torstai 17. tammikuuta 2013

Uusi matto


Näin Mäyräkoira Ollin blogissa kivan mustavalkoisen maton ja tiedustelin, mistä se on kotoisin. Niin kovasti pidin tästä raitamatosta, että tilasin niitä peräti kaksi. Ensin tuli 70 cm leveä, joka on nyt keittiössä, mutta saattaa vielä päätyä vierashuoneeseenkin. Muutaman viikon päästä halusin jo toisenkin maton.


Tänne makuuhuoneeseen sijoitin tämän 140 cm leveän, Intiassa käsintehdyn villamaton. Tässä oli ennen vanha olohuoneen matto, harmahtavan vaalea, melko huomaamaton paperinarumatto, joka sai nyt siirtyä työhuoneeseen. Vilma tykkää tästä karkeammasta matosta, siinä on kiva pyöriä ja kihnuttaa selkää sitä vasten.

Vasta näistä kuvista näen, miten hassun värinen lattia tuossa on, se ei sovi  ollenkaan muuhun väritykseen. Mieluimmin vaihtaisinkin lattialle vaalean kokolattiamaton, se vaan ei koiran kanssa tule kysymykseen. Miehen sängyn takana on nimittäin sen varalaskupaikka, jos joskus hätä tulee eikä pääse ulos. Toinen varakakkapaikka on vierashuoneen sängyn takana. 

Ensi kesänä on tarkoitus uusia makuuhuoneitten lattiat, ja ainakin tänne se saa olla vaaleahko, oli nyt sitten mitä tahansa materiaalia. 


10 kommenttia:

 1. Ollikin tykkää kihnuttaa itseään mattoa vasten, taitaa olla matto mukavan karhea.

  Ei tuo lattia nyt niin pahalta näytä, mutta ehkä lattian väri riitelee hieman seinän värin kanssa. Seinän väri on taas ihan perfect.

  Teillä on muuten tosi kiva maisema makkarin ikkunasta - lumiset puut - ei voi olla kauniimpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo matto vaikuttaa hyvältä, se on tiiviisti kudottu eikä mitään luirua. Lisäksi monikäyttöisiä mattoja, voi kierrättää kaikissa huoneissa:)

   Seinän ajopuun väriin olen ollut tyytyväinen. Sänky ja pimennysverhot ovat samanväriset, joten kaipaan vähän raikastusta tyynyillä ja torkkupeitolla.

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin, että Vilma on ihastunut uuteen mattoon: siinähän mustat karvatkin ovat näyttävästi edukseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntäväen näkö on armeliaasti sen verran jo sumentunut, että pienet mustat karvat menevät melkein huomaamatta. Paitsi sängyssä, valkoisella lakanalla ne todella näkyvät! Pesukoneessa on lopuksi höyrytystoiminto, jolla karvat hyvin irtoavat:)

   Poista
 3. Kaunis, rauhallinen makuuhuone! Minua kiinnostavat nuo kuvassa näkyvät taulut, mahtanevatko olla sinun omia tulppaanitauluja? Upealta näyttävät!Mistä muuten nuo matot tilasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo taulut ovat omia kuviani. Olen vedostanut ne (opettajan avustuksella) Luovan valokuvauksen keskuksessa. Liittymällä jäseneksi sen sai tosi halvalla. Olen vähän suunnitellut uutta käyntiä ja omien papereitten hankkimista. Siellä on hyvä kone.

   Matot tilasin Aikun vinkistä CarpetVistalta. En ollut aikaisemmin huomannut tällaisia mattoja, mutta kävi ilmi, että tämä on ollut aika suosittu muissakin blogeissa. Tilaus kävi tosi kätevästi ja paketti tuli kotiovelle parissa päivässä. Matosta on vain hyvää sanottavaa.

   Tässä pari linkkiä:
   http://www.carpetvista.fi/fin/Etsi/page1.html?search=dorri+stripe
   http://www.divaaniblogit.fi/blogit/kotilo/2012/03/08/mattoloyto-olohuoneeseen/

   Poista
 4. Hieno matto, sanon ja vilkaisen taakseni. Työhuoneessani on samanlainen, tosin raidat ovat aivan tummaa ruskeaa, itse asiassa luulin niitä liikkeessä mustiksi, mutta menevät nuo ruskeatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia selkeitä mattoja ei turhan paljon ole näkynyt kaupoissa. Tosin olen aina suhtautunut nihkeästi ylipäätään kuviollisiin mattoihin ja erityisesti monivärisiin. Nyt unelmoin vanhasta käsinsolmitusta matosta, se sopisi hienosti vähäeleiseen vaaleaan sisustukseen. Siis ei meille...

   Poista
 5. Tykkään tosi paljon tuosta matosta! Se vaan kun sulla on samanlainen raidallinen pusero, niin sovit sisustukseen tai toisin päin ;D

  Mulle kävi yks päivä kans niin, että villasukissa oli samat värit ja kuvio kuin matossa. Harkittu kokonaisuus ;D

  eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tietysti, mullakin on tässä sohva, matto ja villasukat samaa sävyä ;)
   Raidallinen on niin mieluista, mutta muut kuosit ei sitten olekaan. No pallot on myös kivoja.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...