tiistai 6. elokuuta 2013

Silmään sattunutta


Meitsi on palannut kesälaitumelta töihin rentona ja lomaansa tyytyväisenä, kuten toivottavasti te muutkin. Työnteko on siis taas pelkkää juhlaa. Kestää hyvin vähän lyhyemmätkin yöunet, kun on vetänyt loman ajan yhdeksän ja puolen tunnin unia kuin pieni possu. Olen kautta vuosien laskenut rentoutumisen asteen yöunista: yhdeksän tuntia kesälomalla on optimi.


Saa kai lähettää vielä messukuvia? Niitä olisi pariin kertaan jäljellä, sellaisia juttuja joista itse pidin. Kuten vaikka tuo polkupyöräteline ja muhkea yrttilaatikko terassilla.


Deko-talo nro 18 oli kauttaaltaan somistettu taiteilija Pauliina Valliston tauluilla. Paitsi että pidin itse kuvista, on minusta hyvä idea, että yleiskuva on yhteinäinen ja talon kaikki taulut ovat samalta tekijältä. Messutalosisustus saakin olla sellainen, mitä ei välttämättä omaan kotiin kukaan tulisi hankkineeksi.Toki siellä oli paljon muutakin juuri nyt kivaa ja blogeista tuttua muotitavaraa. Oma suuri ihastukseni on vohvelikangas, juuri tuollainen pehmeä ja suuriruutuinen. Lempparipyyhkeeni kotona on Luhdan valkoinen vohvelipyyhe, se pysyy pehmeänä pesusta toiseen. Kodin ykkösen kasvopyyhkeet ovat paljon karkeampia. Kuvassa on tosin joku muu kalliimpi merkki.

Pidän kovasti tämän kylpyhuoneen värityksestä. Harmaansininen seinä on virkistävä, ja kauniisti veistelty penkki sointuu siihen upeasti. Yleisvaikutelma on kuitenkin rauhallinen.

Kyllä harmaa rulettaa vieläkin, ja näyttää hyvältä, ei voi mitään. 
Ja nuo pellavalakanat...


Jossakin talossa oli höyrysauna ja tuollaista haluaisin joskus kokeilla. Ainakin kylpylöissä höyrysauna on ollut aina suosikkini.

Musta tai tumma antaa viehättävän tunnelman perinteiseen saunaan, sellaisen mökin savusaunafiiliksen. 

Ja kukapa ei tahtoisi pulahtaa muhkeaan altaaseen terassilla!

Mutta nämä talot, ne näyttävät rumilta möhkäleiltä minun silmääni, ei voi mitään.

Matalat kivitalot miellyttävät paljon enemmän.


Tässä on juuri sellainen ratkaisu, jonka haluaisin itselleni: oma vessa, oma pukeutumishuone ja ikkunallinen meikkauspaikka. Kaikki nämähän mulla jo on, mutta ei näin tiiviissä ja kauniin naisellisessa paketissa.

Kylpytiloissa amme ikkunan äärellä on ehdoton plussa, ja jopa sauna näyttää naiselliselta. Kuka lienee suunnitellut näin kauniin kodin?
(Vilkaisu Deko-lehteen: nro 22, Villa Domus.)

Ihana seinänlevyinen hyllystö työhuoneessa.  

Ei mitään uutta, mutta kivannäköinen keittiö, toimiva ratkaisu ja kauniit materiaalit. Stailauskin viehättää silmää, kuten koko talon 26 sisustus.

Onneksi jotkut uskaltavat tuoda väriä edes lakanoihin!

Nämä kaksi viimeistä kuvaa ovat kaikkein kauneimpia minun silmääni ja nämä valinnat ottaisin kotiini heti. Tällaiset värit meillä kyllä jo onkin. 


6 kommenttia:

 1. Tykkäsin myös turkoosinharmaista kaakeleista, tiilistä muuratusta seinähyllyköstä, isosta vaatehuoneesta ja tuosta tummanharmaasta "möhkäleestäkin" tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on kirjoittanut, että messut eivät tarjonneet yllätyksiä sisustuksen puolella. Mustavalkoiset Ferm-livingin salmiakkikuviotkin tuntuivat niin moneen kertaan nähdyiltä, vähän samaan tapaan kuin Sennerholtin mietelausetaulutkin. Luulen että värikkyys ja jonkinlainen räväkkyys sillä puolella olisi yllättänyt positiivisesti, poikennut kaavasta. Edes messujen ajaksi.

   Poista
 2. Ai kun oli taas hauska kun teit meille esittelyt! Luulen kommentoivani taas samaa kuin viime vuonna (jolloin mieleen jäi vain kirkkaanvihreä omena jossain valkoisessa keittiössä) mutta: Missä värit?! Kaksi ihanan keltaista pyyhettä ja ihanan murretun oranssit lakanat -that's it?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut yhtään retroilijaa tai taiteellistä värien ystävää näissä sisustajissa. Viime vuonna oli sentään Ikean sisustamia yksiöitä ja kaksioita, joissa värit leiskuivat. En kyllä ihan jokaisessa huusollissa käynytkään.

   Poista
 3. Paljon oot kuvannu. Ite en oo sisustusihmisiä, mutta terassiallas säväytti eniten.
  Terveisin, yöllinen blogien selailija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuo allas oli suurin poreallas, mitä olen koskaan nähnyt! Ainakin yhdessä talossa oli messuilla komea uima-allaskin terassilla, mutta en saanut siitä hyvää kuvaa.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...