keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Pudotusta


Syyskuun päivät hurahtavat töissä nopeasti, satoi tai paistoi. Olen tuntenut oloni tällä viikolla töissä oudon kevyeksi. Aloitin nimittäin maanantaina pussikeittokuurin, jonka tarkoituksena on saada painonpudotus vauhdikkaammin alkuun kuin omilla konsteilla. Niillä konsteilla, eli kevennetyllä ruokavaliolla hidas pudotus loppuu yleensä lyhyeen, usein ensimmäiseen flunssaan, matkaan tai muuhun poikkeukseen normaalielämästä. 


Nyt tuli tunne, että tarvitsen kunnollista apua painon pieneen, mutta jatkuvaan nousuun. Jokivarren Maaretta oli pari kertaa kehaissut blogissaan, kuinka hyvin hänen muutoksensa on lähtenyt yhdellä systeemillä käyntiin. Kun kuulin vielä kollegasta, joka oli onnistunut toisella systeemillä, etsin minäkin netistä täkäläisten ohjaajien nimet, valitsin sieltä omani ja ilmoittauduin mukaan.


Päätin aloittaa maanantaina, mutta paino putosi pelkästä säikähdyksestä jo viikonlopun aikana yhden kilon. Nyt olen syönyt tai juonut kolme 140 kalorin pussijuomaa päivässä ja syönyt iltaisin kasvislautasen, jolla on annos  kanaa, raejuustoa, kalaa tms. Runsas juominen kuuluu asiaan. Paino on  pudonnut joka aamu uuteen kiloon! Lähtenyt on tietysti nestettä ja hiilihydraattivarastoja ja vasta huomenna pääsen oikeaan rasvanpolttovaiheeseen.


Maut ovat hyviä, nälkä ei ole, eikä tarvitse ajatella, mitä söisi. Sopii hyvin meikäläiselle, joka kuljettaa töihin aina eväitä. Yhden oikean aterian päivässä voin syödä, kun kokoan sen tarkasti hiilareita välttäen. Tuleva rasvanpoltto perustuu siis ketoosiin ja hyvin pieneen kalorimäärään.


Jospa se sillä, olisi ainakin jo aika.


14 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Kävin tutustumassa tuohon 'yhteen' systeemiin syksyllä, mutta suhtauduin kriittisesti keinotekoiseen ruokaan. Kesällä tiputin 4 kg vähentämällä hiilihydraattien määrää. Paino ei ole noussut takaisin, mutta ei enää tippunutkaan. Aika tiukassa on painon pudotus näillä kotikonsteilla. Ehkä tarvitsisin karppaus-pirtelöä? Nyt alkaa olla iltaisin pimeää ja minua himottaa makea. Kamalaa kamppailua joka ilta...

  VastaaPoista
 2. Tsemii rasvanpolttoprojektiisi! On tää eläminen paljon miellyttävämpää, kun on saanut karistettua edes muutaman ylimääräisen kilon. Ja mitkä terveysvaikutukset sillä onkaan.

  Pitäis kai seurata perässäsi, kun on niin raskas olo juuri tällä hetkellä, mutta tuollaisen päätöksen tekeminen ja etenkim sen pitäminen vaatii kovasti voimaa. Ja tiettyjä mänttejä kieltäytymisiä :(

  VastaaPoista
 3. Muistahan raportoida kuurin etenemisestä. Jo 5 % painonpudotuksen sanotaan tuovan mukanaan terveysvaikutuksia ja 10 % painonpudotus tuo niitä lisää. Ja prosentit ovat siis lähtöpainosta.

  VastaaPoista
 4. Päivi, kauhistuin, kun viimeksi nousin uudelle kymmenelle. Tähän asti motivaatiota ei ole ollut yhtään, mutta jostakin se vaan nyt ilmaantui. Ja parhaaseen aikaan juuri pimeän ja makeanhimon tullessa. Ehkä olen leiponut jo tarpeeksi;)

  Ruska, tavoittelen samaa painoa, jossa olin nuorimmaisen synnyttyä kolmekymppisenä. Yllättäen siihen on yli kaksikymmentä kiloa matkaa. Siihen tarvitaan järeitä konsteja.

