sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Don't worry, be...


Eilinen ruoka-aiheinen pohdiskeluni nousi ärtymyksestä, jota lehtien julkaisemat terveysväittämät aiheuttavat itsessäni. Eihän kahvia kannata juoda välttääkseen diabetesta, vaikka sen on todettu vähentävän riskiä, eikä ylipainoa vältetä juomalla maitoa, vaikka amerikkalaisista maitoa juovista naisista iso osa on normaalipainoisia. Syöpää ei voi suoraan torjua jättämällä jotakin pois. 


Elämässä ja maailmassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihmisen kaikki geenitkään eivät kaikki tule näkyviin ennen kuin ympäristö muuttuu niille otolliseksi. Sitä ympäristöähän on kaikki se, mitä teen ja mitä ympärilläni tapahtuu. Ravinto on sittenkin vain yksi osatekijä tässä ympäristössä. Jopa se, mitä ajattelen ja tunnen, vaikuttaa terveyteen, muusta hyvinvoinnista nyt puhumattakaan. Ja mielen voima on vahva, saattaahan ihminen joskus vain lakata elämästä ja kuolla pois.


Voi olla, että kommenteissa esille tuodut kohtuus, hyvä omatunto ja elämästä nauttiminen ovatkin avainsanoja hyvään terveyteen. Onhan todettu esimerkiksi, että kohtuullisesti alkoholia käyttävän sydän on terveempi ja kestää todennäköisesti pitempään kuin siitä kokonaan kieltäytyvällä naapurilla. Tuskin tässäkään on pelkästään kyse alkoholista, vaan se saattaa olla osa isompaa kokonaisuutta.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen on itse asiassa yksi lempiajatuksiani. Pyörittelen sitä usein mielessäni eri tilanteissa. Muuttamalla esimerkiksi jotakin omassa käytöksessä vastapuoli muuttaa väistämättä omaansa. Se taas aiheuttaa muutoksen minussa ja sitä rataa. Ihmisellä kun on taipumus toistaa käytöksessään tavallisesti samaa kaavaa. Onnistuneessa jutussa kummankin onnellisuus lisääntyy ja säteilee siitä muuhunkin elämään.


Arvaatte varmaan, että ruoka on mielessä sillä, joka siitä nyt vapaaehtoisesti kieltäytyy. Ja vielä kun kuurin terveysvaikutukset mietityttävät: verenpaine on ollut korkea. Tämä laihdutus toimii nyt kuitenkin: pudotusta on tullut puolitoista kiloa viime viikosta ja yhteensä kahdessa viikossa on lähtenyt 4.5 kiloa. Se on minuksi paljon, koska lasku on ollut aina ennen tuskastuttavan hidasta.

Toisaalta eihän vajaa viisi kiloa näy vielä missään, mutta olen saanut ottaa ylähyllyltä kahdet farkut taas käyttöön, ja se jos mikä ilahduttaa naisen mieltä! Pääsin myös alemmalle kymmenluvulle painossa ja vyötäröllä, ja sekin on jotakin, mitä en ole nähnyt kahteen vuoteen. Millä muulla systeemillä olisin saanut viisi kiloa pois kahdessa viikossa?

Nälkä on vieläkin iltaisin, koska olen tottunut puputtamaan juuri silloin. Nyt on tarjolla vain vissyä ja pienenpientä naposteltavaa, kuten kurkkua, mantelia tai juustopala. Kyllä silläkin tulee toimeen.9 kommenttia:

 1. Kuulostaa karppaukselta! Onnea projektiin! Itse olen saanut noin 7 kg pois melko vähällä vaivalla. Kyllä se siitä lähtee!

  VastaaPoista
 2. Ilona, onnea sinulle ja kiva kuulla hyvistä kokemuksista. Mulla on niukkaenerginen pussikuuri, johon on lisätty yksi 200 kalorin karppiateria päivässä.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon keventyneeseen olomuotoon!
  Eiköhän ne kaikki taudit tule tuolta ympäristöstä, jos ovat tullakseen.

  VastaaPoista
 4. No johan sinullakin on tuloksia alkanut näkyä!Neljä ja puoli kiloa on yhdeksän voipakettia! Minulla paino putoaa nyt hitaamin kun opettelen syömään oikella lailla. Täytyy sanoa että pusseilla se oli paljon helpompaa....

  VastaaPoista
 5. Lepis, odotan jo, että voisin pukeutua pikkumustaan ilman, että häpeäisin micheliinejä:)

  Maaretta, toivon tosissani, että jaksaisin jatkaa näillä pusseilla niin pitkään, kuin on tarpeen. Uskon kyllä, että vaikein osa alkaa sen jälkeen.

  VastaaPoista
 6. Aikamoinen pudotus, onnea! En oikein osaa omalle kohdalleni vastaavaa edes kuvitella, ei ole minkäänlaista tahdonvoimaa tuollaiseen. Mutta viiden päivän sairastelun jälkeen käväisin koiran kanssa retkellä.

  Hienot kuvat, pistävät mielikuvituksen liikkeelle, mistä ne ovat?

  eikka

  VastaaPoista
 7. Eikka, multa löytyi yllättäen motivaatio. Olet ollut aika pitkään kipeänä, toivottavasti tänään on jo helpottanut.

  Kuvat on Lutakosta J:n läheltä. Siellä on keskellä iso puisto, jossa on tuollaisia pömpeleitä, joihin saa heitellä palloa.

  VastaaPoista
 8. Itseäni harmittaa, kun aloin lipsumisen pusseista vähin äänin. Niillä meno olis ollut niin selkeää. Pysy sinä tiukkana itselles. Kurinalaista/järkevää syömistä on aikaa sitten loppuelämä harjoitella. Mukavampi harjoitella sitä kevyempänä. Jaksaajaksaa, kohti sitä pikkumustaa!

  VastaaPoista
 9. Rouva K, yritän pysyä tiukkana. Viikonloppureissu lienee vaikeinta, kun on muiden ruoissa. Olen jo ensi viikolla menossa teatteriin, mutta pikkumustasta ei vielä haaveilla. Jospa sitten pikkujouluihin;)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...