tiistai 19. kesäkuuta 2012

Aloittamisen suunnittelua


Sassiin siitä. Olisi pitänyt aloittaa jo. Mitä siinä vielä venyttelet? Mene kuin olisit jo.

Ei tämä itsensä ohjelmoiminen kotona opittuun tapaan nyt oikein toimi. Minä makaan sohvalla koko päivän syventyneenä Diane Keatonin muistelmiin ja mies istuu nojatuolissa täyttämässä Ilta-Sanomien maanantairistikoita. Koira kuorsaa äänekkäästi jossakin lähellä.


Aloittaminen on pahinta. Eteisessä odottaa viisitoista muuttolaatikkoa, joihin pitäisi pakata meidän keittiönkaappien sisältö. Sitä ei ole ihan vähän kolmella seinällä. Kahvinkeitin ja mikro saadaan onneksi sijoitettua kodinhoitohuoneen työtasolle, joten jonkinlainen keittiönkorvike on olemassa. Jonkun pitäisi vaan viitsiä aloittaa, eikä kumpikaan oikein halua. Kuka sitä nyt lomalla. Eikä me olla muutenkaan yhtään toimeliaita.

Mustan kirjahyllyn omistaja haluaa katsella vain valkoisia

Tyhjentämisen jälkeen on tiedossa jotain vielä hankalampaa: kaappien peseminen ja katon pesu ja maalaus. Apua! Ikkunaseinät keittiössä ja olohuoneessa pitäisi myös maalata. Ja nämä pitäisi kai tehdä ennen juhannuksenviettoa, sillä remontti alkaa maanantaina. Muut keittiönseinät voimme maalata vasta sitten, kun kaapit on irrotettu ja aikaa siihen jää kai vain yksi ilta ja yönseutu.



Kuvat on muuten napsittu valitettavan nopealla kierroksella NK:n tavaratalon läpi. Kodinosastolla vietin eniten aikaa, ja siellä olikin kaikenlaista ihanaa katsottavaa. Varsinkin erilaiset kirjahyllyt olivat ihania. Vaate-, kenkä- ja laukkuosastot jätin kylmästi väliin, samoin kosmetiikan säästääkseni miehen hermoja. Ajanpuutteen takia jäi Illum Bolighusetkin kokonaan näkemättä, mikä vähän harmittaa.

Loppujen lopuksi ostin NK:lta vain tummapaahtoista kahvia ja Kusmi-teetä.


En muista enää, kenen suunnittelemia nämä kalusteet ovat, mutta ne viehättivät kovasti silmää. Yksinkertaisia ja kivoja kalusteita, joissa on kuitenkin juuri tähän päivään sopiva muotokieli.


Tuo kaikki oli siis eilen.
Tänään tiistaiaamuna keittiö alkaa olla laatikoissa. Illalla repäisimme kunnolla ja pistimme tuulemaan. Tyhjensimme jo melkein kaikki kaapit ja kannoimme laatikot isoihin pinoihin työhuoneeseen. Sen vastapainoksi luin pitkälle yöhön Keatonia. Senkin kun voi tehdä vain lomalla! Tämä postailu on nyt tietenkin nyt pakoa todellisuudesta, koska en enää keksi, mihin pakkaisin loput tavarat, kun viisitoista muuttolaatikkoa on jo täynnä. Kenkälaatikoitakaan ei ole tyhjänä. Olikohan vieläkin karsittavaa?

Kahdesta pikaräpsäisystä yhdistetty kuva kaaoksesta

Tarvitsenko tosiaan kahdettoista erilaiset kahvikupit? Voisiko muka luopua niistä pikkuruisista kultakupeista, jotka anoppi on ostanut 60-luvulla ja joita minä olen säästänyt joskus ilmaantuvia lapsenlapsia varten? Oma mummani tarjoili aina lapsille kahvia kultakupeista pikkupöydän ääressä. Siinä tunsi todella olevansa tärkeä. -Joo, ei mitään järkeä.

Koko-sarja espressokupit on tullut joskus hankittua, vaikka käytän niistä vain lautasia. Yksi ihana Rörstrandin sinivalkoraidallinen luuposliinisetti on äidin kauan sitten ostama ja siitä haluaa juoda kahvinsa siskoni. Valkoisia Tuuli- ja Manoir-kuppeja on paljon, koska yhteen aikaan oli isoja juhlia ihan jatkuvasti. Sama tilanne lienee muillakin.


Oman suunnitelmani mukaan kaappitila vähän vähenee viikon päästä. Sitten ollaan tosipaikan edessä.


14 kommenttia:

  1. Upeat nuo valkoiset huonekalut tuossa keskellä kuvassa. Saisikohan tuollaisia tilattua jostain? Epätoivoisesti olen etsinyt (silmäillyt) eteiseen jotain kivaa.

    Kyllä se järjestys löytyy. Välillä pitääkin miettiä ja rentoutua. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin eilen itsekin etsiskellä noita kalusteita tunnettujen suunnittelijoiden sivuilta, mutta en löytänyt vielä. Ehkä joku muu tunnistaa ne?

