torstai 4. huhtikuuta 2013

Kruunuvuokko ja uudet rillit


Näin on viikko taas hurahtanut töitä tehdessä. Kiva työviikko, päivät eivät ole venyneet tällä kertaa, ja olen päässyt neljän pintaan lähtemään kotiin. Siitä huolimatta illat on menneet sohvalla nukkuen ja televisiota katsellen. Eilen tosin lähdin hakemaan uusia silmälasejani optikolta ja sitten vielä etsimään tuliaisia viikonlopun kyläpaikkaan.

Harvoin on käynyt niin, että prillit istuvat suoraan nenälle kuin olisivat siinä aina olleet, ei tarvinnut edes korjata sankojen asentoa korvien takaa. Sen sijaan joka kerta huomaan, että hyvältä näyttävät pokat muuttuvat pöljännäköiseksi, kun niihin istuttaa oikean vahvuiset linssit. Niin nytkin. Mutta siis hyvät on, olen tyytyväinen: näillä näkee paremmin kuin edellisillä.


Tämä herkkä ja hienostunut kukka on oikealta nimeltään Anemone coronaria eli kruunuvuokko. Etsin nimeä Wikipediasta, koska olen kuullut aina vain nimen anemone. Wikin mukaan se on leinikkikasveihin kuuluvien vuokkojen sukunimi. Vai onko?


24 kommenttia:

 1. Tuo kruunuvuokko on tosi kaunis, eikä se kaipaa ollenkaan ympärilleen mitä täytettä.

  Kun löytää kauniit, hyvin istuvat pokat, saa olla tosi onnellinen. Nykyisistäni en tykkää kun jouduin ottamaan ne ed. mentyä useamman kerran samasta paikasta rikki takuuaikana. Valinnanvaraa oli tasan kahdet (ns.hengettömät), joista ne toiset olivat aivan vääränkokoiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole yksinkertaista sankojen valinta, vaikka toisin voisi valtavasta tarjonnasta päätellä. Minulla meni kerran uudet metallisangat keskeltä poikki omia aikojaan. Kun avasin kotelon vaihtaakseni aurinkolasit pois, poikki olivat. Onneksi olimme reissusta poispäin tulossa. Olisi ollut noloa viettää vaikka viikko pelkissä aurinkolaseissa!

   Poista
 2. Sinun blogisi sen kun paranee.. on kuin taideteos kun olet sitä fiilannut ja pelkistänyt. Lopputuloksesta on tullut hieno kuin taideteoksesta. Upeaa jälkeä " Omenapuun" Katriina :-)

  Silmälasien osto on aina aikamoista turbulenssia..sovittelua, totuttelua ja korjauksia..
  Sellainen zouvi olisi minullakin edessä, entiset lasit onkin palvelleet 15 vuotta, usko tai älä!
  Kyllä niitä silloin etsin kissojen ja koirien kanssa, ne kun piti näön lisäksi olla tarpeeksi taiteentekijän silmälle " taiteelliset" No löytyihän ne viimein..suoraan viimeisestä avaamattomasta paketista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, lämmittää todella! Olen vähän väliä kyllästynyt blogin ulkoasuun ja taitoni eivät riitä muitten kuin bloggerin pohjien muokkaamiseen. Vuodatuksessa osasin vähän muokata HTML-puolella, nyt paljon vähemmän.

   Sulla on kyllä aikamoinen ennätys lasien käytössä, niitten täytyy olla hyvät! Mulla on toistaiseksi näössäkin ollut jatkuvia muutoksia ja en ole kertaakaan halunnut teettää uusia kalliita linssejä vanhoihin pokiin.

   Poista
 3. Maireannan kommenttiin liittyen, hassua, että blogin ulkoasu on erilainen iPhonella kuin läppärillä. Tässä lilanharmaa, puhelimessa ruskea ja eri kirjasin. Hyviä molemmat kuitenkin :)

  Rillit on minusta viheliäinen keksintö, mutta en uskalla mennä leikkaukseenkaan eikä sillä etteikö niitä voisi käyttää, mutta juuri tuo valinta. Toiset rillit mulla menossa vaihtoon, mutta ei ole tullut vielä uusia kehyksiä, joihin voisi vaihtaa. Myyjäkin sanoi, että odotellaan parempia..

  Hyvää viikonloppua!

  eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen samaa: ulkoasu ja jopa fontti ovat erinäköisiä eri laitteilla ja selaimilla. Kerran vaihdoin otsikkotekstin valkoisesta mustaksi, mutta iPadilla se pysyi silti valkoisena.

   En tiedä minäkäänsiömien leikkaksesta, jos sellainen ihme tapahtuisi, että jostakin tupsahtaisi 5000 euroa ylimääräistä. Oma näkö kun on tarkka lähelleilmanlaseja, niinei sesiitä ainakaan paranisi. Toisaalta yksi 60-kymppinen Leena meiltä töistä leikkautti silmänsä ennen eläkkeelle lähtöään ja oli kovasti tyytyväinen.

