perjantai 11. toukokuuta 2012

Sisustaja ja amatööri

Vasemmalla Silgranit-allas. Lattiaan tulee vinyylikorkkia, mutta harmaampana.

Olipa antoisaa tavata ammattisisustaja! Ei ole juurikaan kokemusta moisesta, kun olen aina ajatellut vähäisenkin tapaamisen maksavan satoja euroja. No ei maksanut, ei edes yhtä sataa, ja tunnissa ehti tehdä yllättävän paljon. En olisi ehkä ilman kampaajani vinkkiä saanut otettua yhteyttä ainakaan tähän naiseen.

Minulla oli omat ajatukseni ja valmiiksi keittiösuunnittelijan piirtämä pohja muutoksista. Tarvitsin apua lattian, seinien, tasojen ja hyllyjen valintaan. Tiesin suunnilleen, mitä haluan, mutta en osannut päättää värejä. Saatoin kysyä  myös ammattilaisen kokemuksia mm. koneista ja mistä mitäkin edullisimmin saa. 

Monta ihanaa laattaa, jostakin syystä pieni ja elävä kuvio miellyttää.

Sain juuri sellaista tukea, mitä tarvitsin. Sain myös mielipiteitä ja kokemuksia ammattilaisen silmällä siitä, mikä kannattaa ja mikä ei. Sain hyvän vinkin seinän väriksi, sitä en itse olisi osannut valita. Sain myös varmuuden lattiamateriaalista ja väristä. 

Haluan kontrastia kiiltävänvalkoisten kaappien rinnalle. Tasoista ja välitilasta tulee tummanharmaat, lattiaan tulee harmaa vinyylikorkki. Keittiö kun on erillinen, valoisa ja sinne on käynti suoraan eteisestä, se sopii hyvin. Hyllyistä tuleekin tasonväriset puun sijaan ja niitä riittääkin kaksi kaavailemani kolmen sijaan.

Sain myös hyvät vinkit ikkunaseinälle ja verhoiksi. Meillä on kolmessa huoneessa kaksi isoa ikkunaa vierekkäin eli käytännössä koko seinä. Niissä tarvitaan suojaa koko aamupäivän paistavaa aurinkoa vastaan, ja toisaalta vähän somistusta muutenkin, ettei näyttäisi niin paljaalta. Olohuoneessa en ole koskaan käyttänyt verhoja, mutta keittiö kaipaa  enemmän kodikkuutta. Ikkunat ovat  siellä myös jo vanhat ja rumat, ja olen odotellut jo vuosia yhtiön remonttien etenemistä ikkunanvaihtovaiheeseen. Ei meinaan yhtään huvita alkaa rapsuttaa ja maalata niitä. Enhän saa niitä edes pestyä!


Muistatteko kun viime kesänä remontoimme eteistä ja kävin silloin K-Raudan ilmaisessa sisustussuunnittelijan konsultaatiossa? Hankin sieltä liukuovet ja sen lisäksi en keksinyt, mitä hankkia tuona vanhan hyllykön tilalle. Tarvitsimme istumapaikan kenkienlaittoa varten ja laskutilaakin, ja toisaalta koira tykkäsi väijyä päivät tuolla alla.


Hän ehdotti päälle pehmustetta. Yksinkertainen juttu, joka ei ollut pälkähtänyt millään omaan päähäni! Tummanharmaa samettimainen kangas on osoittautunut oivaksi valinnaksi, ja Vilmakin on saanut oman pehmeän alustan ja tyynyn päiväunilleen. Tässä on kuitenkin yksi sen vakiopaikoista, varsinkin yksinollessa.
12 kommenttia:

 1. Hyviä neuvoja sait roppakaupalla. Siitä on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästin käynnin kustannukset moninkertaisesti jo siinä, että sain vinkin, mistä lattian saa reilusti halvemmalla kuin katsomastani paikasta.

   Poista
 2. Ai kun kuulostaa hyvältä! Harmaa miellyttää silmää. Kun ajattelem keittiötänne, näen kuitenkin silmissäni sen näkymän ulos, luonto tulee lähelle.

  Eikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä sieltä on kiva tuijotella ulos. Otin vaihteeksi verhot kokonaan pois ja jätin vain bamburullaverhot. Näyttää kovin autiolta ja kaikuukin, mutta vaitelu virkistää:)

   Poista
 3. Kiitos kampaajasi! Monesti olen saanut omalta kampaajaltani päähäni kauniin kampauksen lisäksi roppa kaupalla innostusta ja hyviä ideoita. Pitäisi vaan rohkeammin hyödyntää eri asiantuntija tahoja eikä yksin puurtaa ja tuskailla suunnitelmiansa kanssa. Monelta harmilta ja erhdykseltä säästyit. Omat ratkaisut ja valinnat vievät monesti väsyttävän paljon aikaa, että intokin saattaa lopahtaa. Ihanalta kuulosti keittiösuunnitelmien edistyminan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että asioista kannattaa puhua kaikkien kanssa ja haalia muitten kokemuksia, sillä tavalla saa hyödyllisiä vinkkejä yllättäviltäkin tahoilta. Mies taas ajattelee, että vasta sitten pyydetään kaverilta neuvoa, kun on täysin varma, ettei itse selviä;)

   Poista
  2. Tämä on niin totta. Koskaan ei tiedä, mistä apu löytyy mieltä askarruttavaan pulmaan. Tarvitset ompelijaa - eiköhän joku harrastus- tai tuttavapiirissä tunne hyvää ompelijaa. Tarvitse kampaajaa - kysy tutulta, jolla on aika kivasti leikatut hiukset, missä hän käy. Ja niin edelleen.

   Koska mieheni rakentaa työkseen, hän kyselee aina työkavereilta tai muilta työmaan ammattimiehiltä apua mieltä askarruttaviin asioihin. Näin meillä on sitten itse omatoimisesti asennettu savupiippuun terässisus tai tehty putkityöt. Ystävälläni on taas armoton sisustussilmä, josta on apua.

   Poista
  3. Käsistään kätevä mies on kullanarvoinen, sananmukaisesti:D Meillä kun on muuten vaan mukava, niin työn osuus maksaa aina paljon. Minäkin selviän vain maalaushommista.

   Poista
 4. Tuollainen ammattlainen on loisto apu.
  Tein tänään sitä sinun sitruunakakkuasi-lämpimänäkin hyvää, huomenna varmaan tosi hyvää.. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä blogikakut ovat niin houkutelevia: kun lueskelin muitten leivonnaisista, piti lähteä paistamaan itselle edes syrnikkejä iltapalalle, se on lähimpänä jotakin kakkua.

   Poista
 5. Kaunis eteistilanne henkii tyyliä ja rauhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä olen siihen hakenutkin. Ennen seinät olivat ruusunpunaiset:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...