keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Keittoa ja korttitalkoita


Vähän hiljainen viikko on timantinkerääjällä ollut täällä blogin puolella. Sitä enemmän olen kyllä ahkeroinut työpaikalla, mikä on ollut vaihteeksi mukavaa. Onneksi päivät eivät ole venyneet liian pitkiksi, vaan olen päässyt ajoissa lähtemään kotiin. Nimittäin päiväunille, tavalliseen tapaan kun yöllä ei liikoja nukuta. 


Joululahjat hankin onneksi jo viime viikonloppuna, joten  ei ole enää edessä kuin yksi suuri rutistus: joulukorttien kirjoittaminen tänä iltana. Olen pitänyt tarvikkeita levällään jo monta päivää ja siirtänyt urakkaan ryhtymistä yhtä kauan. Mutta kohta sen aloitan, heti kun on syöty, ja valmisteltu tämä kirjoitus. Ja valmista pitää tulla ennen Greyn anatomiaa.


Viime viikolla tein tällaista avokado-päärynäkeittoa ja intouduin kuvaamaan sitä keittiössä kirkasvalolampun avulla. Siitä saikin muuten oivan studiovalon! Taustakankaaksi ripustin ikkunalta salusiinista roikkumaan mustan fleeceviltin pöydälle.


Keitto oli hyvää, mutta päärynäsoseen korvasin kahdella tuoreella päärynällä. Yksi olisi varmasti riittänyt, koska makeutta oli ehkä hiukan liikaa, vaikka hedelmät eivät aivan kypsiä olleetkaan. Mutta kiva alkukeitto juuri tähän aikaan vuodesta.  

Ohje on Kotilieden sivuilta, ja siitä riittää kuudelle alkukeitoksi.

PÄÄRYNÄ-AVOKADOKEITTO
2 suurta, kypsää avokadoa
1 dl    sokeritonta päärynäsosetta tai 1-2 päärynää
4 dl    kasvislientä
1 dl    omena-tai päärynämehua
2 dl    kermaa
0,5 tl    suolaa
1/4 tl    pippuria
(1 tl    kirveliä tai jotakin muuta makuun sopivaa yrttiä)
1-2 rkl    sitruunamehua
tuoretta persiljaa tai sitruunamelissaa keiton pinnalle

Halkaise avokadot, poista sisältä kivi, koverra hedelmäliha irti ja soseuta se.
Yhdistä kasvisliemi ja päärynämehu. Kiehauta liemi. Sekoita siihen avokado- ja päärynäsose. Lisää kerma ja mausteet.
TAI keitä päärynäkuutiot niukassa liemessä kypsäksi, lisää avokadokuutiot ja soseuta. Lisää loput nesteet ja kiehauta keitto uudelleen.
Tarjoa keitto kuumana tai kylmänä.

Ja NYT aloitan sen korttihomman!

9 kommenttia:

  1. Minutlta menee tämä joulu ohi kyllä ihan vahingossa.Kortteja ei lähetetty, kun unohdin tämän välimatkan ja muutenkin on vähän hukassa vuodenaika ja ajankohta.

    Mutta onnea korttiurakkaan. Ensimmäinen kuva on hieno.

    VastaaPoista
  2. Ai sinäkin olet Grey's Anatomy -fani. Niin minäkin, ja meidän kuopus. Meillä on jopa kaikki boxit...

    Joulukortteja lähetin tänä vuonna neljä tai viisi, en muista enää. Olin vielä ma-ti yliopistolla, olkoon se yksi syy kortittomaan jouluun. Tosiasia on kuitenkin, että olen lopettanut korttien lähettämisen jo monta vuotta sitten. Sukulaiset pitävät varmaan outona, mutta jos joulukortti on ainoa meitä yhdistävä asia vuoden aikana, niin ei hyvin mene. Ystävät saavat sen sijaan ihan itsetehdyn kortin ja yleensä jotain pientä yllätystäkin. Tänä vuonna olen tehnyt paksusta huopalevystä joulukoristeita. Siihen oli kyllä aikaa ja tarmoa, mutta ei gradun tutkimussuunnitelman tekemiseen...

    VastaaPoista
  3. Pikkujutut, kiitos, en käytänyt kuvissa edes salamaa. Korttiurakka muuten onnistui puolessatoista tunnissa ja oli tänä vuonna täysin kivuto:)

    Aikku, boxeja en ole vielä hankkinut, mutta tekisi mieli:) Ihan koukussa kuitenkin, ja nyt jää taas tauolle!
    Mulla on iso suku ja pidän kaikista hirveästi. En vaan näe suurinta osaa juuri koskaan, siksi joulukorttien vaiihto tosiaankin on ainoa tapa osoittaa kiintymystä. Lähetin 35.
    Sulla on kivat askartelut menossa, niistä tulee itselle hyvä olo. Minä askartelin työkavereille pienet lahjat.

    VastaaPoista
  4. Keitto kuulostaa hyvältä. Hienot kuvat, mietinkin miten tausta oli niinselkeä ja tumma, mutta sinä kerroitkin syyn. Pitäisi jaksaa toteuttaa joskus taustalla jotain kuvia.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia: hieno tausta ja hyvä valo. Kirkasvalo onkin hyvä ajatus studiovaloksi. Fotoliikkeiden taustakankaat ja studiovalot maksavat maltaita ja ovat aika hankalia sijoiteltavia kotona, mutta esimerkkisi osoittaa, että asiat voi ratkaista toisinkin, kun vain käyttää luovuuttaan. Hyvä, Katriina, ja kiitos vinkistä!
    Irtosalamakin voi toimia aika kivasti, kun sen sijoittaa antamaan sivuvaloa.

    VastaaPoista
  6. Ihanan visuaalinen blogi sinulla.
    Silmä oikein lepää kuvissasi.
    Korttien kimppuun tässä minäkin alan, tulee jo kiire. Mutta onhan tässä viikko aikaa vielä.
    Oikein mukavia joulunaluspäiviä ja nautitaan valmisteluista, parasta koko Joulussa. Sitten hiljennytään..

    VastaaPoista
  7. Arleena, tausta on usein ongelmallinen, varsinkin jotain tavaroita tahtoo aina jäädä häiritsemään kuvaa. Tuollainen himmeä yksivärinen kangas on kätevä.

    Ina, tilasin juuri uuden jalustan, kun entisestä lähti pala pois. Se käy kuitenkin jatkossa vielä orjasalaman jalustaksi.

    Anna, kiitos kehuista:) Ensi viikko on minustakin joulun parasta aikaa, siis silloin kun ei itsellä ole töitä. Lomani alkaa huomenna.

    VastaaPoista
  8. Hyvä valo. Talvella valaistus kotikonstein on aina ongelma. Taustana käytän usein askarteluliikkeen A2-kokoista pahvia.

    VastaaPoista
  9. Lumo, isot kartongit on hyvä idea. Mullakin on musta, valkoinen ja sininen vaatekaapin kätköissä, en vaan tahdo muistaa kaivaa niitä esille.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...