sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Parempia ajatuksia odotellessa


Seitkytluvulla piti kaiken olla pientä ja vaatimatonta. Oli muotia käydä vihillä ruokatunnilla, jos nyt vaivauduttiin naimisiin ollenkaan.  Opiskelijapiireissä köyhäily oli suurta huutoa. Muistan ajatelleeni, etten ikinä ala pröystäillä ja kuluttaa turhaan. Haa - haa.

Ihmisille tulee kai kaikenlaisia jaloja ajatuksia, kun ikävuosia karttuu. Näin ainakin oletan. Jotkut alkavat Plan-kummeiksi tai tekemään vapaaehtoistyötä köyhien hyväksi, varsinkin jos ovat varakkaita ja vapaita. Monet  henkistyvät ja  paneutuvat  korkealentoiseen kirjallisuuteen. Lapsilta jäänyttä vapaa-aikaa käytetään opiskeluun ja ammatin vaihtoon.


Olen tässä miettinyt, milloin jostakin alkaa tulvia päähäni jotakin ylevää. Sitä odotellessa olen alkanut haluta todella paljon uutta timanttisormusta. 

Haluan nimenomaan sellaisen, jossa keskellä olevaa kiveä ympäröi rinki pienempiä. Tai sitten näin: 

Teetin kymmenen vuotta sitten itselleni kaksi sormusta viidestä kertyneestä (ohuesta) valkokultasormuksesta ja yhteensä 17 timantista.  Toisen niistä haluaisin muokata nyt uuteen uskoon. Voisin käyttää  sitä alkuperäisen kapean vihkisormukseni kanssa. En saanut kuitenkaan vielä soitettua kultasepälle tiedustellakseni hinta-arviota. Ehkä hiukan rajoitti ajatus  hinnasta. Nuo pienet kivet olisi kyllä omasta takaa. Minulle on kyllä ihan sama, onko kivi edes aito timantti, en kuitenkaan erottaisi sitä paljain silmin.

Tällaisia pohdintoja käydään omenapuun alla aina meikkauksen ja tukanlaiton välissä. Eihän sitä koskaan tiedä, jos niitä yleviä ajatuksia alkaisi jossakin vaiheessa tulla. Onpahan sitten nämä asiat hoidettu alta pois.

 Niin ja matching earrings tietysti! 
Kuvat etsitty Googlen kuvahausta

15 kommenttia:

 1. On yleensä hyvä, että yleensä ajattelee. ;)

  VastaaPoista
 2. Tärkeysjärjestys, se olla pitää :).

  VastaaPoista
 3. Miranda, ennen ajattelin ehkä enemmän, mutta olen luopunut turhasta vaivannäöstä ja fiksuuteni todistamisesta. Täällä voin tehdä, mitä huvittaa;)

  Pikkujutut, kaikkihan on silloin hyvin, jos tärkeysjärjestys voi mennä näin!
  Heti kun oikea huoli tulee, kaikki turha karisee.

  VastaaPoista
 4. Diamonds are the girl's best friend ;)

  VastaaPoista
 5. Silloin on asiat aika hyvin, kun voi ajatella timanttisormuksia :D Ja sehän ei ole huono juttu lainkaan.

  eikka

  VastaaPoista
 6. Ina, sormuksista on iloa itselle joka päivä.

  Eikka, eipä taida tämä halu mennä ohi kuvia katsomalla. Pidän tätä leikkinä, kuten meikkaamistakin. Aikuisen naisen leikkiä.

  VastaaPoista
 7. Nämähän oli ihan parhaita ajatuksia. Mitä suotta synkistelemään, jos siihen ei ole aihetta. Ottaisin minäkin kauniin ja kimaltelevan, mutta kun tarvitsin monta, kun minusta on niin kiva vaihdella sormuksiakin.

  VastaaPoista
 8. Eikös ne timantit ole edelleenkin anisen ystäviä. Kyllä niistä sopii puhua ja ainakin unelmoida.
  Minä muistin, kun luin tätä postaustasi, että joskus hääpäivälahjaksi saatu sormus meni poikki ja siitä on pudonnut yksi pienen pieni timantti ja ne neljä pienen pientä ovat jäljellä.
  Se vain lojuu laatikossa, joten siitä aion jotain tehdä, tietenkin lisäämällä kultaa ja timanttia.

  VastaaPoista
 9. Rva Pioni, olen surutta muokannut sormuksiani uuteen uskoon muodin muuttuessa. Nyt taas tuntuu, että voisin käyttää kapeampia sormuksia. Ja yllättäen värilliset kivet alkavat näyttää houkuttelevilta.

  Arleena, viimeksi vein kultasepälle omat hahmotelmani unelmasormuksista ja yhdessä piirsimme lopulliset mallit. Samaa ajattelin nytkin. On tosi hauskaa saada itse suunniteltu koru, vaikka malli olisikin kopioitu jostakin.

  VastaaPoista
 10. Olen sanaton!
  Meri

  VastaaPoista
 11. ooh. Hienoja :) Tosin se iso kivi voi maksaa useamman tonnin ihan pelkästään, tietysti riippuen karaattien määrästä.

  Sitä piti muuten vinkata, että jos katriina kopioit sen sitruunapiirakan ohjeen, niin ainesluettelosta oli jäänyt pois 100g tomusokeria pohjasta. Tarkkasilmäinen lukija älysi ihmetellä asiaa. Ohjeessa sokeri oli mainittu, mutta ei aineissa. Joten kannattanee lisätä se reseptiin :)

  Ihania haaveiluja sormuksista :)

  VastaaPoista
 12. Meri, tiedän ettei sua kiinnosta nämä jutut yhtä paljon;)

  Nelle, olen hyvin perillä hinnoista, mutta saahan sitä unelmoida... Yksi näyttävä kivi, kuten tuossa sinisellä pohjalla, olisi todella kaunis.
  Kiitos reseptilisäyksestä, kopioin tosiaan ohjeen ja aion kokeilla sitä joskus.

  VastaaPoista
 13. On kyllä todella kaunis tuo pyöreä malli, jossa rinki ympärillä. Mii laikii!

  VastaaPoista
 14. Veela, minulle tulee mieleen antiikkikorut tuosta mallista, jostakin syystä se viehättää.

  VastaaPoista
 15. Timantit ovat tyttöjen parhaat ystävät. Eikä hinta ainakaan laske, vievät pienemmän tilankin kuin öljy.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...