keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Sellaisenaan


Huomasin ihmeekseni, että reilun neljän vuoden päästä on asuntolaina maksettu loppuun ja melkein samaan osuu uuden autonkin viimeiset erät. Mitä kaikkea voi tehdä, kun ei enää maksa lainoja? Epäilemättä muut tiedättekin jo, mutta meillä se on vielä edessä.

Mies täyttää samaan aikaan kuusikymmentä ja saisi jäädä eläkkeelle. Hän on nyt ainakin vielä sitä mieltä, että jatkaa työntekoa, koska minun eläkeikäni koittaa vasta viisi vuotta myöhemmin. Minä taas olen odottanut mahdollisuutta matkustaa yhdessä muulloinkin kuin koulujen loma-aikoina. Kesällä on liian kuuma monessa paikassa.


Välillä on mukava leikitellä tulevaisuussuunnitelmilla, vaikka eihän elämä mene kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Muuttoakin olen hamunnut jo kymmenen vuotta, mutta mitään konkreettista en ole asialle saanut tehtyä. Jos muutamme, asuntolainaa on otettava lisää, koska tilavastakin vanhasta saa vähemmän kuin mitä pienempi uusi maksaa.


Toivon siis, että olemme edes hengissä vielä viiden vuoden päästä. Muuten eletään tässä hetkessä ja nautitaan elämästä sellaisena kuin se on. Sisko sanoi toisen siskon häissä, että aviopuoliso nautitaan sellaisenaan. Sen opettelussa on mennyt kolmekymmentä vuotta ja kohta se voi alkaa jo sujua. Kai elämästäkin voi nauttia sellaisenaan.7 kommenttia:

 1. Maksettiin asuntolaina vuosi sitten loppuun. Ei tuntunut miltään. Ei vieläkään. Eikä rahaa ole juuri sen enempää käytössä. Sitä elää aina tilanteen mukaan. Elämästä täytyy nauttia nyt ja heti, vaikka se olisikin kliseisesti sanottu.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Onko havaittavissa Vilmassa ADHD:ta? Meillä ainakin Riitu on ADHD. Koko ajan pitäis olla kisuamassa ja jos ei huomata, hyökkäilee kimppuun ja saa sen päiväisiä hepuleita. Ja just näyttäis päättyvän taas tuo valeraskaus, vinkuvaa sammakkoa on pesty ja imetetty kovin. Taitaa nyt olla toi vieroitus pennulla edessä kun ei viereensä ottanut yöllä. Riitu reppana unohti yhtenä yönä ottaa pennun viereensä niin se piti tunnin nukkumisen jälkeen hakea. Arvaa oliko kiva yöllä kääntää kylkeä kun joka kerta vingahti ja sen jälkeen alkoi pesut ja pesän teko...;) Onko Vilmalla ollu valeraskauksia?

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kyllä ja kyllä! Tästä minä tykkään, "elämästä nautitaan sellaisenaan".

  Mun mottona on, että "onni istuu omalla olkapäällä". Oli olosuhteet mitkä vaan. Juuri nyt, näillä voimavaroilla, elää sellaista elämää kuin haluaa.

  Hassua ajatella, että eläkkeelle pääsy on noin lähellä.. Noin nuorena!

  noeijoo

  VastaaPoista
 4. Käyppä laittaa astuksista mobiililuku päälle, että kun käy iphonella lukemassa niin tulee niille optimoitu versio suoraan.. Lataa nopeammin!

  VastaaPoista
 5. Aikku, niinkö siinä käy? Ei sitten ihme, ettei minulle koskaan kerry mitään sukanvarteen. Ei siis kerry tulevaisuudessakaan.

  Tuula, Vilmalla ei ole ollut vielä valeraskauksia. Vähän olen merkkejä odottanut, mutta ei mitään. Taitaa olla aika rasittavaa välillä! Pesäntekoa on kyllä meilläkin, mutta muuten Vilma on rauhallinen koira nyt, kun pentuvaihe on ohi.
  Auttaisikohan sterilointi? Jaksamista teille!

  Eikka, tuo "onni asuu olkapäällä" on hienosti sanottu. Meillä ei tosiaankaan ole muuta kuin tämä hetki.

  Milljoona, katselin asetuksia, mutta en löytänyt sellaista täppää, jolla mobiililuku saadaan päälle. Saat näyttää pyhänä.

  VastaaPoista
 6. Arjen pienistä iloista se koostuu.

  Jouluvalokuva on upea!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...