      Poista
  2. Tavaroiden vähentäminen on paljon vaikeampaa kuin niiden lisääminen. Mutta rohkeasti vain kirpparille tai kierrätyskeskukseen! Silti, aina jää kalvamaan epäilys, että luopui juuri vääristä asioista. Ystäväni muutti uuteen asuntoon ja luopui valtaosasta tavaroitaan. Nyt hän ostaa suunnilleen samoja kamoja uudestaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vien ylimääräiset yleensä SPR:n kirpparille, ja siellä on itsekin kiva katsella astioita. Pitää vaan yrittää olla ostamatta uutta tilalle. Mutta juuri noin voisi käydä kuin ystävällesi;D

      Poista
  3. Aloittamisen suunnittelu on minusta usein tärkein momentti kaikessa. Joskus se vaan vähän venyy , oikeastaan aika usein. Toisaalti hyvin suunniteltu poikii joskus yllättävän inspiraation aloittaa heti ja nyt. Minulle kävi tänään niin pakastimen siivoamisen ja sen sisällön uudelleenorganisoinnin suhteen. Suunnittelin sitä kuukauden, työ vei tunnin.

    Hymyilen kun kirjoitat mummastasi. Olen kuvitellut olevani kummajainen ja suunnilleen ainoa sarjassani kun minusta tuli, lapsenlapsen aloitteesta, juuri mumma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, minä olen mestari aloittamisen suunnittelussa. Sitten kun se inspiraatio tulee, saan kyllä nopeasti valmista aikaan, ja onpahan ainakin hyvin mietitty. Toivoisin kuitenkin osaavani vain ryhtyä toimeen sen kummempia fiilistelemättä.

      Mumma on kyllä vähän outo sana, häpesinkin joskus koulussa käyttää sitä. Yksi tädeistäni on myös Mumma. Lapsihan sen nimen antaa, kuten Mumi, Vanna, Laala tai äitini Tytti, joka olisi paljon mieluummin ollut Mummu. Meidän lapsilla on siis Tytti ja Vaari eli Tyttivaarit.
      Itsehän olen vasta yhden mäyräkoiran isoäiti.

      Poista
  4. Tuollainen repäisy tarvitsee ensin kunnon tuumaus- ja löhöämistauon, niin kyllä se siitä sitten. Toisaalta hyvä, että on tietyssä ajassa tehtävä, niin tuleepa sitten tehdyksi ja pääsee itse tuloksesta nauttimaan.Mielenkiintoista nähdä lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pitäisi repäistä vielä aika paljon, kun huomenna on jo lähdettävä Ouluun valmistelemaan äitini 80-vuotispäiviä. Kaikkea ei vaan jaksa ja viitsi touhottaa aina niin tiukassa aikataulussa. Nytkin olen nukkunut parin tunnin päiväunet illansuussa.

      Poista
  5. Minäkään en muista noiden ruotsalaisten kivojen valkeiden laatikostojen suunittelijaa vaikka kuinka yritän kaivella muistista? Kaivelen vielä... Artekissa kalusteita oli myytävänä jokunen vuosi sitten, nyt en enää ole nähnyt niitä siellä.
    Aika tohina teillä on ollutkin. Ensin täytyy tietysti fundeerata, päästää sitten vasta inspiraatio valloilleen ja pistää tuulemaan. Sillai hyvää tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tietysti toivon, että mies pesee aamulla keittiön katon ja maalaa sen sillä välin, kun olen leikkauttamassa tukkaani. Omat hommat, kuten kaappien pesun ja seinien maalaamisen jätän suosiolla sunnuntai-ltaan.

      Poista
  6. Näyttää olevan Design House Stockholmin osastolta nuo kysymäsi kalusteet ja nettisivuiltaan löytyvät tarkemmat tiedot ja samoin yläpuolella oleva asustekuva. Suomessa on jälleenmyyjiä, mutta en tiedä onko Jyväskylässä.
    Siitä ylempänä on Muuton osasto ja valaisimet. Jälleenmyyjiä myös Suomessa.

    Kova urakka edessä, mutta lopputulos palkitsee. Pakkaaminen jo ohi, sekin helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että sinä kyllä tunnistat valmistajan:) Nuo osastot olivat ihania, ja olihan siellä tietysti lehdistä ja blogeista tuttuja muotoja ja esineitä.

      Naureskelimme miehen kanssa, mitähän koko kodin pakkaaminen mahtaisikaan olla, kun jo keittiössä oli niin valtavasti tavaraa.

      Poista
  7. Nyt, kun viimeisetkin yo-juhlat on takana, voisin huoletta luopua 20 kahvikupista sun muista tarjoiluastioista. Mitäs minä enää niillä? Kuohuviinilasit pakkasin huolellisesti paperiin käärittynä pahvilaatikkoon ja annoin miniälle. Itselle jäi silti kymmenkunta lasia.

    Mies tänään suunnitteli, että makuuhuone pitäisi remontoida. Siis repiä vanhat 70-luvun seinät alas, katto myös ja lattiakin (vaikka se on kyllä uusittu 10 vuotta sitten). Luulin, että sitä ennen autotalli tehtäisiin valmiiksi, samoin takaterassi ja kasvihuone. Vessa ja eteinenkin vaatii remonttia. Kivaa asua vanhassa talossa... Ehkä on sittenkin hyvä, ettei tänä vuonna lähdetä koti-Suomesta mihinkään lomailemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta ei ole enää varakaan lomailla, kun remonttia pukkaa joka puolelta. Meillä on nyt kattoremppakin menossa, samalla maksetaan viemärien uusimisesta ja kohta putkien pintavedosta. Näen unta upouudesta rivitalosta, järven lähellä, kivat naapurit, ja lähellä keskustaa. Dream on! Tiedän kyllä niitäkin, mutta hinta on kaksi-kolme kertaa nykyisen arvoinen.

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...