lauantai 29. tammikuuta 2011

Menoviikko
Viikko on hurahtanut työn merkeissä niin nopsaan, etten ole ehtinyt ajatella edes blogia, ja se nyt on kerrassaan harvinaista. Yksi ilta meni iloisissa merkeissä kollegoja tavaten ja erinomaista illallista hartaasti maistellen, Haraldissa muuten, jossa on ollut toisenlaisiakin kokemuksia. 

Ja toinen ilta meni vähintääkin yhtä mukavissa merkeissä uutta autoa liikkeestä hakiessa. Muistan vielä koeajon, kun kävimme  syysauringossa Laukaassa. Silloin ei vielä ollut edes lunta. Pitkiä ovat odotusajat, mutta nytpä on taas mieleinen pirssi alla. Siis miehellä, kahteen ei sentään ole varaa. Minähän pääsen tarvittaessa bussillakin töihin, jos kuljetus ei toimi. Väri on nyt valkoinen, kun entinen oli musta, ja ensimmäistä kertaa diesel. Ehkä pääsen vielä kokeilemaan minäkin, kun mies ensin leikkii sillä kyllikseen.

Innostuin eilen kuvaamaan viime viikonlopuksi ostettuja tulppaaneja, jotka tietenkin olivat kuivuneet maljakkoonsa. Vaihdoin kameraan pitkästä aikaa alkuperäisen 18-135 mm kittilinssin, ja ihan kelpo jälkeähän silläkin saa. Sen jälkeen kun ostin viime talvena 50 mm 1:1.4 -linssin, olen käyttänyt vain sitä, se on ihanan monikäyttöinen.9 kommenttia:

 1. Jo vain on ollut kiirettä ja mukavan kuuloista.
  Minunkin tulppaanit pääsivät taas kuivumaan ;) Tällä kertaa jätin kuvaamatta ja heivasin suoraan roskiin.
  Mukavaa viikonlopun jatketta.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia kuivahtaneista tulppaaneista. Erityisesti tykkään tuosta tummasta taustasta! Miten saat sen aikaan?

  VastaaPoista
 3. Voi tuota kuoleman kuihtunuttta kauneutta ja värejä. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
 4. Lepis, keksin niin vähän kuvattavaa kotona, kun koirakin osaa kääntyä heti pois, kun kameraa kaivetaan esille.

  Ina, tumma tausta tuli tähän siksi, että käytin salamaa ja kukka-asetuksia. Iltapäivällä ei ollut vielä pimeää, vaikka näyttää sitlä, ja tuo takana oleva sininen valo on ikkunaa. Kameran oman salaman edessä käytin valonpehmennintä, jota kerran täällä esittelinkin.

  Henrietta, en voi millään vastustaa näitä puolikuolleita;)

  VastaaPoista
 5. Onne uuden auton johdosta. En tiedä onko tapana onnitella, mutta nyt sanoin kuitenkin.
  Hienot kuvat

  VastaaPoista
 6. Mitä olet muuten tykännyt tuosta Haraldin ruoasta? Sellainen nimittäin avataan tänne meidän korkeuksille käsittääkseni ensi viikolla ja ideana oli mielestäni hauska ja ehkä kokeilemisen arvoinen, jos ruoka vaan todellakin on hyvää?

  VastaaPoista
 7. Voi että nämä sinun kukka-vai pitäiskö sanoa tulppaanitutkielmasi ovat kauniita! Värit, muodot ja juuri oikeanlaiset taustat kertovat sinun esteettisetä silmästäsi ja myöskin melkoisesti kehittyneistä valokuvaajan taidoistasi. Aina kun näitä kuviasi katson päätän taas jälleen kerran lähteä itsekin lisäoppia hakemaan. (Nytkin olen jälleen varasijalla kevään kurssille, samoin jäin syksyllä varasijalle, ne kun täyttyvät täällä niin pian ja on vain yksi lukukautena). Ihan uuden auton omistaminen onkin minulla vielä kokematta. Meillä mies tosin on kulkenut jo vuoden autonäyttelyissä, hänen autonsa on vaihtovuorossa seuraavana!Leppoisaa sununtaipäivää menoviikon päätteeksi!

  VastaaPoista
 8. Alin kuva on hieman mäyräkoiran näköinen...olet tainnut seurustella aika paljon Vilman kanssa. Kuvat ja värit ovat muuten hienot, mutta miksi nämä viime aikojen kuvat ovat niin pimeitä? Hämäräsokealle tulee tihrusteleva olo, että näenkö huonosti vai onko tämä tosiaan näin tumma?
  Meri

  VastaaPoista
 9. Arleena, kiitos, olen ihan lapsellisen innostunut uudesta autosta. Se on nimittäin vasta toinen ihan uusi meillä.

  Sunan, täällä ainakin Harald on viihtyisä, kivan hämyinen paikka, ja aika suosittu. Ruoka oli oikeasti erittäin hyvää ja samaa sanoi poikani käydessään siellä ennen joulua. Kerran kävin lounaalla ja se oli mitä oli, valmis lautanen, mutta silloinkin alkupalapöytä ilahdutti.

  Maaretta, kahden auton kanssa on rahanmeno aikamoista, ei silloin viitsi uuteen tuhlata. Osa arvostahan putoaa heti ulos ajettaessa:)
  Kiitos kehuista, otan ilolla vastaan, kun tykkään näistä kukista. Kansalaisopiston ilmoittautumisessa pitää olla sormi liipaisimella sillä sekunnilla, kun ilmoittautuminen avautuu. Olen jopa siirtänyt asiakkaan tapaamista sen takia;)

  Meri, onhan nämä tummia, mutta kylläkin ihan tarkoituksella. Haluan tumman taustan. Voi olla että moni kuvani on liian tummasävyinen monen makuun. Näytötkin voi olla erilaisia, ei omaanikaan ole kalibroitu, tuskin muittenkaan. Kannettavassa sävy vielä riippuu siitäkin, mistä kulmasta katsoo.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...