tiistai 9. marraskuuta 2010

Konstit on monet


Vilma-koiralla on ihottumaa toisessa kainalossa, se on raapinut sitä jo pari kuukautta. Iho punottaa hieman, mutta ei muuta. Olin satunnaisesti sivellyt kainaloon Sibicortia jääkaapista, mutta yhtä säännöllisesti koira nuoli sen pois. 


Käytiin sitten eläinlääkärissä, kun en muutakaan keksinyt. Iholla ei todettu bakteereja eikä sieniä, joten lääkäri kehotti suojaamaan ja rauhoittamaan ihoa sinkkipastalla.  Jännä huomata, miten ensimmäistä koiraa pitää opetella hoitamaan ihan samalla tavalla kuin ensimmäistä lastakin. Ei tiedä, mitä voi tehdä ja käyttää ja mitä ei. Aika kallis keikka, mutta nytpähän tiedän seuraavaa kertaa varten jo enemmän.

Kävin sitten eläinlääkärin neuvosta läheisellä kirpputorilla ostamassa nipun vauvojen T-paitoja.  Sitäkään konstia en olisi itse keksinyt. Koira arvasi heti, että jotakin hämärää on tekeillä ja piiloutui. Herkkuja syöttämällä saatiin kuitenkin rasvat kainaloon ja paita päälle. Ihme ja kumma, se ei ollut siitä moksiskaan. Nukkui kuitenkin melkein koko illan, liekö raukka kuvitellut olevansa hyvinkin sairas.


Koska ulkona oli tänään tuulista ja kahdeksan astetta pakkasta, puettiin päälle vielä villapuku. Ei se ulkona ainakaan haitannut hillitöntä nuuskimista. Jotain herkkuja sieltä lumen alta löytyi, kun leuat ahkerasti kerran kävivät. Epäilen jäniksenpapanoita.


12 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, jos vaikka sattuis moista tarvitsemaan tulevaisuudessa! Meillä kans Riitu ei tykkää asusteista. Ukki käytti äsken Riitua ulkona villapaidan kera, nauroi ettei matkasta meinannu tulla mitään kun yritti riisua sitä pois! Mutta lumen tulon jälkeen ei matka muutenkaan suju kun täytyy haistella maata koko ajan. Vissiin lumi voimistaa hajuja ja näkyyhän siinä jäljet lumessa paremmin.
    Meillä on parvekkeen lasitus ja me molemmat kärsimme melusta, sain päänsäryn:( Lasittaja pelkää mäyräkoiria, ajatella meidän Riitua! Syykin selvisi, sitä oli purrut mäyräkoira, eli ei ihme!
    Kerrohan Vilmalle terkuja!

    VastaaPoista
  2. Samat voiteet koirallekin kuin lapsille. Sinkkipasta on vanha voide. Hyväksi havaittu.
    Meillä oli - 3-astetta. Mutta kova tuuli.

    VastaaPoista
  3. Voi pientä Vilmaa t-paita päällä.

    Hienoja kuvia muutkin. Nuo lattiat ovat ihanan persoonallisia ja värikkäitä.

    VastaaPoista
  4. Hih, Vilmalle sopii tuollainen rento paita :) Toivottavasti se tepsii myös ihottuman suhteen.

    VastaaPoista
  5. Tuula, mäykyillä kuulemma erityisen helposti kainalot hautuvat rintakehän muodosta johtuen. Vaatteet meillä kyllä pysyvät päällä, mutta juoksuhousut lähtevät pikapikaa pois, siinä ei ole auttanut mikään.
    Ja lumessa pitää tosiaan kulkea nenä maassa, mistä lie johtuu. Syötävää sieltä lumen alta myös tuntuu löytyvän.
    Riitulle terkkuja takaisin!

    Arleena, sinkkipasta toimi hyvin vaippaihottumiin ja toimii edelleen. Mutta vaippaihottumia ei taida enää edes olla.

    Sooloilija, kuvat ovat Milanosta, muuten ei ole tullut juuri kuvattuakaan. Hirvittää vähän huomenna alkava valaisun jatkokurssi, tällainen törppö kun menee sinne osaavampien joukkoon. Mutta kävinpä ainakin peruskurssin viime vuonna.

    Ruska, tuo ruskea paita sopiikin neidolle yllättävän hyvin. Vähän piti niskasta leikata pääntietä isommaksi. Yöllä se oli saanut kyllä kuorittua sen päältään.

    VastaaPoista
  6. Tyylikäs t-paita Vilmalla, kiva, kun ei vieroksunut sitä. Kiitos paljon vinkistä, jos meidänkin turre alkaa rapsuttelemaan.

    VastaaPoista
  7. No voi pientä. Nukkuva koira on yhtä suloinen kuin nukkuva lapsi.

    Sinkkipasta, aika unohduksissa on ollut tuo tuote. Tepsisköhän mun ihottumaan..

    eikka

    VastaaPoista
  8. Anonyymi! Ja eikös vain, nukkuva tai juuri nukkumasta noussut koira tuoksukin ja tuoksuttelepa tassuja... nam

    VastaaPoista
  9. Manteli, en olisi uskonut, miten hyvin vauvojen T-paidat käy koirille. Pitäisiköhän alkaa pukemaan koiraa enemmänkin?

    Eikka, nukkuva koira on suloinen, varsinkin silloin, kun se ei nuku silmät auki.
    Sinkkipasta rauhoittaa, suojaa ja sotkee, ei tee siis heti mieli kokeilla:)

    Anonyymi, tassujen haistelu on ihan uutta, siis haiseeko ne hyvälle?

    VastaaPoista
  10. Liikuttavan somaa tuo koiranhoito. Onneksi me voimme hoitaa niitä tepsukoitamme, ottaa syliin ja silitellä kotiin tultuamme. Niille saa myös jutella kaikki hellät sanat, mitä muille ei enää saa/tarvitse, kun joku muu 30v nuorempi juttelee ne nyt. Hymyilyttää...
    Tuo t-paita laitettakoon korvantaa.
    ps. oma nyppy tais olla joku rokko?!:)))

    VastaaPoista
  11. Voi suloista Vilmaa, toivottavasti voi jo paremmin ;)

    VastaaPoista
  12. Rva Pioni, äiti on nyt se taulapää, joka takoo kalloon, että pitää syödä D-vitamiinia ja joskus käydä hammaslääkärissäkin;)

    Elisa, ollaan Vilman kanssa huomattu, että vauvojen T-paita suojaa hyvin kuralta ulkonakin. Taidan käydä hankkimassa lisää.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...