tiistai 20. marraskuuta 2012

Vaihtelua


Löysin Me Naisista uuden kivannäköisen salaatin sunnuntailounalle kanan kumppaniksi. Jostakin syystä ei huvittanut yhtään ruveta väsäämään mitään tavallista tai lämmintä lisäkettä. Parista munakoisosta ja kirsikkatomaateista pyöräytettiin uunin kautta raikkaan sitruksinen salaatti lisäämällä sipulia, sitruunaa ja paljon oliiviöljyä. Kaikkea muuta kaapeistani löytyi paitsi sitä viimeksi mainittua. Oliiviöljypullo oli lähes loppu, mutta onneksi oli avokadoöljyä. 

Sitruunanystävän munakoisosalaatti 
neljälle tarvitset:
2 munakoisoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 makea sipuli
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan puristettu mehu
1 limetin puristettu mehu
1 tl suolaa
1 dl silputtua lehtipersiljaa
ripaus cayennepippuria 
Leikkaa munakoisot kuutioiksi, pane uunipellille ja pirskottele päälle öljyä.
TAI tee kuten tässä, munakoisot, tomaatit ja sipuli kulhoon ja sekoita siellä öljy käännellen joukkoon.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä.
Jos et pannut tomaatteja uuniin, puolita ne tässä välissä ja silppua sipuli. Yhdistä ne kulhoon hieman jäähtyneiden munakoisojen kanssa. Sekoita mausteet joukkoon, koristele lehtipersiljalla ja anna makujen vetäytyä hetken aikaa.

Puolen tunnin kuumotuksen jälkeen
Tein seuraksi seesamikanaa, josta postaan ehkä seuraavaksi.


Tämä alin kuva on puhelimella otettu. Se on jotenkin lattea ja väreiltään vielä hankalampi kuin muut, näin käsittelyn jälkeenkin. Keittiön led-valot antavat kyllä hyvää valoa, mutta kamerassa värit näyttävät aika karuilta. Varsinkaan ruokakuvia ei kannattaisi ledeissä ottaa. Ei nyt tullut salamaa mukaan näihin ja sen huomaa, päivänvalostakaan kun ei ole mitään iloa tihkusateessa.

Ruokakuvaus on kyllä oma taiteenlajinsa, ja kuten näkyy, en harrasta sitä. Vaatisi ihan eri tavalla aikaa ja paneutumista saada houkuttelevia kuvia ja valaista ne hyvin. Tavallisesti napsin kuvan ruoanlaiton lomassa ja annoskuvat siinä vaiheessa, kun porukka odottaa jo pöydän ääressä. 

4 kommenttia:

  1. Tää vois syödä salaattia - kamala nälkä just nyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti jääkaapista löytyi jotakin sopivaa. Ei esimerkiksi suklaamaapähkinävoita, jota joku oli ostanut meidän jääkaappiin. Edellisestä kerrasta on ainakin viisitoista vuotta.

      Poista
  2. Ihanan näköistä!
    tätä syön minäkin viikonloppuna! Kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunista kirsikkatomaatitkin saavat ihanan aromin, joka voimistuu viilennettynä. Hyvää ruokahalua!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...