sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Ahkera sienestäjä


"Käänny takaisin, jos mahdollista," sanoo hunajanlempeä ääni kirjahyllystä, kun kaikessa rauhassa käsittelen kuvia tässä koneella. Ei ole muuten ensimmäinen kerta, kun tätä tapahtuu. Ja taas kerran tunnen olevani Star Trekissä. Penteleen navigaattori, voiko se itsestään mennä päälle vai eikö sitä tule laitettua kunnolla kiinni?


Tämä meidän sienestysapuri on ruvennut käymään sen verran rohkeaksi ja omatoimiseksi, että sitä pidetään metsässä välillä kiinni. Se tutkii polkuja ihan omia aikojaan eikä tule luokse ainakaan ensimmäisellä huudolla. Tosin se ei älyä vastata, vaikka olisi ihan selän takana. Ihmettelee vaan, mitä nuo taas kailottaa.


Jos joskus sattuisi tulemaan hevonen vastaan, mikä täällä on ihan mahdollista, ratsastustallit kun ovat lähellä, lähtisi Vilma satavarmasti perään. Hevosenhaju on ihan mahdottoman houkutteleva. On joskus ollut pitelemistä, kun on ratsukkoja kohdattu, saati sitten kun tiellä on herkullista hevosenlantaa!

Täh?

17 kommenttia:

 1. Sain viime viikolla melkein sydärin, kun ihmettelin mikä alkoi jyristä keittiössä. No, sehän oli vaan pöydälle kantamani ompelukone, jota olin hetki sitten käyttänyt.Ihan vaan itsestään ajeli todella hurjaa vauhtia ilman (näkyvää?) polkijaa....
  Jäi vähän epämiellyttävä tunne, kun mieskin oli sopivasti matkoilla .
  Joskus tähän taloon muuttaessani televiso meni aina itsestään päälle. Sitä ei ole onneksi sattunut enää vuosiin.
  Vanhassa kodissani Espoossa oli eri musiikkikappaleita soittava vanha ovikello.Se saattoi alkaa "rallattelemaan" joskus omia aikojaan .Erityisesti mankelin käyttö sai sen toimimaan.

  VastaaPoista
 2. Söpö sienestäjä. Hurja irvistys tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 3. Söötti sienestyskaveri, vaikka ei sieniä poimikkaan. Metsässä on varmaan paljon nähtävää hänelle, ei siinä aina muista haukahdella kutsuihin.

  VastaaPoista
 4. Parempi koira hihnassa kuin hukassa pimeässä metsässä. Vilma on kaunis koira. Ollilta vaan hau-hau-terkut kaunokaiselle. Vaikka ehkä poikakoirat saisivat juuri kuvan mukaisen irvistyksen, jos tulevat liian lähelle.

  VastaaPoista
 5. Meillä meni yhteen aikaan tietokone itsestään päälle, mikä ei tietenkään ole mahdollista, mutta kun on. Tuollaisesta voi tulla aika weird-olo, kun joku toimii omia aikojaan. Ai niin, entisessä asunnossa ovikello soi itsekseen. meni kauan ennekuin huomattiin sen jäävän sellaiseen asnetoon, josta se ponnahti takaisin.

  eikka

  VastaaPoista
 6. Sienestäjällä ei ole käyttöä näillä tantereilla kun ei ole sieniäkään, mutta tuollainen leikkisä hauveli olisi muuten kiva. Jossain takaraivossa piilee koirakuume, mutta olen pitänyt sen aisoissa. Mitä jos en tulekaan toimeen koiran kanssa, kun olen niin monelle asialle allerginen? Olisi kamala ottaa koira ja joutua luopumaan siitä.

  VastaaPoista
 7. Aparaatit ovat kummallisia - meillä rupesi palohälytin kerran soimaan - vaikka ei palanutkaan. Sitä ei kyllä meinannut millään uskoa vaan piti tarkistaa joka soppi moneen kertaan.

  Tuo pieni karvainen sienestäjä on kerrassaan hurmaava - hän on ihan sävy sävyyn sienikorin kanssa : ) Irvistyskin on jotenkin liikuttava - ei ainakaan mitenkään pelottavan näköinen : )

  Mukavaa viikonalkua emännälle ja Vilma-koiralle.

