sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Amaryllis puhkeaa kukkaan
Tuli hankittua hyvä kukka ihan vahingossa. Siinä oli alkuunsa vain kaksi vartta ja pari pientä nuppua kummassakin. Nyt on neljä kukkaa ja seitsemän nuppua! Näillä eväillä päästää reilusti kukkien seuraavaan vuoteen asti.Olen vähän kokeillut erilaisia valoja ja saanut niillä erilaisia kuvia. Auringonpilkahdusta ja päivänvaloa odotellaan, ja pakkasta, ja lunta.14 kommenttia:

 1. Minulla oli tänä jouluna kaksi punaista amaryllista, jotka tosin ehtivat kukkia jo ennen joulua. Mutta kauniita ne olivat.

  VastaaPoista
 2. Upea kukka! Sopii hienosto keittiön väreihin. Ja tuo runsas kukinto korvaa mainiosti puuttuvaa luntaa :)

  VastaaPoista
 3. Amaryllis on niin upea, itse olen tykästynyt varsinkin juuri noihin valkoisiin. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis ja valkea väri tuo vaihtelua perinteiseen punaiseen.

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis amaryllis. Mulla on siskon kasvattama kolmivanainen punainen amaryllis. Viimeinen vana tekee vielä tuloaan. Amaryllis on hieno joulun ajan kukka juuri pitkän kukinnan vuoksi. Parhaat kuvat kukista saa mielestäni pehmeässä, mutta riittävässä luonnovalossa. Ei ole sellaita nyt ollut päiväkausiin.

  VastaaPoista
 6. Valkoinen amaryllis on kaunis. Se tuo valoisuutta nyt, kun ei sitä luntakaan ole.

  VastaaPoista
 7. Äitini oli ennen amaryllisfani ja minä en noista niin välittänyt. Vasta kun niitä alkoi saada valkoisena, rupesin hankkimaan jouluksi yhden. Olohuoneen matalalla sohvapöydällä on sille hyvä paikka, vähän kuin valkoisen orkidean paikka, jos tykkäisin siitä. On tosiaan ihanaa, kun aina puhkeaa uusi kukka sitä mukaa, kun toinen väsähtää.

  VastaaPoista
 8. Meillä kävi tänä jouluna ensimmäistä kertaa niin hyvä tuuri, että amaryllis kukki juuri sopivasti jouluaattona. Lisäksi sen varsi pysyi ensimmäistä kertaa maltillisena. Niukkaakin niukempi kastelu tuotti siis tulosta. :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis on kukka, mutta kauniilta näyttää teidän (jouluinen) kotinnekin. Kuusi voisi olla hyvin meidänkin, taisi tänä vuonna olla vähemmän koristeita, mutta muuten samat värit.

  VastaaPoista
 10. Niukasti minäkin olen kastellut joulukukkiani ja se auttaa kyllä. Kuusta on kasteltu vielä niukemmin;)

  VastaaPoista
 11. Lumoava tuo valkoinen amaryllis. Kotisi näyttää myös hyvin kauniilta, pidän...=)

  VastaaPoista
 12. Kiitos teille! Kukka on komea vieläkin, mutta saattaa loppiaiseen mennessä jo hiipua. Silloin luovun kaikista joulukukista.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...