sunnuntai 14. elokuuta 2011

Lampun henki


Ensin ostin tähän nurkkaan Ikeasta keraamisen lampunjalan, koska tykkään kovasti noista pulleista lampuista.  Siihen ei käynytkään vanhan lampun (vähän liian) iso varjostin, kun kiinnityssysteemi on lievästi sanottuna erikoinen. Täytyi siis pyytää nuorisoa tuomaan myöhemmin juuri tähän kuuluva varjostin. Se taas näyttää minun silmääni jotenkin liian pieneltä. Täytyy kokeilla jotain.


Löysin kaupasta vain mustaa kanttinauhaa. Kiersin viisi metriä lampun ympärille ja kietaisin vielä Casa Stockmannin kanttinauhan yläreunaan. Liian tummaa, liian kova kontrasti.


Sitten löytyi kangaskaupasta uutta pellavanauhaa, jossa on lievästi kiiltävä reunus. Kaunista, mutta ehkä vähän vaaleaa ainakin tuon punoskorin viereen.


Eurokankaasta hain harmaata vinokanttia. Leveänä sitä riitti neljä kierrosta. Tästäkin tykkään.


Kaikissa kuvissa on näköjään nauhat vähän vinossa, mutta se ei haittaa. Ne on kiinnitettykin vain ihoteipillä.


Onko mielipidettä?

Kuvissa pelkkä valkoinen lamppu näyttää minusta parhaalta ilman krumeluureja. Mutta ympärillä on valkoinen ikkunaseinä, ikkunoissa vain valkoiset kaihtimet, ei verhoja. Huonekalut ovat hyvin vaaleaa harmaanruskeaa, joten pikkupöydän molemmilla puolilla on varsin väritöntä, taulutkin neutraalin värisiä. Kun syksy saa, siirtyy mustavalkoinen käsityökori luultavasti jonnekin sohvan lähelle, käden ulottuville.


11 kommenttia:

 1. Tee kuuppa tuosta lankakorista.

  Monta kirjoitusta hienoine kuvineen on taas viime lukemisen jälkeen, en ole näemmä paljon ehtinyt koneelle kotiin paluun jälkeenkään. Aika on mennyt marjassa ja sieneesä ja saaliit on pääosin syöty samantien.
  Kuulostaa tosi mukavalta ja sinulta tuo remontti-innostus ja sisustuskokeilut. Oli kivan näköistä kun kävin ovella pyörähtämässä.
  Meri

  VastaaPoista
 2. Rohkeasti vastaan näin: Jos unohdetaan käsityökori, suuntaviivoja voi etsiä yllä olevasta taulusta. Mustaraidallinen sopii tauluun, mutta harmaa sopisi ehkä kehyksiin. Tekisi mieli vielä kokeilla kehysten väristä ja levyistä nauhasomistusta. Kaikki ovat mielestäni aivan hyviä ja valaisin tauluineen ja pöytineen on toki osa laajempaa kokonaisuutta.

  VastaaPoista
 3. Meri, muistatko kun joskus kauan sitten oli muotia tehdä lampunkuupa muovinauhasta, jota kiedottiin metallikehikkoon? Silloin ihmiset tekivät muutenkin enemmän itse kangasvarjostimiakin. Kaupoissa oli silloin tosi vähän valinnanvaraa!

  Päivi, puuvillanauhoissa oli aika vähän valinnanvaraa ja satiininauhaa en halunnut. Harmaa on vinokanttia, jota nyt kokeilin ehdotuksestasi kaksinkerroin taitettuna. Se on tosiaan paremman näköinen kapeampana. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Nuo raidoitusnauhat sopivat hyvin itseasiassa mikä tahansa niistä. Minä laittaisin lampun viereen jonkun lasimaljakon/kulhon korin tilalle, silloin lampun raidoitus synkkaa taulun kanssa hyvin.
  Pellavanvärisen nauhan kietoisin vielä kiiltävän ylä- ja alanauhan päälle.

  VastaaPoista
 5. Käsityökori pois pöydältä, samoin kynttilänjalka. Tilalle matala, harmahtava kori tai lasimalja. Jos lamppuun haluat välttämättä nauhan niin laita alaosaan yksi, vähän leveämpi. Mielellään jalanvärinen. Tasoittaa varjostimen ja jalan värien kontrastia. Ja tämä on vaan mun mielipide.

  VastaaPoista
 6. Minusta valkoinen on paras. Valkoiset pinnat ovat siitä kiinnostavia, etteivät koskaan kuitenkaan ole pelkkiä valkoisia, vaan heijastavat kaikkea tilassa olevaa valoa kukin omalla tavallaan.

  VastaaPoista
 7. Minä kannatan pelkkää valkoista. Olen samaa mieltä kuin Pirkko tuossa yllä, että valkoinen elää valon mukaan.

  Kiitos muuten vierailusta blogissani, löysinpä tieni tänne :)

  VastaaPoista
 8. Minua viehätti eniten tuo kapea musta nauha.

  VastaaPoista
 9. Arleena, otin heti korin pois pöydältä. Sopivaa matalaa kulhoa tms. ei tule heti mieleen, pitää vielä mallata. Ehdotuksesi päällekkäisistä nauhoista toi mieleen, että pellavanauhaa voisi kokeilla harmaan vinokantinkin päällä. Kiitos vinkistä!

  Aikku, kori lähti, nyt lähti kynttiläjalkakin, ja näky parani. Matala tummahko kori tai malja sopisi paikalle hyvin, kuten ehdotit. Kunhan löydän jotain sopivaa:) Täytyypä kokeilla vielä vaikka yhtä kierrosta tuota pellavanauhaa pelkkään alaosaan, kiitos!

  Pirkko, mulla on ristiriitainen suhde pelkkää valkoiseen, tumman ja värien ystävä kun olen. Vaaleus on tullut meille vasta vähitellen. Hankimme ison karvalankamaton, jonka väri on valkoinen, vaikka oikeasti se on hiukan kirjava ja vähän beessiin vivahtava. Kokovalkoiset sisustukset näyttävät silti minusta hengettömiltä.

  Kirjailijatar, minä olen vakiokävijä sinun blogissasi, ja ihailen kovasti kuvia ja tekstejäsi:)
  Jos lamppu on kokovalkoinen, se kaipaa sitten ympärilleen jotain ryhtiä, jonkin tummemman esineen.

  Lepis, mustaa nauhaakin voisin kiertää vähän harvempaan kokeeksi.

  VastaaPoista
 10. Jos valkoinen jätetään huomiotta, niin tuo leveänauhaisin, siniharmaa vaihtoehto on minusta paras.

  Tällaiset postaukset on mainioita.. Lukijat saa hiukan pähkäiltävää :)

  VastaaPoista
 11. Kati, monta hyvää ehdotusta olen saanutkin kokeiltavaksi. Leveä nauha näyttää väriltään rauhalliselta.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...