  T. Erjuska

  VastaaPoista
 8. Mukava sienestyskaveri. Voisikohan vilman opettaa etsimään vaikka kanttarelleja tai herkkutatteja. Olen jostain lukenut, että koirakin voi oppia "haistamaan" sienet.
  Meidän Kimuli-koiralta terkkuja Vilmalle♥

  VastaaPoista
 9. http://mobiteos.com/sieniopas/index.html

  Apu sienestäjälle :)

  VastaaPoista
 10. Funi neiti, 1v, on myös innokkaan omatoiminen hyvien hajujen perässä juoksija :D ja tietysti ilman korvia jos hyvä haju löytyy!
  Hevosen kakkakin on tuttua herkkua. Emäntä ei söisi. ;)

  VastaaPoista
 11. Tuula ja Riitu13.9.2010 16.36

  Voi hyvä luoja kun se on vaan niin söpö, pitäiskö alkaa keskustella kumpi on söpömpi sisko vai sisko?

  Kuule asiaakin olis aivan ammattiasioissa. Lähetän sähköpostiisi viestin, jos ilman suurempia kommervenkkejä voit auttaa niin olen ah niin tytyväinen.

  VastaaPoista
 12. Olivia, olisi minustakin pelottavaa, jos vanha Singerini alkaisi köröttämään ihan itsestään, hui! Tai mikä siinä, jos ompelisi housunlahkeen samalla.

  Missy E, nuo huulet tää hampaisiin kiinni joskus miten sattuu, tulee huvittavia kuvia.
  Ja onnea uuden työpaikan haltijalle! Jännittävät ajat edessä:)

  Arleena, metsä on täynnä houkuttelevia tuoksuja koiralle, ja parhaita niistä tuon hevosenlannan lisäksi on varmasti kuolleet hiiret.

  Olli, olisi ihan kauheata, jos koira katoaisi metsään. Ei tietäisi, onko se lähtenyt jäniksen perään vai pudonnut johonkin kivenonkaloon. Niitäkin täällä mäkisissä metsissä riittää. Siis ihan kauhea ajatus!

  Eikka, outoja tapahtuu teilläkin. Meillä menee vain radio päälle, kun joskus vaihtaa telkkarista kanavaa.

  Maiju, minäkin luulen, että olisi kamala luopua koirasta, kun olisi ensin ehtinyt kiintyä. Minä sain ensin kokeilla pojan mäyräkoiralla, se on allergisen ainoa mahdollisuus. Mutta toivon oikeasti, että voisit joskus ottaa koiran, niin paljon elämää, iloa ja positiivisia tunteita se on elämäämme tuonut.

  Erjuska, palohälyttimen ääni on niin paha, että siitä jo meinaa saada slaagin! Toivottavasti ei pärähdä toista kertaa.

  Manteli, osaako Kimuli haistaa sieniä? Vilma ei toistaiseksi ole osoittanut kiinnostusta sieniin, mitä olen pitänyt hyvänä asiana, eipähän sotke hyviä kasvustoja.

  Kisu, olipa hyvä keksintö tuo mobiili-sienikirja. Joskus alkuaikoina kuljetin oikeaa kirjaa mukana, sitten tunnisteltiin kotona, mutta nyt ei ole enää kirjaa tarvittu. Paitsi eilen, kun yksi tatti mietitytti.

  Raisa, ihana koira tuo Funi! Kaunis ja pieni, varmasti vikkeläkin. Kumma, miten hevosenhaju saa koirat haltioitumaan!

  Tuula, ne taitaa olla ihan yhtä söpöjä molemmat siskokset:D Riitu on vaan vähän pienempi ja Vilma rotevampi. Vaikka ollaan me sitä laihdutettu.

  VastaaPoista
 13. Mainio sienestysapuri sinulla!
  Meillä menee nykyisin radio päälle omia aikojaan. Pojan huoneeseen on jo hankittu uusi palohälytin, kun hälytin ujeltelee itsekseen...ja äh, uusikin ujeltelee. Melkein sydärin aina saan.

  VastaaPoista
 14. Omenaminttu, outoja tapahtuu teilläkin. Varsinkin palohälytin on sellainen, joka ei yhtään naurata. Yöllä kuuluu myös joskus joku kova ääni, eikä koskaan tiedä, oliko se unta vai totta. Saattaahan sitä herätä vaikka hengityskatkoon.

  VastaaPoista
 15. Voi mahoton, mikä sienestäjä :D Ja nuo kaksi alinta kuvaa ovat ihan :D :D Alkoi niin naurattamaan hammaskuvan kohdalla. Ja viimisessä sienestäjä katsoo, että Häh, minkäkö muka jotain hevosenlantaa söisin.

  VastaaPoista
 16. Hehee! Sai niin kovasti hymyilemään tuo huulet hampaissa-kuva! :)))

  VastaaPoista
 17. Ruska ja Marika, hampaat jää aika usein tuolla tavalla huvittavasti näkyviin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...