keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kotona ja levällään
Kun olen kotona vapaaviikolla, tapaan levittäytyä kaikille isommille pöydille. Sohvapöydällä on aina levällään useita kesken olevia lehtiä ja kirjoja. Osa on jätetty auki jonkun sopivan reseptin kohdalta, joku toinen taas kivannäköisen sisustuksen takia. Juuri nyt olen kuvaa varten vähän siistinyt enimpiä lehtiä pois.


Iso ruokapöytä on arkena täynnä kameraa ja muuta valokuvaussälää, kannettava tietokone asustaa myös siinä. Jostakin syystä pöytä on nytkin niin täynnä tavaraa, että on enää vaikea ylläpitää päässään illuusiota siististä ihmisestä. Minähän olen siisti ihminen! Olenolen.


Nämä kaksi pikkupöytää ovat olemassa vain lamppuja varten, joten niille ei juuri tavaraa mahdu. Koko talven jatkunut virkkaaminenkin on vaihteeksi loppunut, jotenkin ei tee mieli tarttua villalankaan, kun on kevät ja valoisaa.
Kirjahylly on viimekesäisen remontin jäljiltä vieläkin hyvässä järjestyksessä. Lisäsin hyllylle muutaman mieleiseni keramiikkaesineen, tuohon elokuvien eteen. Sen jälkeen kun hankimme Elisan viihdepaketin, emme ole katselleet DVD-elokuvia enää ollenkaan. Tosin siinä pätee sama kuin kirjoissakin, että tietyt leffat vaan nyt on kiva omistaa. Voi aina joskus silittää jotakin levynkantta ja ajatella, miten hieno elokuva siellä onkaan. Ja että sen voi katsoa uudestaan ihan milloin vaan, vaikka ei juuri nyt ehdikään. Eikä muulloinkaan.


Keittiönpöydälle olen omalle puolelleni levittänyt keittiösuunnitelmia ja lehtikuvia keittiöunelmista. Säästän teidän siltä kaaokselta. Ehkä siirrän ne huomenna olohuoneeseen ja järjestelen samalla päätäni. Menemme nimittäin katsomaan keittiöremontin ensimmäistä suunnitelmaa ja kuulemaan tarjousta. Ehkä kohta voisi alkaa tehdä päätöksiäkin.

Mutta siis mitä haluan? Rungot jäävät, mutta ovet uusitaan. Kaappeja siirrellään vähän järkevämmin, jotain tilaillaan uutta. Hyllyt tulevat ehkä toiselle seinälle. Lattia vaihtuu, samoin kaakelointi, koska kaapit nousevat nykyistä ylemmäksi.

Näin pitkälle olen itse pähkäillyt ja piirtänyt. Katsotaan nyt, mitä koneella on saatu aikaiseksi.


13 kommenttia:

 1. Kotoisan näköistä. Arkena eletään ja juhlakunnossa edustavaa.
  Näin se minullakin on, pöydät levällään lehtiä, kameroita, muistioita, kyniä ja se yhteyskapula, tietysti käden ulottuvilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun on ihmisiä tulossa käymään, alkaa kova paikkojen siivoilu. Toisaalta silloin saa tehokkaasti järjestettyä tavarat paikoilleen ja ehkä pyyhittyä muutaman ylimääräisen paikan pölyistä puhtaaksi.

   Makuuhuoneen lipastolle kertyy vähitellen aina niin paljon tavaraa, ettei siitä voi pyyhkiä edes pölyjä...

   Poista
 2. Suunnitteluvaihe on mukava vaihe ja odottaminen on pitkästyttävää.
  Näinhän se on meilläkin kaikki levällään olohuoneen pöydällä ja sohvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänpäiväinen tapaaminen keittiösuunnittelijan kanssa siirtyi ensi viikolle, joten lähdimme katselemaan laattoja ja lattioita sen sijaan. Vaikeaa on, vaikka tiedänkin aika hyvin mitä haen.

   Poista
 3. Ihana, että joku muukin levittäytyy kodin eri paikkoihin. Käsitöitä, lehtiä, vaatteitakin... hmmm, eipä uskoisi, kun katsoo työpöytääni - siis työpaikalla. Ei kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on tullut varsinainen sottapytty vanhemmiten! Nyt kun ei ole lapsia kotona, saa levittäytyä miten haluaa. Käytettyjä vaatteita kerään kodinhoitohuoneen silityslaudalle. Kun mies silitää paitojaan, hän nostaa koko vuoren olohuoneeseen.

   Poista
 4. Tutun näköistä pöytätilat. Kivalla mallilla jo suunnitelmat. Mielenkiintoista nähdä sitten valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jännää miettiä, mitä ihan oikeasti itse haluan keittiööni, ja yrittää unohtaa trendit. Mutta realiteetit tulevat vastaan ja sitten palataan maan pinnalle. Mutta kyllä siitä jotain vielä tulee.

   Poista
 5. No on kyllä siistin ihmisen sotkua. Muutama lehti ja rillikotelo ei oikein vielä täytä sitä kriteeriä että ois niinku paikat sekaisin. Tuo on vasta asetelma.
  Sanoo TOSI kätevä emäntä Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meillä ei ole lapsia sotkemassa. Vaikka ei ne meillä ennenkään sotkeneet, vaan minä. Kun H. on ollut joskus matkoilla, olen elänyt kuin pellossa ja siivonnut hiki hatussa vasta viimeisenä iltana.

   Poista
  2. Oletko muuten nähnyt elokuvaa Grey Gardens? Se on tosikertomukseen perustuva elokuva äidistä ja tyttärestä, Jackie Kennedyn sukulaisista, jotka kirjaimellisesti hautautuvat jätteisiin talossaan. Joskus olen ajatellyt, että vanhana minulle voisi käydä niin;)

   Poista
 6. Pöydät näyttävät juuri siltä, kun niiden kodissa täytyykin näyttää! :)

  Oma keittiönpöytäni on myös yksi 'toimintapisteistäni'. Kerran päivässä yritän sen järjestellä, mutta.. - Milloin oikeasti ehtisi tekemään niitä 'oikeita juttuja', jos kaikki aika menisi järjestelyyn ja siivoamiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri on! Minulla on aina monta asiaa yhtä aikaa vireillä ja haluan, että keskeneräiset ovat näkyvillä. Muutenhan ne voisi unohtaa:)

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...