torstai 12. heinäkuuta 2012

Keskikesää


Heinäkuu on kohta puolivälissä ja minulla alkaa olla tunne, että kesä valuu käsistä, menee puolihuomaamatta ohi. En ole päässyt nauttimaan kesästä sillä tavalla kuin haluaisin. Ensin veivattiin kolme viikkoa keittiöremontin parissa ja nyt nukun joka ilta työpäivän jälkeen. Flunssa sentään alkaa taittua jo parempaan päin. 


Metsässäkulkeminen ja lenkkeily on vielä kokonaan kokematta, samoin uiminen lähijärvissä. Pitkät pyörälenkit ovat pelkkää unelmaa, kun istuu päivät töissä. Auringossa olen oleskellut pitempään vain juhannuksena. 

Pihakukille en ole tehnyt mitään istuttamisen jälkeen ja monivuotiset kasvavat itsestään. Kastelukin on hoitunut viikottaisilla sateilla. Nauhukset ja angervot kukkivat kohta ja sehän merkitsee loppukesää!

Ensi kesänä otan kyllä loman heinäkuussa ja lomailen koko muun Suomen kanssa yhtä aikaa. Edellisestä kerrasta on jo ainakin viisi vuotta, joten ei tuottane vaikeuksia. Silti: töissä on erilaista heinäkuussa ja vähän sellainen perjantaimeininki ainakin omassa päässä. Mutta siinä nyt on vikaa muutenkin.


Päivän hyvä uutinen on se, että äitini täyttää tänään 80 vuotta. Viikonloppuna lähdemme siskojen kanssa auttamaan pienimuotoisten juhlien järjestämisessä. On mukava tavata pitkästä aikaa sukulaisia.


14 kommenttia:

 1. Juhlat ja myös niiden järjestäminen sukulaisten (minun tapauksessani siskojen) kanssa on minusta kivaa. Onnistuneita juhlia ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkästään jo siskojen kanssa puuhailu on sellaista ylellisyyttä, että siitä ottaa kaiken irti. Sukulaisia näkee myös niin harvoin, että iloitsen jo etukäteen:)

   Poista
 2. Ajattelinkin, että tarviikohan vanhempanne juhlasiivousapua, mutta aattelin että te olette kuitenkin menossa auttamaan. Kysykää toki, jos voi auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset ovat leiponeet jo niin ahkerasti, että se siivous taitaa langeta minulle. Mutta nähdään sitte juhlissa!

   Poista
 3. Onnea äidillesi ja mukavia juhlia!Keittiöremontti on varmaan vienyt sen verran mehuja että kesätunnelmat jäneet sen taakse. Vaan muista ettävielä on kesää jäljellä, kaikkea vielä ehdit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun puolestani kylmä kivi ja naisten viikko voitaisiin unohtaa kokonaan, ne tulevat aivan liian pian. Mutta voihan loppukesä olla silti lämmin:)

   Poista
 4. Meikäläisellä alkoi tänään kolmen ja puolen viikon loma, mutta silti on vähän samanlaisia fiiliksiä. Olen tehnyt kolme viikkoa keskimäärin melkein yhdeksän tunnin työpäivää, en ole jaksanut ulkoilla tarpeeksi ja nuo huonot kesäkelit ärsyttävät todella. Haluaisin edes muutamana päivänä maata aivot narikassa rannalla ja saada vähän väriä pintaan. En kaipaa varsinaisesti helteitä, vain mukavan lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä. Mutta tänä kesänä sekin tuntuu olevan liikaa pyydetty. No loma on vielä edessä, ehkä hyviäkin päiviä mahtuu joukkoon.

  Iloista viikonloppua ja onnittelut äidillesi!

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova työputki on sulla takana. Saattaa kestää pari päivää, ennen kuin tajuat kunnolla olevasi edes lomalla. Ehkä ne helteet tulevat vielä ja pääset rannallekin. Ja onhan teillä kiva matka tiedossa joka tapauksessa. Lokoisaa lomaa!

   Poista
 5. Onnea päivänsankarittarelle!

  Ja sinulle toivotan erittäin hyvää viikonloppua! Sellaista, josta jää mukavia kesämuistoja mieleen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lähdemme huomenna siskon kanssa ajelemaan pohjoiseen. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Minä ajattelen just samoin, kesä livahtaa päivien juostessa liian nopeasti. Kun katson ikkunasta ja ulkona paistaa aurinko, poden huonoa omatunto. Pitäisi olla ulkona, metsässä, tapahtumissa, kaupungilla, aurinkoa ottamassa jne.
  Onnea syntymäpäiväsankarille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonoa omaatuntoa tuntee kesällä kaikkialla muualla paitsi mökillä. Ja kun omaa mökkiä ei ole, siis koko kesän aina kun aurinko paistaa. Pitäisi osallistua kaupungilla tarjolla oleviin kesätapahtumiin tai käydä edes kerran kesässä sisävesiristeilyllä. Pitäisi käydä kesäteatterissa tai musiikkiesityksissä. Voisi tietysti leikata oman nurmikon ja pitää istutuksiakin paremmassa kuosissa.

   Poista
 7. Meitä taitaa olla useampia, jotka emme saa otetta tästä kesästä, minäkään en vaikka olen juuri palannut viikon reissulta. En jaksa uskoa, että sää on ainoa syy, en vaan keksi mikä muukaan se voisi olla.

  Iloa ja onnellisuutta juhlanjärjestäjälle ja sen kohteelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat onnistuivat hyvin ja reissu oli kiva. Sen verran on tekemistä ollut, etten vieläkään ole ehtinyt metsässä kävelemään. Mutta ehkä huomenna.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...