perjantai 15. huhtikuuta 2011

Hiirenkorvan vihreää


Kuva on vanhasta Crème Bonjour -keittokirjasta, jota tässä sattumalta selasin, kun mietin ruokia pääsiäisen ajalle. Niissä kirjoissa on todella paneuduttu ulkoasuun! Värit ovat loistavia ja ruoat tulevat houkuttelevasti esille. Mistään vaan ei näe, kenen kädenjälkeä ne ovat.

Juuri tuollaiset verhot haluaisin joka vuosi ripustaa keittiöön huhtikuussa. Meillä on keittiössä kokonainen seinä ikkunoita, joten pehmeän läpikuultavat ja runsaat pellavaverhot olisivat ihan paikallaan. En vaan haluaisi katsella vihreää muulloin kuin juuri nyt. Joka vuosi.Tyydyn siis tuomaan lisää vihreää kotiin pääsiäismunien ja kynttilöitten muodossa. Yhdet vaaleanvihreät pellavatabletit on katettavaksi ruokapöytään ja tietysti vihreitä lautasliinoja. Tiedän jo, että toukokuussa tämä vihreä siirtyy ulos eikä sitä kaivata enää kotona.

 
Tämä peitto on nyt valmis. Iloitsen tässä eniten väreistä: juuri niistä  taitetuista kellertävistä ja vihertävistä väreistä, joita en voi koskaan käyttää vaatteissa. Kaksi uutta peittoa on jo tekeillä., joten voi olla hyvällä omallatunnolla  hyödyllinen ja ahkera, samalla kun katsoo televisiota. Tai tekee jotain muuta yhtä tarpeellista.


Ilmastonmuutos eilisestä on ollut nopeaa: ulkona on viisitoista astetta lämmintä. Mitä sinne pannaan päälle..!4 kommenttia:

 1. Lukiessani metin, että jaa, pitäskö sitä miettiä pääsiäisruokia, kun minä vaan mietin, minne lähtisin isseksein pääsiäisenä. Perhe syö tyytyväisenä eineksiä sillä aikaa. Kuulemma. Totta vai tarua, en tiedä.

  Suununtaiksi taas varattava suklaamunia tai rahaa, tulee niitä pikkunoitia. Jos tulee.

  Tuota peittoa on kiva katsella, hurmaavat värit.

  eikka

  VastaaPoista
 2. Eikka, sulla on niin erilainen vaihe menossa! Kun lapset ovat vielä kotona, en ihmettele yhtään, että haluat välillä pois sieltä. Toivottavasti keksit jotain kivaa:)

  Meille tulee Helsinginnuorisoa ja varmaan täkäläistäkin ainakin syömään, joten yhtä ja toista on varattava.

  VastaaPoista
 3. Peitosta tuli todella kaunis, olet taitava. Minulla on peukalo keskellä kämmentä, en osaa edes kutoa:)

  Pääsiäisenä koristelen kotini keltaisen ja vihreän sävyin, paljon munia ja tipuja, narsisseja. Rairuoho on vielä laittamatta, ehtiiköhän vielä huomenna.

  Hauskaa aurinkoista viikonvaihdetta:)

  VastaaPoista
 4. Manteli, lanka ja tekemisen halu riittävät Babetten peittoon, käsityötaitajat ovat ihan muita ihmisiä. Tätä on kiva tehdä, kun on niin helppoa, ja lanka on ihanasti liukuvärjättyä.

  Pääsiäiskoristelu on ihan yhtä tarpeellista kuin joulunakin, kumpaankin vuodenaikaan sieluu huutaa sesongin värejä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...