perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kesäliinaa


Tykkään hirveästi harmaa-valkoisesta keittiöstäni. Siellä ei ole kuitenkaan verhoja eikä mattoja, joten siellä kaikuu jonkin verran. Ja kaikuminen ei tunnu kovin kodikkaalta. Ikkunoissa on vain valkoiset valoa läpäisevät kaihtimet aamuauringolta suojaamassa, ei niinkään näkösuojan takia.


Tarkoitus oli tai on ehkä edelleenkin asentaa jossakin välissä kaksoiskiskot, ja niihin paneeliverhot. Tai ei ehkä sittenkään...vielä nyt ainakaan emme kumpikaan halua verhoja. Mattoja olemme kahtena päivänä katselleet kaupoissa, mutta tänään mies oli sitä mieltä, että haluaa mieluummin katsella uutta lattiaa sellaisenaan. Komia se onkin.


Liinaa siis pöytään! Kaipasin kesäistä väriä, jotakin reipasta ja raikasta ja runsasta. Katselin Marimekossa läpi paljon kankaita, ja tämä oli se oikea juuri tähän hetkeen.


Suhuutin häälahja-Singerilläni kunnon käänteetkin, vaikka meillä on ollut tapana pitää uusia liinoja ainakin kahtena vuonna peräkkäin ennen kuin ompelukonetta on kaivettu esille. Iltojen pimetessä ripustimme olohuoneen ruokapöydän lampun kokeeksi keittiöön. Ei käy, on liian iso. Täytynee toistaiseksi tyytyä vanhaan, sillä lamppukauppojakin on kierrelty muutama päivä. Aika monta hyvää tietäisin, jotka ottaisin lennossa, mutta ovat liian kalliita.

Vaikka kalliiksi on tullut  kiertelykin: toistaiseksi on löytynyt  minulle valkoinen Guessin laukku ja tänään mies sai harmaan puvun. Kruunasin lomafiiliksen käymällä kynsihoidossa, kun ei nyt pääse uimaan eikä pitemmille metsäretkillekään. 


Tämän vaaleamman tummansini-valkoisen liinan halusin rauhallisempiin hetkiin, ja talvea varten. Se on kuin tehty meille.12 kommenttia:

 1. Ihana liina ja taitaa olla mielestäni vanha kuosi, joka on päässyt uudelleen tuotantoon. Aivan kuin vesiväreillä maalattu pöytä, ihastuttavaa!

  Ja mitäpä sitä hyvää lattiaa matolla peittämään. Ehkä sitten talvella, kun on kylmä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo näytti jotenkin tutulta. Kävin juuri tarkistamassa (käännetystä!) helmasta: Aino-Maija Metsolan Juhannustaika vuodelta 2007. Pidän myös erityisesti tuosta vesivärimaalauksesta!

   Poista
 2. Värikäs liina piristää kivasti.
  Valaisimet ovat pitkäikäisiä hankintoja, parhaat kestävät eliniän. Itse en ajattele hintaa, ostan juuri sellaisen, joka on kohteeseen on sopivin. Hyvä valistusteho on tärkeää, pidän myös himmentimistä. On mukava säädellä valaistusta portaattomasti.
  Valaisimet ja taulut ovat sisustuksen viimeistelijöitä ja hyvin näkyvä osa sisustusta.
  Kauniita synttärikukkakimppuja tuolla alempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiössä pitää olla hyvä valo eikä se saa häikäistä pöydässä istujaa mistään kulmasta. Juuri sen oman oikean valitseminen on vaan niin vaikeaa! Kesti hirveän kauan ennen kuin keksin, millaista lamppua sietäisin olohuoneen pöydän päällä ja nyt siinä on sellainen, tyttäresi blogista bongattu.

   Minusta lamppujakin pitäisi saada sovittaa kotona, siten olen valinnut aina olohuoneen ison matonkin, ja tarpeen on ollut. Vasta paikan päällä pystyy näkemään, mikä on juuri oikea koko ja väri.

   Poista
 3. Kaunis blogi, ihania kuvia, varsinkin nuo kukkakuvat ovat herrrrkullisia!
  Keittiö on myös kaunis, raikas - ja pöytäliinä piste i:n päälle! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Kävin vastavierailulla ja ihastuin räväkkään tyyliisi kirjoittaa, puhumattakaan upeasta sisustuksesta.

   Poista
 4. Kaunis ja viihtyisä keittiö! ja tuo liinahan onkin varsinainen herkku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo värit ovat minustakin ihan syötävän raikkaita ja kesäisiä.

   Poista
 5. Uskomattoman upea liina! Tuo ihana värikylläisyys vaatii rauhallisen taustan, joten se sopii kuin nakutettuna juuri teidän keittiöönne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinoja ei olekaan tullut harrastettua viime aikoina. Puupöydän sävy ei nyt ole ihan paras mahdollinen, joten se pitää saada peittoon. Väreistä tulee iloinen tunnelma:)

   Poista
 6. Tosi kiva avohyllyratkaisu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin jäi vielä tarpeeksi kaappitilaakin, vaikka tavaraa laitettiinkin kierrätykseen jonkin verran.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...