lauantai 1. tammikuuta 2011

Tämän vuoden ykkönen


(Jos multa kysytään, voisi kaikki paukuttelut lopettaa, ainakin silloin, kun mää oon sisällä. Ihan hulluja ääniä kuuluu kaikkialta ympäriltä. Mun pitää mennä syliin ja olla siinä korvat höröllään  kuuntelemassa, mistä ne äänet tulee ja mitä siellä oikein tapahtuu.) 

Isäntäväki on uutenavuotena ihan mielissään, ettei tullut otettua dobermannia.

Ulkona kaikki oli toisin, paukahtelu ei näyttänyt haittaavan menoa ollenkaan. Vaikka mistäpä sitä koiran ajatuksista tietää, häntä heiluen kuitenkin töpötettiin menemään ihanassa talviyössä.


Muuten olimme rauhassa kotona ja juhlistimme iltaa paistamalla kerrankin kunnon pihvit. En ole uskaltanut ostaa pihvilihaa kymmeneen vuoteen, kun onnistuin ennen aina pilaamaan ne. En vieläkään ole mikään nero lihantekijänä, mutta selviän kyllä muista ruokalajeista. Nyt pyysin lihamestarilta oikein hyvää lihaa ja vielä tarkat ohjeet -ja onnistuin. Tuli sopivan punaiset ja mehevät pihvit.


 Lihan lisäkkeeksi tein vokattuja kasviksia ja avasin yhden jouluna lahjaksi saadun viinin. Se osoittautui loistavaksi valinnaksi lihalle: Australialainen Brown Brothersin Everton 2008 oli pehmeän täyteläistä, jotenkin ihan suussasulavan ihanaa. Viini sopi ihanasti myös jälkiruoka-roquefortille ja tilsitille. Ja kun hinta näkyy olevan vain senttiä vaille kympin, tulee tätä  kyllä ostettua varmasti uudestaankin.

16 kommenttia:

 1. Hyvä ilme koirulilla.

  Otin viiniarvostelun suosituksena ja etsin sellaisen seuraavalla kerralla ateriaamme täydentämään, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Hyvää uutta vuotta Vilmalle ja muulle porukalle!

  toivottaa Ollin porukat

  ps. kotiväki aikoo kokeilla viiniä.

  VastaaPoista
 3. Mayo, koira kyhjötti ihan hiljaa tuossa sohvannurkassa, kun pauke alkoi kuuden jälkeen. Ja viini on kyllä kokeilemisen arvoista.

  Olli, toivotamme myös täältä teille Hyvää uutta vuotta! Vilma lähettää myös lentosuukon Ollille:)

  VastaaPoista
 4. Kiitti viinivinkistä.

  Tänä vuonna ei täällä suunnalla kuulunut kovinkaan paljon paukuttelua. Ensimmäisiä ääniä kissat säikkyivät, mutta loppuillasta olivat jo niin tottuneita, että makoilivat vain muina tyttöinä lattialla ja sohvalla.

  VastaaPoista
 5. Uudenvuodenterveiset Vilmalle meidän Kimuli-koiraltamme, Kimulia ei yhtään pelottanut paukuttelu, hirvikoirana hän on tottunut pyssyjen paukkeeseen.
  Viinivinkin talletan suosikkeihini, mieheni on punaviinin ystävä, itse en voi sitä nauttia, koska saan migreenin ja muitakin oireita. valkoviini kyllä käy.

  VastaaPoista
 6. Mikään ei ole parempaa kuin hyvä ruoka ja loistava viini.
  Täällä oli paukuttelua jopa vähemmän kuin viime vuonna. Tosin emme raahautuneet keskustaan katsomaan Turku 2011 kulttuuripääkaupunki-paukuttelua. Kai sitä oli.

  Oikein hyvää uutta vuotta 2011.

  VastaaPoista
 7. Voi miten valloittava Vilma.Ihanaa vuotta !

  VastaaPoista
 8. Sooloilija, onneksi noita paukutteluja ei ole monta kertaa vuodessa.

  Manteli, teidän Kimulilla on hyvät hermot. Siskoni hirvikoira selviää kyllä metsällä, mutta pelkää kuollakseen raketteja.

  Arleena, teillä on varmasti kaikenlaista kivaa tiedossa tänä vuonna siellä Turussa:)

  Pikkujutut, kiitos, samoin sinulle!

  VastaaPoista
 9. Pitkästä aikaa täälläkin, hyvää uutta vuotta sinulle ja koiruudelle!

  VastaaPoista
 10. Tuollaiset itse onnistuneet viinilöydöt sitten ilahduttavat! Ja tuohon hintahaitariin vielä hyvä löytö.

  VastaaPoista
 11. Ari, hyvää uutta vuotta sinullekin!

  Rita, harvoin viitsin yli kympin viinejä hankkiakaan, kaksikymppiä on kyllä kipuraja.

  VastaaPoista
 12. Hyvää ja mukavaa alkanutta vuotta. Oman koiran jätin sisälle koska edeliset omistajat sanoivat sen pelkäävän kovasti raketteja, no hätäpissat oli päästänyt joten ensivuonna en jätä enään yksin.

  Ihmetteli juuri miksen ollut saanut ilmoituksia postistasi ja huomasin etten ole lukijasi?? Olen ollut asiasta aivan varma .... vanhuus ei tule yksin ;)

  VastaaPoista
 13. Vuodenvaihteenne kuulosti ihanalta!

  Otanpa minäkin tuon viinisuosituksen muistiin.. Kiitos :)

  Erittäin hyvää vuodenalkua Omenapuulaisille :)

  VastaaPoista
 14. Ari Norjasta, tervehdys! Sen jälkeen kun perhekuntaamme on tullut pikkukoiria, ei ole voinut lähteä katsomaan uudenvuoden ilotulituksia ulos. Toisaalta iltaunisena en pane pahakseni ollenkaan...

  Kati, helmeilevää vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 15. No nyt minulle selkis miksi olen hieman sekaisin. Tuo sinun pikkukuvasi (vermeer) on sama kuin Tarjalla joka lukee blogiani.

  VastaaPoista
 16. Ari, olenkin nyt vaihtanut pikkukuvani omaan naamaan. Itse en muista törmänneeni aiemmin toiseen Vermeerin käyttäjään:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...