perjantai 16. elokuuta 2013

Panzanella


Panzanella tarkoittaa toscanalaista tomaattisalaattia, jossa on edellispäivän leipää kuutioina tomaattisalaatissa. Sitä Italian mammojen kotikeittiöissään kehittämää cucina poveraa eli köyhää keittiötä siis parhaimmillaan, mutta ei todellakaan köyhää maultaan. Tässä ohjeessa leipä kuitenkin likoaa pehmeäksi tomaattisen salaatin alla.

Jos on siis aikaa. Silloin valmiiksi salaatilla päällystetyt leivät saavat vetäytyä kaikessa rauhassa jääkaapissa mehukkaiksi tunnin verran. Meillä nyt ei ollut aikaa sellaiseen, kun aloitin lounaan valmistuksen turhan myöhään yhtenä pyhänä.  Syötiin rapeita leipiä, mutta eihän se makuun vaikuttanut.


PANZANELLA-leivät 
4-6 isohkoa kypsää tomaattia tai rasia kirsikkatomaatteja
reilusti tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä
punasipulia maun mukaan (kuvan salaatissa on ihan liikaa)
reilu loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä
pieni loraus balsamicoa tai mieleistä viinietikkaa
vähän suolaa ja pippuria myllystä
(minä ripautan joukkoon sokeriakin, koska tomaatti ei aina ole niin kypsän makeaa) 
Pilko ainekset sopivan kokoisiksi ja sekoita mausteet joukkoon. Anna vetäytyä hetken, mielellään kauan.


Tomaattisalaatti siis lusikoitiin paahtoleivän päälle ja vuohenjuustoa toiselle puolikkaalle. Pieni alkupala oli valmis!


Pääruoka oli hyvää kaali-broileripataa, mutta ei ollenkaan nättiä, joten liitetään loppuun kuvaa sen sunnuntain jälkiruoasta. Pyöritin jäätelökoneella mansikkaisen jogurttijäätelön, johon lisäsin keltuaisten lisäksi jostakin ylijääneen kuohukermankin. Oli siis vähemmän vähärasvaista kuin mitä tavallisesti teen. Kokeilin ensimmäistä kertaa ostamaani Dansukkerin glukoosisiirappiakin, jonka tarkoitus on siis estää jäätelöä kovettumasta kivikovaksi pakkasessa.

Varmaan ihan kiva tuote, mutta tämä nyt syötiin aika lailla samantien pois! Ei ehtinyt kunnolla edes jäätyä, kun oli niin kiire.


5 kommenttia:

  1. Herkullisilta näyttävät niin suolainen kuin makeakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, siitä välähti mieleen, että tiraus juoksenaa hunajaa kruunaisi vuohenjuustotoastin täydelliseksi:)

      Poista
  2. Oih, miten syötävän ihana kuva lävähti ruutuun, kun avasin blogisi! Tuon on pakko olla taivaallisen hyvää!

    Mukavaa vuukonloppua! :)

    VastaaPoista
  3. Nälkä pisti sitten typottamaan... :)

    Hyvääviikonloppua, piti sanomani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaiset maut ovat parhaita:)

      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...