi aikana.
  Hyvä Virpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies tekee kotona yhden ison ja näkyvän työn, kuten vaikka imuroinnin. Minun pikku hommiani riittää koko päivälle, mutta ne jäävät usein huomaamattomiksi -paitsi jos jäävät tekemättä!

   Poista
 3. Toivottavasti niska/selkäsäryt helpottavat pian, Virpi! Hauska tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta, lämpöpussi auttaa kummasti. Ja on aika tulla kaapista ulos, ainakin toinen jalka.

   Poista
 4. Näin se käy että kun aikansa täällä bloggailee niin siitä tulee niin luonteva osa elämää ettei enää ole tarvis olla muuta kuin oma itsensä nimeltäänkin. Saman verran minäkin olen täällä ollut, Maaretta on minunkin toisesta nimestäni muunnelma, Maarit on toinen nimeni. Olen myös harkinnut oman nimeni käyttöön ottamista jahka saan aikaiseksi. Sinut olen Virpiksi jo jossain vaiheessa tietänytkin yhteisen fb-tuttumme , eli entisen bloggaajan VickyLeen kautta. Kuvasta tunnistin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun sanoit, niin kävin heti selvittämässä fb:ssa, kuka sinä olet! Hauska tutustua vielä oikeillakin nimillä! Puit sen hyvin sanoiksi: kun täällä aikansa on, niin blogista tulee osa elämää eikä halua liian isoa rajaa vetää. Maaretta on sulla kyllä aivan oivallinen nimi lapintytölle jokivarressa;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...