sunnuntai 5. elokuuta 2012

Ilo, Rusko ja Ruislaine: asuntomessutunnelmia


En tosiaankaan aikonut postailla näitä asuntomessuja talo talolta, enkä aio vieläkään, mutta tästäkin Villa Ilosta nro 26, on kortilla niin monta mielenkiintoista kuvaa, että haluan kuitenkin tuoda ne tänne. Lehdistähän kaikki ovat jo tuttuja!


Sisääntullessa avautui ihanan avara iso tila. Jopa hulppean iso, mutta kaunis ja sopusuhtainen. Iso tila oli jaettu kivasti eri toimintoihin ja kaikelle näytti olevan paikkansa. Portaat halkoivat tilaa ylös ja alas, mutta tilanjakana ne olivat ilmavat ja kevyen näköiset. 


Nuo hauskat pyörylät seinällä olivat kuulemma jotakin akustiikkalevyä. Onneksi sohvassa on sentään vähän sävyä, muuten minun silmääni häiritsi vitivalkoisuus. Valkoisia olisi tarjolla enemmänkin.


"Oh, I could live here!", sanoo Hyacinth.


Lastenhuoneissa oli käytetty rohkeita värejä. Nämä sohvat olivat herkulliset, mutta en ole varma, viihtyvätkö nappulat aikuisten tapaan laiskanlinnoissa seurustelemassa; veikkaan että mieluummin lattialla maaten.


Tässä makuuhuoneessa uni maittaa!Talon päämakuuhuone oli poikani mielestä messujen makein. Se olikin muhkea ja maskuliininen. Jopa verhot olivat tummat.


Vaatehuone sai huokailemaan onnesta: täällä viihtyisin minäkin!


Kaunis pesutila.


Kai tässä oli joku vilvoittelutila, otin kuvan lähinnä äimistyneenä. Mutta messuilla saa olla juuri tällaisiä yllätyksiä.Pesu- ja saunatilojen väritys oli kyllä minun mieleeni hyvinkin. Varsinkin valkoinen sauna, jossa oli ikkunoita. Varmaankin löyly huurtaa ikkunat, mutta valo tulee silti.


Kyllä kelpaisi tuolla kellua vaikka porukalla syysillan pimetessä.Nämä tuolit ovat aina olleet kivannäköisiä, kun niitä on kuvissa silmiin sattunut. Tässäkin tykkäsin niistä kovasti, vaikka en kyllä osaa sanoa, missä talossa oltiin menossa.


Psst. Se oli sittenkin Villa Rusko, se syksynkeltainen.


Kivasti tehty näkösuojaa naapuriin ja rakennettu samalla pihaa vähän asutumman näköiseksi. Tämä virkistävän värinen seinä oli Villa Ruskosta nro 23, joten edelliset kuvat olivat varmaan myös sieltä.


Ruislaine numero 22 oli viihtyisä! Kompakti pieni talo oli iloisesti sisustettu, muistaakseni Ikealla.
Keittiön tapetti ja vaaleansininen seinämaali eivät olisi omia valintojani, mutta toimivat tässä kyllä kivasti.


Makuuhuone oli niin kovasti mieluinen, että karvat nousivat käsivarsissani pystyyn pelkästä hyvästä fiiliksestä! Jotenkin tuo raitatapetti ja ikkunat olivat niin kivat, ja muukin väritys.Tässä on myös paljon mukavia muotoja Ikean tapaan.

6 kommenttia:

 1. Kyllä on koreita koteja. Helsingissä ei tuollaisia pysty rakentamaan, koska tontit ovat yleensä 300-400 m2 ja maksavat noin parisataatuhatta euroa. Tontti ei riitä ja rahat loppuu useimmilta ;( Siksi ihmiset säästävät (tai luulevat säästävänsä...) siitä kaikkein tärkeimmästä = suunnittelun kustannuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti vaikea saada jokamiestä uskomaan ammattisuunnittelijan tarpeeseen, naiset voivat ymmärtää sen paremmin. Aika hirveän hintaisia nuo messutalot olivat Tampereellakin. Siinä yksi messujen houkutuksista: pääsee tirkistelemään itseään huomattavasti paremmissa varoissa elävien taloihin;)

   Poista
 2. Kiitos kierroksesta messuilla
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, tämä on yhden kulkijan subjektiivinen näkemys;)

   Poista
 3. Hitto mua harmittaa, etten ennättänyt messuille tänä vuonna. :( Kauniita kuvia ja muutenkin kiva blogi. :) Mukavaa loppukesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi messut järjestetään joka kesä. Odotan jo kovasti kahden vuoden kuluttua Jyväskylän messuja, koska yhden työkaverini talo nousee sinne.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...