torstai 23. elokuuta 2012

Viihtyisää, harmonista ja mukavaa tunnelmaa


Ihan umpiväsynyt taas työpäivän ja kauppareissun jäljiltä! Sama lienee monella muullakin. Onneksi huomenna on vain aamulla vähän oikeita töitä ja loppupäiväksi lähdetään koko työryhmän kanssa harrastamaan liikuntaa ja virkistymään. Se tulee tarpeeseen.


Postaanpa tässä nyt vielä yhden asuntomessutalon kuvia. Tämä Villa Harmony nro 21 oli mielenkiintoinen siksi, että ensisilmäys sisälle jo houkutteli. Ja houkutteli siitä huolimatta, että ovella oli pitkä jono.

Eteisestä näkyi mustat seinät ja muualta sisältä pehmeän vaaleat värit. Takaseinän luonnonkivipinnoite ja talon kaunis valaistus tuntuivat tosi kutsuvilta ja kodikkailta.


Ensimmäisenä vasemmalla näkyi keittiö -ja hirsitalon seinää.  Huokailin vain keittiön kauneutta ja pehmeää tunnelmaa. Valaistus oli osin epäsuoraa, ja sehän on usein tunnelman salaisuus.


Keittiö avautui suoraan ruokailu-oleskelutilaan. Siinä ilahdutti ikkunaseinä ja valoisuus. Pöydän ääressä istuessa on aina mukava katsella samalla ulos. Olohuone näyttää kuvassa ahtaalta, mutta ei se luonnossa ollut ahdas.


Sohva oli aseteltu siten, että siitä saattoi katsella televisiota. Siinä taas oli se ongelma, että takaa ikkunoitten valo heijastuu televisioruutuun. Tämä muuten näkyy monissa sisustuksissa ja on käytännössä raivostuttavaa! Uima-allas oli tarpeeksi iso. Mutta enpä haluaisi huoltaa tuotakaan...


Hirsitalo oli siis minusta kaikkein viehättävin Tampereen messuilla.

13 kommenttia:

 1. Neljänneksi alimmassa kuvassa vilahtaa kaunis keinutuoli. Mademoiselle vai sen kopio, satutko tietämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin aidoksi, mutta en tiedä. Itse tunnen kummaa vastenmielisyyttä kaikenlaisia pinnatuoleja kohtaan;)

   Poista
  2. Tuo ei todennäköisesti ole kovinkaan mukava istuttavaksi, mutta minusta kaunis.
   Sait minut miettimään suhdettani pinnatuoleihin noin yleensäkin ja myönnän: aika harva on kaunis. Meillä on pari vanhaa talonpoikaistuolia, niistä tykkään mutta ei niissäkään istuinmukavuus ole kohdallaan.

   Poista
 2. Mielenkiintoiset messukuvat jälleen..

  Tuosta television ja sihvan/katseluryhmän asettelusta tuli mieleen, että uusien televisioiden ruudut on käsitelty täysin heijastamattomiksi. Katselijan takaa tuleva valo ei haittaa näin ollen katselua lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotapa en tiennytkään! Se on iso parannus ja helpottaa sisustamista monessa paikassa.

   Poista
 3. Typopaholainen iski, joten korjataanpa: 'sohvan/katseluryhmän'.

  VastaaPoista
 4. Että harmittaa ISOSTI, että asuntomessut jäivät koluamatta, vaikka olisivat olleet ihan melkein anoppilan naapurissa!! Ei vaan muka ehtinyt!!
  Onneksi parhaita paloja on voinut seurata mukavista blogeista! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse rakennettu tai itselle rakennutettu omakotitalo jää minulla ikuiseksi haaveeksi, joten nautin siitä unelmasta vain kiertelemällä messuilla;)Mutta kyllä sieltä saa muutenkin hyviä ideoita.

   Poista
 5. Soma ja sopivan kokoinen tlo. Olohuoneen sisustamisesta samaamieltä kanssasi. Tuota kasvihuone-varastorakennusta olen kuolannut siitä asti kun ensi kerran näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti kivalta, kun messuilla oli muutamassa kohteessa juuri tällä tavalla kasvihuone-varasto rakennettu terassin yhteyteen. Se rajaa kivasti pihaa, kun ei vielä ole moneen vuoteen kasvillisuutta tuomassa yksityisyyttä.

   Poista
 6. Minua jäi tässä kivassa, modernissa hirsitaossa mietityttämään lähes mustat ikkunoiden puitteet? En ehkä haluaisi katsella ulos korostettujen "raamien" läpi? Paluuta 70-luvulle tämäkin? Mustaa tai muuta tummaa tarvitaan tietysti sisustukseen kontrastina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, en huomannutkaan niitä, mutta nyt kun sanot, niin rauhallisemmalta näyttäisi kokonaisuus ilman mustia raameja. Sinänsä olen pitänyt aina mustista.

   Tarvitseeko kertoakaan, että meidän seitkytluvun alueella kaikissa taloissa on saviruukun väriset ikkunanpuitteet. Olo- ja makuuhuoneessa olen maalannut ne valkoisiksi sisäpuolelta, muualla en. Kamalat.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...