maanantai 13. kesäkuuta 2011

Tulipa tulppaanejaKylläpä maistuu taas pitkästä aikaa rauhallinen villasukkapäivä yksin kotona. Sataa vettä ja lämpötila on pudonnut noin 25 astetta eilisestä. Mies lähti muutamaksi päiväksi auttamaan äitiään ruohonleikkuussa ja minä sain jäädä koiran kanssa kotiin, onneksi. Kahden viikon tiiviin sosiaalisuuden jälkeen tämä on ihan paikallaan.


Matka Amsterdamiin oli erittäin onnistunut. Kaikki järjestelyt toimivat hyvin ja kaupunki itsessään oli valloittavan välitön ja helppo turistille. Vaikutelmien sulatteluun menee vaan näköjään taas aikaa, mutta onneksi loma jatkuu vielä. Valokuvien käsittelyyn meni myös pari päivää. Nettikin toimii vaihteeksi, se on ollut tähän aamuun asti poikki.


Nämä tulppaanit ovat tosin hollantilaisia, mutta omin kätösin istuttamiani, ensimmäisiä tulppaanejani. Ne alkoivat aueta vasta juuri lähtiessämme, ja kotiin tullessa kaikki olivat edelleen upeassa kukassa kuumuudesta huolimatta. Tämä Ballade ja ylempi kerrottu Melrose nousivat jaloangervojen ja kuunliljojen keskelle, toiseen penkkiin istutetut oranssit Little Beautyt eivät. Viimeöinen kaatosade piiskasi sitten kukat pahanpäiväsesti.


En ole oikein puutarhaihmisiä, vielä, mutta aina nähdessäni talon takana siniset ja valkoiset syreenit täydessä kukassa tunnen suurta iloa. Itse istutetut puut antavat tyydytyksen tunnetta. Mies huomauttaa kuitenkin, että hän ne aikanaan maahan kaivoi, mutta minä ainakin valitsin.


Siinäpä niitä olisi enemmänkin.


8 kommenttia:

 1. Yksinolo vilkkaan sosiaalisen rupeaman jälkeen on herkkua! Omia yksinolopäiviäni nimitän usein yöpukupäiviksi, koska saatan hyvinkin hapsottaa yöpuvussa pitkälle iltapäivään. Yksinolemisessa ihaninta taitaa olla se, että siinä on mahdollisuus saada kiinni itsestään, omista tärkeistä asioistaan, elää omassa aikataulussaan.
  Nautinnollista jatkoa villasukkaelämään!

  VastaaPoista
 2. Jokainen ihminen tarvitsee silloin tällöin oman villasukkapäivän. Jos ei tarvitse niin valehtelee (ainakin itselleen). Vilmakin taisi tykätä emännän vapaapäivästä?

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa antoisalta lomamatkalta ja esimakuna nuo kuvatkin jo kertovat, että tulppaaneita ja kukkia siellä pursuaa ja sinulla myös kukkapenkissä.

  Täällä oli helteitä ja niistä palautuminen ei vielä tänään tuottanut kunnon kävelylenkkiä, huomenna sitten liikutaan ulos.

  PWS. Ne olivatkin kesäkurpitsoja eikä kurkkuja siinä kollaasissani. Näin se muisti menee helteillä eikä enää muista mitä multaan on laittanut. Korjasin jo sinne blogiini asian.

  VastaaPoista
 4. Lomaa, lepoa ja Amsterdamia - täydellistä!

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa kotiin! Suloiset tulppaanit olet kasvattanut, kotipihan Amsterdam.
  Kaipaat varmaan jo kahvikuppejasi, ne ovat edelleen pakattuna meillä. Voin tuoda ne vaikka huomenna. Kerro sitten lisää reissusta ja laita tännekin matkakuvakertomusta kun ehdit.
  Meri

  VastaaPoista
 6. Olisi oiva matkakohde! Monesti meinattukin sinne suunnistaa. Innostutti lisää kertomasi.

  VastaaPoista
 7. Oli mukava tavata ihan face ro face niissä yo-juhlissa, vaikka väkimäärän vuoksi ei oikein ollut tilaisuutta sen kummempaan keskusteluun. Mutta aina tulee uusia juhlia, joita Meri jaksaa järjestää. Välitäthä terveiseni ja kiitokseni myös vaimoni puolesta.

  Iisi

  VastaaPoista
 8. Pirkko, yöpuvussa koko päivä on ylellisyyttä. Yksin ollessa alkaa vähitellen kuulla taas omat ajatuksensa ja oman äänensä. Olen aina tarvinnut sellaista aikaa itselleni.

  Aikku, nuorempana tunsin, että minun pitää saada rauhassa järjestellä ajatuksiani ja jäsentää kaikkea kokemaani. Sen jälkeen vasta pystyin jatkamaan rauhassa. Nyt on onneksi aikaa ajatella arkipäivän lomassakin, mutta viime viikkoihin sattui paljon päällekkäisyyttä.

  Arleena, siellä vanhan Amsterdamin kävelyreiteillä ei osunut silmääni yhtään sisustuskauppaa tai edes ruokakauppaa! Olisi ollut mielenkiintoista katsella tuliaisia niistä. Antiikkikoruja, kannabista ja tyttöjä kyllä kaupattiin;)

  Lepis, tämä oli vähiten stressaava kaupunkiloma, jolla olen ollut. Salaa kiittelin itseäni, että olen oppinut jotakin.

  Meri, kuppeja ei ole kaivattu, eihän niitä käytetä kuin juhlissa, ja seuraavatkin isot juhlat taitavat olla ensi vuonna teillä;) Olisi kiva tavata kuitenkin.

  Rita, kahden ja puolen tunnin lento on nopea ja helppo. Nykyisin saa check-inin hoitaa käynnykällä, vaikka sen hyöty ei mulle ihan selvinnyt. Ja kaupunki itsessään on ihana!

  Iisi, samat sanat, oli mukava tavata edes nopeasti! Pidän kovasti tavastasi kirjoittaa, nauru jossakin pinnan alla pulputen.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...