torstai 3. kesäkuuta 2010

Orvokki, lehdokki...

 

Tänään innostuin ostamaan töistä tullessa roppeen isoja tuontimansikoita, saksalaiset olivat kaupan maistiaisissa makeimpia. Niitä pilkoin sitten runsaasti romainesalaatin ja mozzarellapallojen päälle. Pirskottelin kastikkeeksi sitruunaoliiviöljyä ja vanhaa balsamicoa.  Maistui erittäin hyvältä!

Pitkän päivän jälkeen teki ihan hirveästi mieli tällaista kesäruokaa.  Siitä en hiiskahda sanaakaan, että söimme miehen kanssa vielä puoliksi ison purkillisen suklaavanukasta jälkiruoaksi.


Kesä on niin ihanasti läsnä kuin ikinä voi olla. Kuvien orvokit rehottavat laatikoissaan. Aina välillä sataa sen verran, etten ole kastellut niitä kertaakaan.

7 kommenttia:

 1. Orvokit kuuluvat joka kesään, jopa kevääseen jo! Saksalaiset mansikat, pitääpä pitää mielessä, jos ei neitosen juhliin ole vielä kotimaista tarjolla ;)

  VastaaPoista
 2. Orvokit on ihania ja olen iloinen kun niitä täällä läpi vuoden. Nyt soi tuo Anttilan keväthuumaus päässä... "Peipponenkin helskyttää riemulaulujaan..."

  VastaaPoista
 3. Varsinkin nuo oranssit orvokit ovat kauniin värisiä, niitä ostan aina tai oikeastaan kaikki orvokit ovat kauniita, jokaisessa värissä on oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
 4. Sinun postauksia lukiessasi tulee oikein vesi kielelle, sekä kuvainnollisest kuvien upeista väreistä että ihan kirjaimellisesti noista herkuista joita kuvailet. :)

  VastaaPoista
 5. Elisa, äitini on hulluna orvokeihin ja istuttaa joka kesä mökille koko terassin kaiteen täyteen erivärisiä ja -kokoisia orvokkeja. Ne kukkivat sitten auringossa koko kesän. Niin se on vaan tarttunut minuunkin, sitä paitsi ne ovat ainoita, jotka voi istuttaa niin aikaisin. Loppukesää varten laitan krassin siemeniä multaan.

  Heljä, tarkoitatko, että teillä orvokit kukkivat ulkona koko vuoden? Ihmeellistä, ei talvea...

  Manteli, oransseissa orvokeissa on jotenkin mehevä väri, tykkään yhdistää niitä siniseen.

  Uuvana, kiitos noista sanoista!

  VastaaPoista
 6. Unohdin mainita, että revin vielä paljon tuoretta basilikaakin salaattiin. Arvaatte, että sekin sopi siihen hyvin.

  VastaaPoista
 7. On meillä tavallaan talvi, mutta harvoin pakkasta (paitsi viime talvena). Täällä on sellainen oma "talviorvokki" laji jota laitan ikkunalaudoille joskus marras- joulukuussa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...