   Poista
 4. Vuokot on hienot, mutta missä on ne rillit?
  Minunkin pitäisi hankkia uudet.
  On vain niin työläs puuha.
  Kunnon vihreitä ei ole missään
  ja kaikki on niin isoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot sangat ei kovin imartele nuoruuden kukoistuksen jälkeen, kun kaikki näkyy silmän alta kuin tarjottimella. Ja koko komeus nousee ylös poskipäitten mukana, kun nauraa. Ei sellaisia enää meille. On ihan onnen kappaa löytää omanvärisensä ja muutenkin sopivat, joten onnea siihen!

   Olihan mulla jokin aika sitten kuvia niistä uusista, kun vasta sovittelin kolme viikkoa sitten.

   Poista
 5. Mulla on nämä monimutkaiset silmälasit - on paljon miinusta ja hirveä taittovika. Ostan nykyään parhaimmat ja ohuemmat (ja kalleimmat) linssit, etteivät lasit olisi ihan pullonpohjat. Huomasin, että laadukkailla linsseillä näkeekin paljon paremmin. Em. syystä lasien uusimisväli on aika pitkä... Ihanan väriset nuo kruunuvuokot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä huvikseen maksele, meni mullakin reilu kolme vuotta entisillä. Vuosi sitten kun sain päätelasit, oli vahvuudet vielä samat. Nyt oli muuttunut, siis vähentynyt ja samalla lähinäkö muuttunut, joten ei ihme, että saatoin käyttää lopulta pelkkiä päätelaseja ulkonakin.

   Ihmettelen kyllä, miten työtön voisi hankkia uudet lasit näön muuttuessa, kun Kela ei korvaa mitään. Silloin on kai tyydyttävä niihin pullonpohjiin.

   Poista
 6. Kauniit kukat ja hyvät kuvat.

  VastaaPoista
 7. Maljakon kera vaikuttava näky! Onnea laseille, kyllä se siitä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo! Kyllä nämä mieleiset on ja linssit varsinkin.

   Poista
 8. Upaeita kuvia! Tuossa alakuvassa kukkaset oikein keikistelevät ihanasti kameralle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä keikistelevät ja leikkivät kuin nuoret naiset!

   Poista
 9. Hienot kuvat, jälleen, ja ihanat kukat!
  Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä niistä saa paljon iloa orti!

   Poista
 10. Blogissani sinulle tunnustus, ole hyvä!

  VastaaPoista
 11. Oot oikeassa siinä, että linssien jälkeen sangat ovat jotenkin erilaiset. Varsinkin kun ohennetuista linsseistä huolimatta linsseille jää paksuutta. Onneksi entisaikojen pullonpohjia ei sentään tarvitse enää käyttää.

  Monitehoni alkavat menettää tehoaan ja sangatkin ovat jotenkin harmaantuneet. Nykyiset ovat Pradaa ja kaikkein nopeimmin menettäneet kiiltonsa. Eikä olleet ihan halvat. Lukulasit ostin taas 250 eurolla ja sangat olivat armanin poistomallia. Tosi hipsterit ja kaikki kehuvat niitä. Tässä jo mietin, että vaihdatanko niihin moniteholinssit vai käynkö kysymässä, josko samaa mallia saisi vielä pilkkahintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitapa kuvaa laseistasi, edes naaman nurkkaa! Lukulaseiksi valitsee ehkä rohkeammat pokat, kun tietää, etteivät ne aina ole päässä. Muuten on vähän pakko ajatella, että pitää sopia kaikkeen menoon ja kaikkiin vaatteisiin. Värikkäimmät sangat olen muuten nähnyt Italiassa, jossa silmälaseja ei niin paljon ihmisillä näe. Nuorilla miehilläkin saattoi olla pastellinväriset muovisangat. Mutta se oli Milanossa, olivat muutenkin trendikkäitä.

   Poista
 12. Kruunuvuokko; taas oppi jotain uutta. Kyllä tämä blogimaailma on sivistävä!

  Ihana maljakko.

  Lukulaseja en luultavasti vieläkään tarvitse, joku optikko joskus selitti, että piikokarsastus jotenkin "korjaa" lähinäköä. Sen sijaan saatan tarvita vähän säätöä miinuspuolelle. Harmi, kun pidän näistä pokista tai pitäisi varmaan sanoa sangoista kun hengettömistä on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengettömät on kivat, kun ne eivät muuta ulkonäköä. Siskollani ihailen aina niitä. Piilotan mielummin kuitenkin silmäpussini värikkään muovisangan alle. Onnekas se, jolla ei ole mitään piilotettavaa;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...