  VastaaPoista
 5. Aikku, tähän asti jokaisella kunnon painonpudotusyrityksellä on pitänyt lisätä verenpainelääkkeitä. Nyt en luultavasti enää stressaa samalla tavalla ja toivon jopa lääkkeiden vähennystä. Nuorena saatu perintötauti ei varmastikaan häviä kokonaan. Jos nyt onnistun...

  VastaaPoista
 6. Vielä lisäisin, että kannustusta sinulle urakassa! Olisi mukavaa kuulla myöhemminkin kokemuksistasi.

  VastaaPoista
 7. Hei, mitä pusseja syöt? Olisi kiva löytää joku, joka menisi hyvin alas : )

  Onnea pudotukseen! Täällä kaivataan myös samaa (mutta ongelma on se, että kun urheilen, pitäisi jaksaa myös treenata ja se ei onnistu liian heikoin eväin)

  Minna

  VastaaPoista
 8. Minna, tämä on Cambridge-kuuri, joten pussit ostetaan omalta ohjaajalta. Keitot, aamupuuro ja pirtelöt ovat suurimmaksi osaksi olleet minun makuuni ihan syötäviä, paitsi mansikka. Nielen kyllä ihan mitä tahansa, jos sillä varmasti läski lähtee!

  VastaaPoista
 9. Onnea pudotukselle! Hyvinhän se on lähtenyt alkuun.

  Itse voin vain unelmoida läskin lähdöstä, mutta ainakin pilates on kehissä, joten jos se läski muuttuis vaikka lihaksiksi..

  eikka

  VastaaPoista
 10. Hienosti on lähtenyt käyntiin, sehän motivoi hyvin jatkoon. Ja sinullahan on onnistumisen kokemuksia, muistan kun jokunen vuosi sitten kapenit puoleen entisestä. Ja olit muuten tosi kaunis, jos olet kyllä nykyiselläsikin.
  Vastasin epähuomiossa vanhaan postaukseen Andre Helleristä. Levy on täällä, tule hakemaan!
  Meri

  VastaaPoista
 11. Onnittelut!

  (Mulla olis kaapin päällä puulaatikollinen "sheikkkeemattomia" pirtelöpusseja, joilla tähdätään samaan tavoitteeseen. Päässäni pyörii alituiseen video: maanantaina alan laihduttaa...)

  Pidä ottees! Tulen joskus vielä perässä.

  VastaaPoista
 12. Eikka, sulla toimii hyvin tuo liikunta, ainakin silloin kun ei ole kremppoja. Minä taas odotan liikuntainnostuksen alkavan vasta sitten, kun saan painoa putoamaan: jospa tämä väsymyskin vähenisi ja tulisi energisempi olo.

  Meri, onnistuin silloin vuosia sitten pudottamaan vain yhdeksän kiloa ja siihenkin meni lähes saman verran kuukausia. Nousu alkoi melkein samantien, kun lopetin, vai alkoikohan silloin myös ensimmäinen uupumusloma. Ja kiitos kohteliaisuudesta, se ilahduttaa:)
  Hellerin tulen mielelläni hakemaan joskus.

  Kameleontti, arvelin sinun olleen pussikuurilla, kun puhuit joskus aiemmin punaisesta langasta. Aloitukseen pitää olla henkisesti valmis, ei liikaa muita paineita. Mulla on nyt sopiva hetki.

  VastaaPoista
 13. Kysyin itseltäni eräänä päivänä: "Eikö olisi parempi pudottaa se paino oikeasti kuin miettiä sitä kymmenen vuotta ja harmitella sitä?" Vastausta ei kuulunut : )

  VastaaPoista
 14. Mayo, jospa se vastaus tulee sullekin yhtäkkiä ja yllättäen, kuten mulle. Jälkeenpäin sitten huomaa, miten on tietämättään valmistautunut siihen. Samoin kävi koiranhankinnankin kanssa, luin ensin eläinkirjoja monta vuotta ja hoidin pojan koiraa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...