keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kävelyllä Oulussa
Lempijuttujani Oulun-lomilla on aina ollut käveleminen joen rannalla milloin missäkin päin. Mahdollisuuksia on yllättävän paljon. Oulua ei oikein miellä merenrantakaupungiksi, kun ulappaa ei näe keskustassa mistään. Vaikka esimerkiksi torilla ollaan meren äärellä, niin edessä on laajoja saaria, jotka peittävät näkymän ja vesialue näyttää enemmän pieneltä järveltä tai joen polveilevalta suistolta. 

Yläpuolella olevissa kuvissa kävelimme pienen lenkin rautatiesillan ja patosillan kautta. Se on kiva reitti, varsinkin jos kiertää vanhan sotilassairaalan tai Ainolanpuiston kautta. 

Alemmissa kuvissa ollaan torinrannan makasiinien luona. Niitä jaksan katsella, luojan kiitos ovat säilyneet!

9 kommenttia:

 1. Nyt pitää varmaan sitten seuraavaksi mennä Ouluun, kun tuli siellä "Mäkikylässä" jo käytyä. Oulussa olen kyllä joskus visiteerannut ihan yönkin yli, mutta on varmaan ollut kovassa muutosaallossa sekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun käy nopealla visiitillä vieraassa kaupungissa, ei ehdi juuri haistella paikan ilmapiiriä tai lähteä vaan kävellen katselemaan ympäristöä. Siksi olikin viime kesänä kivaa kuljeskella siskon kanssa kokonainen päivä ympäri Tamperetta. Tuli käytyä erilaisissa paikoissa kuin ennen.

   Oulu on oikeasti ihana kaupunki!

   Poista
 2. Rump-rump-rellaa... Samoilla nurkilla on kasvettu ja Tuiran uimarannalla uitu. Kun ollaan varmaankin suunnilleen samanikäisiäkin, niin tykkään ajatella, että joskus ollaan yhtäaikaakin siellä polskittu. Minä asun valtameren toisella puolella, etkä voi uskoa, miten NAUTIN Oulu-kuvistasi!! Onnekas olet, kun pääset niin helpolla takaisin lapsuuden seuduille! Terv. Mummo maailmalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun ihanaa, kun joku nauttii! Tuirastahan minäkin olen, Pohjoistarhatiellä lapsuuteni asunut ja kansakouluiän Valtatiellä. Vasta kaksitoistavuotiaana muutimme Puolivälinkankaalle, ja lukion aloitin sitten jo Jyväskylässä. Sieltä valtameren takaa ei ihan joka vuosi tule ehkä lähdettyä vanhaa kotimaata katsomaan (ja minä en ole vielä päässyt kertaakaan sinnepäin, vaikka mieli tekisi;)

   Poista
  2. Tunnetko muuten Facebookissa Oulun murteen ymmärtämisoppaan? Se on hauska foorumi tällaiselle poismuuttaneelle.

   Poista
 3. Ihana, valoisa kuvakavalkadi!

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui olemaan silloin vielä valoisia päiviäkin. Huomasin juuri, että tällä viikolla ei ole aurinkoa juuri näkynytkään. Ehä sen kestää aurinkoisen kesän ja syksyn jälkeen:)

   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Hyvin hoidettua ja siistiä aluetta, kyllä tuolla kelpaa käveleskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulussa hoidetaankin aika hyvin viheralueita, ainakin paremmin kuin Jyväskylässä. Siellä on aina komeita kukkaistutuksiakin.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...