tiistai 29. maaliskuuta 2011

Lasileikkejä ja pyykkivuoria


Minulla on neljä tällaista sherrylasia, jotka löysin 90-luvulla Stockmannilta jollakin Helsinginreissulla. Olen valtavan ylpeä niistä, ja ne tuottavat jatkuvaa iloa. Oletan jalan olevan käsin puhallettu, ei kai tuollaista saa koneella tehtyä.


Kokeilin nyt kamerassa pienintä 12 mm loittorengasta 50 mm linssin juuressa.Aurinko paistoi mukavasti aamupäivällä, kun pyörittelin nonstoppina pesukonetta ja kuivauskaappia. Tosin se ihan ihka ensimmäinen koneellinen (siis se tänä aamuna tuotu lainakone) päästi ensimmäiset poistovedet aluksi lattialle! Onneksi kuulin lirinän heti alkuunsa ja syöksyin sulkemaan virrat. Soittamaan huoltomies takaisin. Ongelmaksi paljastui tällä kertaa tukossa oleva poistoletku. Kun se saatiin putsattua -ja kamalaa muovimaista töhnää olikin- alkoi vihdoin lyyti kirjoittaa ja pyykkivuori vajua.


Mitäpä siinä odotellessa muuta tekemistä, kuin opetella kuvanottoa. Vaikka minkälaisia säätöjä kokeilin, mutta en saanut taltioitua auringonvaloa ja valon väriä. Näistä kuvista ei arvaisi, että aurinko paistoi suoraan kohteeseen.


Pieniä ilmakuplia sisältävä kuppi taitaa olla tuikkukäyttöön tehty. Ostin sen joskus Tallinnasta ja säilytän siinä kylppärin lasihyllyllä vanupuikkoja.


5 kommenttia:

 1. Jännät kuvat, kuplia ihmettelin, kunnes kerroit, että ne ovat lasin puhalluksessa tulleita.
  Näyttivät kauniilta kuulilta.

  VastaaPoista
 2. Ihmeelliset nuo lasin sisällä olevista ilmakuplista otetut kuvat. Lasia on tosi vaikea kuvata, sen olen saanut itsekin todeta.

  Tuota ihmettelen, miten tuo on mahdettu toteuttaa tuo lasin jalka, se on mestarin työtä. En taida vielä ensi kesän kurssilla saada tuollaista aikaiseksi.
  Meri

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, kun arki kulkee :)

  VastaaPoista
 4. Arleena, oli vaikea saada kuplia yhtään tarkoiksi, mutta lopulta jotkut onnistuivat. Tykkään kaikista kuplalaisista asioista.

  Meri, kun olin ostamassa noita laseja, kuulin kahden tytön puhuvan, että taideteollisen korkeakoulun joku opettaja oli kehottanut oppilaitaan ostamaan niitä, koska olivat harvinaisen taitavaa työtä ja siihen nähden halpoja. Raskin kuitenkin ottaa vain neljä.

  VastaaPoista
 5. Lepis, pesukone on saanut laulaa iltaan asti. On sitä hyvään totuttu, aina on oltava kaiken puhdasta:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...