torstai 18. marraskuuta 2010

Ruoto ryppyilee


Jo torstai, eikä irtoa edes päivitystä. Päivät kuluvat töissä ja illat sohvalla, kuten muillakin työviikoilla. Niskaa särkee jo puolilta päivin, ja siitä vasta muistan vähän verrytellä. Jumppa ja venyttely illalla ei auta, joten olen tilannut itselleni maanantaiksi ajan kiropraktikolle, ensimmäistä kertaa elämässäni. 

Kaikki vakioiltapuhteeni ovat haitallisia niskalle. Television katsominen kaikissa asennoissa, kannettavalla työskentely kaikissa asennoissa, lukeminen kaikissa asennoissa, sudokujen tekeminen kaikissa asennoissa, nukkuminen kaikissa asennoissa. 

Virkkaaminen: myrkkyä.9 kommenttia:

 1. Sama tilanne täälläkin, töistä tullessani olkpää jomottaa, niska kaipaa hierontaa. Jämähdän sohvalle ja tuijotan telkkaria tai bloggaan läppärillä. Eli jatkan yläkropan kiduttamista. Onkohan tämä nykyajan kiduttamista, kun työntekijät ajetaan puhki, rikki melkein työkyvyttömiesksi. Aamutuimaan kun herään, vihaan hetkeä kun pitää taas töihin mennä.
  Koetetaan kestää. T maiju

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän, niin hyvin. Mua on auttanut fysioterapeutin tutkimus ja tarkkaan suunnitellut liikkeet, joita sitten kotona pitää harjoittaa, ja töissä ja missä vaan, jos kehtaa. Ne kyllä auttaa, mutta viitseliäisyyttä vaatii. Aina ei jaksa, silloin pitää antaa itelleen aikaa olla vain.

  Töissä tietokoneella työskentely muun istumatyön lisäksi on myös myrkkyä.

  Toivottavasti tulet hoidetuksi ja pääset nauttimaan taas iltapuhteistasi :)

  eikka

  VastaaPoista
 3. Maiju, tervetuloa! Taidat olla aika jamassa töittesi suhteen, kun aamulla keljuttaa mennä. Toivon, että hidastelu vähitellen auttaa. Minulla auttoi vasta pitempi irtiotto, joka auttoi nimenomaan päästämään irti työsidonnaisuudesta.

  Eikka, jotain tuollaista minäkin siltä kiropraktikolta odotan, sillä on fysioterapeutin pohjakoulutus ja kiropraktikon koulutus Englannista. Tämän kaiken sairastelutouhun myötä mulla on jäänyt liikunta kokonaan hunningolle.
  Ja tosiaan, yhtäkkiä päivällä huomaa, miten istua kyyhöttää sen koneen ääressä ja tihrustaa sieltä tekstiä. Aika paljon pitää koneelta lukea ja kirjoittaa asiakastyössäkin.

  VastaaPoista
 4. Sama vika Rahikaisella vaikka on eläkkeellä..Jumiutuneet niskat ja hartiat! Postaustakin tässä mietiskelen kun satuin katsomaan milloin viimeksi olen koneella ollut?
  Elämään kun kuuluu paljon asioita, surffailu netissä on vain sivujuonne siinä. Ihan normaalia.
  Viikonloppu tulossa, tyhjennetään aivot BB talon toilailuissa sunnuntaina :-D

  VastaaPoista
 5. Anna, niskat saa jumiin siis, vaikka ei koneella päivät pääksytysten notkuisikaan. Viikonloppuna onneksi saa itseään paremmin ulkoilemaan, kun pääsee liikkeelle aamupäivällä. BB-taloon en ole vielä kertaakaan innostunut;)

  VastaaPoista
 6. Luulisin, että kiropraktikko osaa laukaista niskajännitykset

  VastaaPoista
 7. Arleena, toivon hartaasti samaa, neljättä viikkoa kun on jo kipeänä.

  VastaaPoista
 8. Kaikenlaista tuollaista minullakin. Tässä iässä viimeistään kannattaa alkaa pitää kropastaan hyvää huolta. Jotta käyttöikä pitenee ja ajomukavuus paranee ;)
  Kerrohan sitten kokemuksistasi. Minä suunnittelin samaa selkäni kanssa, mutta tyydyin sitten odottelemaan luomu-parantumista. Olis varmaan kannattanut käydä.

  VastaaPoista
 9. Ruska, minä olen laiminlyönyt systemaattisesti kaiken lihaskunnon hoitamisen tämän monivuotisen uupumuskierteestä toipumisen aikana. Kun liikunta ennen oli pakollista, että jaksoi töissä ja pystyi istumaan päivät!
  Nyt olen vähentänyt kaikkia pakkoja ja liikunta lähti ensimmäisten joukossa:) Ei hyvä näinkään, ehkä varovaisesti voisin omaksi ilokseni jotain tehdäkin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...