tiistai 11. kesäkuuta 2013

Pieniä helmiä
Tämä ihana rakennus, jos osaan yhtään karttaa lukea, on Thorvaldsens Museum. Eikä sillä niin väliä, kun se sattui olemaan kiinni. Keskiviikkona oli kansallispäivä kaikeksi yllätykseksi. Kaupat kiinni, samoin kaikki museot.Mutta kaikenlaista kivaa katseltavaa löytyi silti kävelemällä ympäriinsä.


Pyöreä torni on alunperin rakennettu tähtitorniksi  vuoden 1640 tienoilla. Ylös kiertää kaunis ja avara spiraalikäytävä, jota pitkin on ollut aikanaan hyvä hinata torniin astronomisia laitteita. Oli paljon helpompi nousta itsekin sinne tuollaista tasaista käytävää mieluummin kuin jyrkkiä portaita pitkin.


Käytävässä oli ihana luonnonvalo, ei mitään muuta valaistusta. Plussat siitä.Puolivälissä on ollut vanhaan aikaan yliopiston kirjasto, nyt myös kahvila.Ja jos hätä pääsi kiivetessä yllättämään, oli hotelli helpotus matkan varrella. Onneksi meille nyky-hienohelmoille oli omat, vähän uudemmat pisoaarit.

Ja tietenkin sieltä näkyi tuo Juutinrauman silta Malmöhön.4 kommenttia:

 1. Tanskannmaalla on osattu rakentaa jykevästi ja komeasti. Onneksi kaikki on säilynyt jälkipolvien ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on rakennettu paljon kivestä ja se on säilynyt. Meillä on ollut niin paljon puurakennuksia ja pientä kaikki. Sääli, että ei ole säilynyt kovin paljon satojen vuosien takaisia rakennuksia.

   Poista
 2. Mahtavia kuvia! Suoraan näyttelyyn!
  Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään näistä kyllä itsekin. Ja kamera on hyvä.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...