lauantai 2. kesäkuuta 2012

Chrysanthemum ja suklaayllätys


Voi ankeus, mikä kylmä tuuli ja kaatosade tuli juuri tälle lauantaille! Ei meillä mitään juhlia ole, mutta sympatiseeraan kaikkia niitä, joilla on. Jo juhlavaatteissa paikasta toiseen siirtyminen on hankalaa, kun sade tulee  välillä vaakasuoraan ja rapa roiskuu säärille ja juhlakengille. 

Niin ihanat muistot on omista ja lasten juhlista, samoin kuin vieraana olosta,  että toivon kaikille tänään juhliville mieleenpainuvaa huipputunnelmaa sisätiloissa tänä sateisena lauantaina!


Meillä alkoi loma. Minä otin omat pari viikkoa samaan syssyyn kesäkuun alkuun, kun miehen koulu loppui. Hän sai luotsaamaltaan ysiluokalta enemmän kiitoskortteja ja  pikku lahjoja kuin koskaan ennen ja oli kauhean mielissään. Minäkin ajattelin, että hän saattaa olla aika lupsakka ja huumorintajuinen tyyppi siellä, luultavasti tarpeen tullen napakkakin. 

Muistan hyvin kouluajoilta, että huumorintajuiset opettajat tekivät suurimman vaikutuksen. Heillä oli myös itseluottamus kohdallaan, ja huumori vaatii henkistä liikkuvuutta. Jäi mieleen sellaisia asioita kuin "ETTÄ-sana on hirtettävä kysyvän sivulauseen edestä". Ja nyt jos joku löytää yhdenkin että-sanan tästä blogista kysyvän sivulauseen edestä, saa täältä suklaalevyn paluupostissa!

Nyt on porukalla syöty suklaata ja karkkeja. Ei paha sadepäivä ollenkaan.14 kommenttia:

 1. Ihania kukkia! Täytyy kyllä sanoa, että olen myös tyytyväinen, ettei mekään olla missään juhlissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sade lakkasi osittain illaksi, mutta niin kylmää oli, että koululaisetkaan eivät juhlineet tavalliseen tapaan rannalla ja puistoissa.

   Poista
 2. Tuohan onkin mainio muistisääntö: että oikein hirtettävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niitä sääntöjä, jotka jäävät mieleen. Historian opetajana oli reipas ja nauravainen vanhempi nainen, joka sanoi, että jos joku asia on tekemisen arvoinen, tehdään sitten kunnolla. Se kolahti myös.

   Poista
 3. Sympatiseeraan myös...
  samalla kun talsin tuulessa koiran kanssa kumppareissa ja sadetakissa.
  Villahuivi, -sukat ja rannekkeet ovat oikein sopiva varustus tänään.
  Tuuli vieköön kaikki väsyneet ajatukset kerralla pois.
  Laitoin kommenttiisi vastineeksi kuvan, niin näet missä minulla on pulla,
  (kaunistelevan) lapsen mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulessa ja sateessa (vapaaehtoisesti) tarpominen tekee kyllä hyvää päälle ja hipiälle! Kotiin tullessa on varmasti olo raikastunut ja huolet haihtuneet mielestä vähäksi aikaa.

   Hauska pulla oli:D
   Minä olen itse kohta iso pulla, sitä vauhtia olen tämän viikonlopun pistellyt herkkuja naamaan. Nyt se olisi saatava loppumaan.

   Poista
 4. Opettajat jää todellakin mieleen - niin hyvässä kuin pahassakin.
  Täällä on kans hyytävän kylmä. Parveke-elämää kesäisin elävä kilpikonna on kaivaitunut räsymaton alle ja mietin, että pitäisikö se tuoda sisälle lämpimään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liemi-rukka ei ole tarkoitettu plus viiden asteen kesään. Me muut kestetään hammasta purren, vaikka sitä ainoaa.

   Meinaatko, että lupaukseni koskee kommenttilootaakin?!

   Poista
 5. Ihania kukkakuvia! Aika maltillisesti on satanut, sen verran kuitenkin, että sisätiloissa on täytynyt pysytellä. Pariin juhlaan osallistuin. Siitä olen niin onnellinen, kun mahduin hyvin juhlatamineisiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sinulle, olet muutenkin pitänyt itsesi soman sutjakassa kunnossa, olen huomannut. Ehkä pihanrakentelukin saa liikkumaan:)

   Poista
 6. Nyt ei sada, mutta eilen kyllä. Lämpöä saisi tulla lisää mittariin.
  Ihanat krysanteemikuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin etelästä juuri tulleelle koleus tuntuu varmasti aika lailla. Jäin juuri lomalle, mutta minulle riittää, jos ei sada koko aikaa.

   Poista
 7. Voi samoin ajatuksin! Vettä sataa, sataa ja sataa. Ruoho on kasvanut pituutta kohisemalla ja kyllä silti sireenikin yrittää aukoa nuppujaan. Vaikka mittari näyttää 10 astetta?
  Aion silti lähteä katsomaan, olisiko kielot edes vähän auenneet?
  Odotellaan lämmintä kaikki!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on kovin sateista, jää tämä alkukesän kukinta huomiotta. Se kyllä harmittaa. Muutama tulppaani nousi penkissä kukkimaan viime viikolla, mutta en ehtinyt kuin vilkaista niitä kaikilta kiireiltäni. Syreenit ja pihlajat odottelevat jo, mutta kieloja en ole nähnyt, niitä pitäisi päästä katselemaan ilman sadetta.

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...