lauantai 4. syyskuuta 2010

Letkeä lauantai


Aurinkoiset kuvat hyvän päivän kunniaksi. Ei mitään erikoista, kunhan vaan mukavaa. 

Hyvin nukutun yön jälkeen saan herätä levänneenä. Jauhan tummat pavut ja keitän kahvia pressopannulla ja moccamasterilla ja vertailemme sitten makua. Tällä kertaa perinteinen vie voiton. 

Metsään miehen, sienikorin ja koirien kanssa. Meheviä isoja haperoita ja kehnäsieniä kostealla sammalella kivassa metsikössä. Kaksi höppänää koiraa ajaa takaa toisiaan. Ilma on viileää ja ihanaa hengittää! Metsässä on kodikasta.

Kotiin painavien kantamusten kanssa. Mies puhdistaa sienet, minä keitän nesteet pois ja pakkaan pusseihin. Samalla teen pienen lounaan ja leivon omenamuffinsseja päiväkahville. 

Myöhäisten päivänokosten ja -kahvien jälkeen on aika kohentaa ulkonäköä ja sonnustautua illaksi kaupungille. Mies on luvannut tarjota illallisen Figarossa hääpäivän kunniaksi. Naureskelemme lähtiessä, että pari vuotta sitten otetussa kuvassa meillä on täsmälleen samassa tilanteessa täsmälleen samat vaatteet päällä.  Ihan kivat tosin, mutta saan hyvän syyn hankkia uusia menovaatteita. Niitä kun ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi. Menoja ei tosin ole senkään vertaa, mutta silloin pitää kuitenkin olla kaapissa jotakin valmiina.

Paikka on intiimi ja tunnelmaltaan miellyttävä. Olen käynyt siellä vain pari kertaa aikaisemmin enkä koskaan pettynyt. Ruoka on hyvää: alkupalaetanat jännittävästi limellä ja Pernod'lla maustettuja ja pääruoan poronliha suussasulavan mureaa ja sopivan punaista.

Hyvä ruoka, viini, paikka ja seura tekevät illasta täydellisen.Nämäkin kuvat ovat muutaman vuoden takaisia. Tänä vuonna istuttamani krassinsiemenet ovat tehneet vain lehtiä, ei kukkia.


14 kommenttia:

 1. Onnittelut merkkipäivän johdosta.
  Ja onnittelut ihanasta sienisadosta.
  Teillä syödään nyt herkullista sieniruokaa.

  Jos nyt metsään lähtisin minäkin, ehkä sieniä löytäisin.

  VastaaPoista
 2. Onnea hääpäivälle. Iltakin kuulostaa tosi ihanalta ♥

  VastaaPoista
 3. Onnea syksyiselle hääpäivälle!
  Ihanaa, että olette saaneet nauttia hyvästä ruoasta hyvässä ravintolassa.
  Aina se välillä kotikokkauksen voittaa.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut merkkipäivän johdosta. Ihanan täydelliseltä kuulostaa päiväsi :) Jo se, että on saanut nukkua hyvin ja nousta virkeänä, on ihan huippujuttu. Jos se asia on hukassa ja hakusessa, niin se leimaa aika pitkälti päivää.

  VastaaPoista
 5. Ihana päiväsi! Onnea! -Onnea myös sille, että samat menovaatteet yhä mahtuvat. (Meillä on kuvattu merkkipäiväsankaria(miestä) joskus vielä pidemmällä aikavälillä samat vermeet päällä. Hänen mallinsa on muuttumaton, minun ei).
  Ei ollut krassikesä täälläkään eikä meinaa olla sienisyksykään...

  VastaaPoista
 6. Onnittelut hääpäivän johdosta! Ihanasti vietetty päivä.

  VastaaPoista
 7. Arleena, sieniä on kiva poimia, mutta myöhemmin en oikein muista kaivaa niitä pakastimesta ruokiin. Nyt tuoreita sieniä on mukana vähän kaikessa.

  Elisa, nyt oli kiva hääpäivän vietto, mutta joskus on ollut valivali-henkikin päällimmäisenä;)

  Sooloilija, ravintolassa haluan syödä mielellään sellaista, mitä en itse osaa tai halua valmistaa. Siksi etanat ja liha pääsivät nyt listalle. Kannatti!

  Ruska, yksinkertaiset asiat ovat tärkeitä, kuten nukkuminen ja virkeä olo, metsässä kulkeminen ja lämpimät välit mieheen, kun on saanut kokea muutakin.

  Rva Pioni, kyllä minun juhlahousuni puristivat hämmentävästi. Viisi kiloa on tullut viime vuonna lisää ja se tuntuu kaikissa vaatteissa. Mies on tietysti laihtunut sen viisi kiloa.

  Missy E, joskus menee putkeen ja se oli nyt. Auto on koko viikonlopun lainassa Lunan isännällä, joka lähti kavereineen Lotan mökille sinne etelään. Ei siis päästy kaupungille ja se rauhoitti meidät menemään vain metsään. Syömässäkin käytiin taksilla;)

  VastaaPoista
 8. Myöhästyneet onnittelut hääpäivän johdosta.
  Hienon sienisaaliin saitte. Hyvät unet ovat joskus pakollisia. Tänä aamulla heräsin aivan itsekseni klo 10.20. Yleensä joku herättää aikaisemmin. Hävetti kyllä aika lailla. Flunssan surkeus tietenkin väsyttää, ehkä sen piikkiin laitan tämän pommiin nukkumisen:D

  VastaaPoista
 9. Ihanalta kuulosti päiväsi - niin iloinen vire koko jutussa. Kukkakuvat näyttävät upean eläviltä!

  VastaaPoista
 10. Onnea teille! Pitkä historia teillä, sille malja, ehkä parikin! Päivänne kuulosti juuri niin hyvältä kuin olla voi. Tulipa lämmin olo mieleen.

  eikka

  VastaaPoista
 11. Sienet kuulostavat hyviltä, me emme ehtineet sienimetsään ollenkaan. Ja hääpäiväkin vielä - lämpimät onnittelut!

  VastaaPoista
 12. Manteli, onneksi sait nukuttua pitkään, se parantaa!

  Rita, joka syksy krasseista on ollut valtavasti iloa, kun aurinko on paistanut. Onhan nuo pelkät lehdetkin tietysti nättejä...

  Eikka, osaan itsekin arvostaa mukavaa päivää, kun kaksi vuotta sitten olin niin lopussa, etten jaksanut mitään.

  Maiju, syyskuun viikonloput ovat vasta alkaneet, vielä ehtii tekemään vaikka mitä!

  VastaaPoista
 13. Onnea! Mutta sitähän teillä varmaan jo onkin... Hyvä kun laitoit krassin kuvia, pakkasyö tappoi krassini muutama päivä sitten.

  VastaaPoista
 14. Irma, täällä rinteellä ei pakkasyö vienyt kukkia eikä sieniäkään, vaikka katot ja autot olivatkin yhtenä aamuna jäässä. Joskus on lupaava sienisyksy loppunut kuin seinään ensimmäisiin yöpakkasiin.

  Ja tuota onnea -kai sitä kotitarpeiksi on:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...