lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäispäiviä


Meillä vietetään pääsiäistä yllättäen kaksin kotona. Se ei kuitenkaan tunnu niin kummalliselta kuin etukäteen kuviteltiin; ei pääsiäinen sentään mikään joulu ole. Joulu kaksin kotona olisi kyllä kova pala, olen ajatellut, että silloin pitäisi lähteä Lappiin tai tehdä jotain muuta eksoottista. Heti eilen meillä olikin ystävät kylässä, joten pyhänvietto alkoi oikein mukavissa merkeissä.


Kävin viime viikolla tutustumassa Toivolan Pääsiäispihaan, josta on tarkoitus tulla uusi perinne tänne. Se näytti vetävän hyvin ihmisiä ja tarjolla oli taas monenlaista ihanaa käsityötä. Yllä on Sirpa Hasan pääsiäismunia, luulisin, mutta noiden hurmaavien linnunpönttöjen tekijää en muista. Ostin kahdet korvakorut, toiset liilat kukat uusiin rilleihini (joita yhä odotan saapuvaksi) ja toiset vadelmanpunaiset pallot, jotka sopivat hyvin päätelasieni kanssa. Piti leikkauttaa tukkaakin lyhemmäksi, että korvakorut näkyvät.
Niin viehättäviä kuin pääsiäismunat ovat, en voi hankkia niitä. Sain kerran äidiltäni lahjaksi kauniisti maalatun tummansinisen puumunan. Se pyöri meillä joka puolella ja etsi paikkaansa, ja majailee nyt piironginlaatikossa. En osaa pitää koriste-esineitä esillä. 

Ihanaa että on vielä kaksi pyhäpäivää jäljellä!

6 kommenttia:

 1. IHanaa tosiaan kun on vielä sekä pyhiä että lomaa pari viikkoa päälle! Pääsiäisen ruokavieraillekin kokkaaminen tuntuu vaan mukavalta kun ei tarvitse lähteä heti perään töihin. Tuo piha-alue rakennuksineen näyttää kiinnostavalta paikalta, viihtyisin varmaan siellä hipelöimässä ja ihastelemassa! Meillä jatkuvat aurinkoiset kevätsäät ja tuntuu että haluaisi olla vain ulkona! Siinähän ei mitään vikaa ole, saa tankata ennen huhtikuun räntäkelejä (ne ovat vääjättömästi edessä jossain vaiheessa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista olisi tehnyt mieli hankkia noista käsityöläiskojuista, mutta onneksi tuli järki välillä mukaan ja kysyi, mihin aion sulloa kaikki;)

   Nämä aurinkoiset ilmat ovat aivan ihmmellisiä!

   Poista
 2. Linnunpöntöt ovat hauskoja. Hetken jo kuvittelin niitä jauhopöntöiksi, ei sekään hullumpi idea olisi. Pitää vain sulkea lasilla lentoaukko. Kaikkea kuivaahan noissa olisi mukava säilyttää, look voisi olla keittiöön ajatellen selkeämpi.
  Ja nyt linnunpönttöjä tekemään ja ideoimaan.
  Pääsiäismunista tykkään ja laitoinkin maalaamani taas esille ja tiistaina suljen ne piirongin laatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiössä olisi monella käyttöä noin upeasti maalatuille puuastioille. Tai voihan niitä maalata itsekin, jos on niitä naisia, jotka osaavat! Taidat muuten olla.

   Poista
 3. Tuollaiset pääsiäisperinteitä saisi olla tarjolla enempikin. Jäin oikein kaipaamaan, kun en sattunut itse vastaavanlaista/laisia näkemään. Kaupoissa eikä tavanomaisissa paikallislehdissäkään kovin pääsiäistä hehkutettu, väsymystä?

  Ihanaa tosiaa nämä pyhäpäivät ja vapaat. Ompa ensi työviikkokin lyhyempi, kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä täyden työviikon aikana kummoisesti viitsi kierrellä pääsiäisrekvisiittaa etsimässä. Mulla oli tilaisuus kierrellä ystävien kanssa, kun kaikilla oli vapaaviikko meneillään. Me kolme vanhaa työkaverusta kun kaikki teemme osa-aikatyötä kuka milläkin perusteella;)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...