lauantai 28. toukokuuta 2011

Keltakukkia ja roikkulehtiä


Eilen oli ihana kävelysää: aurinko paistoi lämpimästi, mutta ilma oli viileähkö ja tuulinen, vaati pitkähihaista päälle. Se on minulle juuri sopiva keli. Kävimme Vilman kanssa kiertelemässä lähimaastoa, joskaan ei missään umpimetsässä.


Tavallisesti voikukkien kukinta tuntuu menevän hetkessä ohi, mutta se muistikuva on ehkä niiltä ajoilta, jolloin olin aina töissä. Nyt kukinta tuntuu kestävän viikkokausia varsin voimallisena.


Pienissä vaahteroissa uudet lehdet roikkuvat hauskasti, kiiltävinä ja kauniin terävinä. Ehkä se on tavallinen ilmiö, johon en vaan ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota.


Ojassa oli niin vähän vettä, että Vilmakin pääsi vähän kahlailemaan. Ja väisteli kameraa tehokkaasti.
Vapaaviikko on hurahtanut taas ohi nopeasti. Olin listannut pöydälle näkyviin tehtäviä, jotka tällä viikolla haluan  tehdä, ja kuin ihmeen kaupalla sain sillä tavalla yliviivata niitä yksi kerrallaan. Vaatteet tuli pienennettyä, uudet taulut ripustettua, raha-asiat hoidettua ja ikkunat...on edelleen pesemättä. Työläin homma vaatii miestä avaamaan ja sulkemaan suurimman osan ikkunoista, eikä olkapääni kestä sitä jne. Aioinhan pestä liesituuletintakin ainakin vuoden, kunnes tässä kerran nakitin miehen tekemään sitä samalla kun itse tein muuta. Tulipahan tehtyä.

Jos en kirjaa  asioita paperille ja pidä sitä näkyvillä, unohdan saman tien kaikki hyvät aikomukseni. 


Viikon iloinen uutinen on se, että saan jatkaa osa-aikatyössä vielä ainakin maaliskuun loppuun. Ehdin anoa kesälle kaksi lomaa siltä varalta, että joutuisin palaamaan kokopäivätyöhön. Pelkkä ajatuskin tuntuu mahdottomalta. Nyt on menossa jo viides vuosi, jolloin olen ollut töissä vain puolet ajasta, ja tässä osa-aikatyössä pysyn terveenä.


9 kommenttia:

 1. Onnea osa-aikatyön jatkuvuuden johdosta! Hienoa, että olet löytänyt hyvän tasapainon työn ja vapaa-ajan osalta.

  Töissä joudun tekemään jatkuvasti listoja, kotona olen yrittänyt välttää sitä. Aina ei vain pysty. Eteisen seinällä on liitutaulu, siihen merkitsen tärkeimmät. Voi muutkin tarkistaa asiat siitä, ettei tarvitse minulta olla jatkuvasti kyselemässä.

  VastaaPoista
 2. Onnellinen asia osa-aikaisuuden jatkuminen! Hienoa!

  Yläkuvan vaahteran lehdet ovat kuin suoraan pyykkikoneesta nostettu kuivumaan. Todella upea kuva, taiteellinen.

  Leppeää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Vaahteran lehdet hauskan näköiset ;). Ihana asia, että saat jatkaa osa-aikaista työskentelyä. Tärkeää jaksamisen kannalta. Jos vielä pystyn palaaman työhöni, on se myös melko varmasti osa-aikaista.

  VastaaPoista
 4. Aikku, liitutaulu eteisessä olisi tosi kätevä meilläkin. En ole vaan vielä nähnyt A5-koristekokoa suurempia. Eihän niihin mitään mahdu.

  Lepis, pyykkikoneesta kuivumaan tosiaan:D
  Osa-aikaisuus antaa hyvän mahdollisuuden selvitä eläkeikään asti töissä, kun siihen kuitenkin on vielä yhdeksän vuotta.

  Valokki, jo yhden työviikon aikana saan itseni ylikierroksille, siksi en halua edes kokeilla kahta peräkkäin. Nyt vapaaviikko menee siitä toipuessa. Eli pitkään kestää toipuminen, mutta se on todistettavasti mahdollista;)

  VastaaPoista
 5. Onnea osa-aikatyöstä! Se on luojan lykky, että on siihen mahdollisuus.

  Listoista sen verran, että ne ovat kyllä hyvät, lähtee mielen päältä kaikki stressi tekemättömästä. Mutta: kun mun viime listalle kävi niin, että saman tien kun olin kirjannut kaiken ylös, unohdin sekä listan että hommat. Ja mikäs sen mukavampaa ja stressittömämpää :D

  eikka

  VastaaPoista
 6. http://www.ikea.com/fi/fi/images/products/luns-kirjoitus--magneettitaulu-antiikkipetsattu__10751_PE087616_S4.jpg

  Meillä on tällainen valkoinen.

  VastaaPoista
 7. Eikka, ei kaikkea ehdi, varsinkaan jos on joka päivä töissä, kuten sinä. Ehkä joskus löydät listan ja olet kiitollinen, että hommat on jo ainakin valmiiksi pistetty ylös. Yritin tehdä homman päivässä, mutta loppujen lopuksi kaikki meni samaan energiapuuskaan. Ne aikaansaavat energiapakkaukset on ihan muista suvuista...

  Aikku, kiitos! Tuollainen valkoisena kävisi juuri meille eteiseen, ja on tarpeeksi iso. Kun vielä muistaisin seuraavalla Ikea-keikalla.

  VastaaPoista
 8. Ethän sä nyt 9 vuoden päästä voi eläkkeelle jäädä, näytät niin nuorelta. Onneksi saat kuiteski jatkaa osa-aikaisena. Mä olen niin nauttinut tästä vuodesta kun teen vaan 80% töitä ja voisin jatkaa ikuisesti mutta pitää katsia sit vuodenvaihteessa mitä firma sanoo. Meille tuli ikkunanpesijä joka maksoi vaan 60 ekeä ja meillä on kaksikerrosta, ruutuikkunat eli pestävää on. Ihan hävetti kun näin laskun kuika pieni verrattuna mikä poru ja vääntö olis kun itse ois pitäny tehdä.
  Uudet vaahteranlehdet eivät näytä todellisilta ovat jotenkin aivan liian söpöjä:)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Henrietta, pelastit monta päivää! Vaikea on itsekään uskoa olevansa jo niin vanha, mutta vanhemmistani olen nähnyt, että ikä on vain numeroita.

  Ei tullut mieleenkään hankkia jostain ikkunanpesijää, eivät muuten täällä mainostakaan sitä, vaikka luulisi olevan tähän aikaan hyvä bisnesidea vaikka abille.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...