tiistai 12. tammikuuta 2010

Sinitaivasta
Pilvistähän nyt on oikeasti alkuviikko ollut, mutta katsotaan sinitaivasta edes kuvista.  Lomapäivät tuntuvat menevän ihan itsestään ja omalla painollaan, ja niinhän ne menevätkin. Joka päivälle on ollut jotain pientä sovittuna. Tälle päivälle olin tilannut silmälääkärin.Tulin takaisin tosi hyväntuulisena. Silmät todettiin hyväkuntoisiksi verenpaineen vaihteluista huolimatta eikä verisuonissa näkynyt mitään poikkeavaa. Lääkärini kehotti syömään paljon kotimaisia marjoja, kuten mustikkaa, mustaa viinimarjaa ja puolukkaa, joiden sisältämät aineet vahvistavat tutkimusten ja perimätiedon mukaan hiussuonten seinämiä. Samalla hän muistutti hyvien rasvojen merkityksestä silmillekin. Olin mielissäni, koska alan ihmisenä olen muutenkin ollut aina kiinnostunut ravinnon merkityksestä terveyteen.Silmänpohjat ovat kurkistusluukku aivoihin, lääkäri sanoi. Vain silmistä voi tarkastella valtimoita, laskimoita ja hiussuonia mikroskoopilla. ja päätellä siitä, missä kunnossa kaikki muutkin verisuonet ovat. Sitä ei tule ajatelleeksi.

Puhuttiin myös liikunnan ja hyvän mielen merkityksestä. Ja siitä päästiin mäyräkoiriin, sileäkarvaisiin narttuihin, jollaiset meillä molemmilla sattuu olemaan!

Nyt on vielä muutama päivä aikaa katsella uusia silmälaseja. Linssit on uusittava, joten samantien voi uusia vähän imagoaan muutenkin. Olisiko nyt vuorossa hengettömät vai älykkölasit? Tummanpunaisten jälkeen jotain neutraalia vai samaa väriä edelleen?

Kaivelin sattumalta viikko sitten laatikosta esille vanhoja rillejä ja niitä löytyi yhdettoista. Vanhimmat olivat vuodelta -81 ja joukosta puuttui ainakin kahdet. Eli vaihdettu on aina reilun kahden vuoden välein.


Nämä nykyiset ostin muistaakseni tammikuussa 2008.10 kommenttia:

 1. Minäkin haluaisin uudet lasit! Ehkä hengettömät, sillä ne on vähän kuin ei laseja olisikaan ja silmämeikki näkyy niistä niin nätisti. Talvella olen pitänyt tummia kehyksiä, keväällä kaipaa ehkä enemmän valoa kasvoille. Piilarit väsyttävät silmiäni niin paljon nykyään, että en käytä niitä kuin jumpassa. Täytyypä käväistä optikolla ja samalla katsastaa uusia aurinkolaseja!

  Sulla oli kiva tukkakin tuossa ja itsekin kaipaan jotain uutta. Tilasin painonvartijapaketin kun ei tää läski sula näköjään omin voimin...plääh.
  Mut kevät tekee onneksi sen, että taas oma peilikuva kiinnostaa : ) Talvisaika onkin mennyt säkkeihin pukeutuessa ja nyt se siis vois jo olla historiaa. Ehkä siitä taas piristyisi kummasti.

  Mukavaa lomaa!

  Minna
  ps. kiitos salaattivinkistä! Tein sitä parman-kinkkusalaattia viikonloppuna ja menestys oli huikea : )

  VastaaPoista
 2. Täällä sulla ihana yläkuva, tuttu naamari aiemmilta ajoilta..

  Silmälasien valinta on ihan kauheaa! Käytän tällä hetkellä piilolinssejä ja silmälaseja vain iltaisin kotioloissa. Piilarit tilaan netistä ja ne tulevat postipojan tuomana kotiin asti. Tosi helppoa. Silmälasit antavat kuitenkin ilmettä ja tyyliä. Niitä pitäisikin olla aina vaikka kahdet, mielialan mukaan.

  VastaaPoista
 3. Pitäisikin varata aika silmälääkäriltä ja eihän sitä voi vain linssejä uusia. Ajattelin että kokeilisin yhdistelmälaseja, nyt ollut erikseen kauko- ja lukulasit.
  Ihanaa päivää sinitaivaan alla!
  Heljä

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, ihana taivas. Voi kun tuollaista voisi tuijotella päivät pitkät. Täälläkin on nyt pilvistä. Ei paljon taivasta näy.

  VastaaPoista
 5. Banneri on kaunis! Ja sinitaivaskuvat oksilla myös, niitä ei voi koskaan olla liikaa..

  VastaaPoista
 6. Vai näköala aivoihin, hui. Mutta hyviä uutisia, kun ei mitään poikkeavaa.

  Lomaa lomaa lomaa, sitä ei ole koskaan liikaa. Kiva kun jaksat täällä meitä ilahduttaa kirkkailla talvikuvilla, töihin mentyä ei paljoa taas ole näkynyt valoa.

  VastaaPoista
 7. Tuollainen tarkastuskäynti on mielialaa kohottavaa ja antaa motivaatiota edelleen terveellisiin elämäntapoihin. Joulun jälkeen marjat, hedelmät ja vihannekset tuntuvat oikein ihanilta.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä silmistä näkeekin vaikka mitä! Ja vielä kun ajatellaan, että ne ovat myös sielun peilit = )

  Olen myös kuullut tuon hyvän rasvan syönnin vaikutukset silmiin. Kylmäpuristettua rypsiöljyä itse yritän hörppiä!

  Silmälasien vaihto tuo aina uutta potkua elämään.
  Ja mukavia lomapäiviä edelleen, nautihan!

  VastaaPoista
 9. Tänään onneksi oli huikean kaunis sinitaivas ja auringonpaiste.
  Niin tuo alin kuvako on ne nykyiset? Olis aika kätevää, tuohon vain linssit omilla vahvuuksilla eikä tarttis huolehtia meikeistä eikä tukasta.

  VastaaPoista
 10. Minna, saman olen huomannut, että heti tammikuussa valon myötä alkaa tehdä mieli uudistusta ulkonäköön. Tukka ja rillit uusiksi ja väriä vaatteisiin. Kaappini on täynnä mustaa ja harmaata, joihin kääriydyn mielelläni syystalveksi. Nyt kaipaisi jo värikästä ja väljää neuletta. (Ja sitähän ei löydy, kun kaikki ovat niin kinttanoita ja pieniä!)

  Sooloilija, piilarit olisivat ihanat. Käytin niitä kolmekymppiseksi, mutta sitten silmien kuivuus ja allergia alkoi haitata.

  Heljä, mulla on ollut nyt kahdet monitehot ja olen tottunut niihin muutamassa tunnissa, ei mitään vaivaa. Alkuun reunoilla näkyi vääristymää, mutta sekin meni ohi pian. Onhan tämä paljon helpompaa kuin lasien vaihtelu, joten kokeile pois vaan!

  Missy E, yllättävän paljon vaikuttaa se, että pääsee päivällä ulos katsomaan aurinkoa. Töissä sitä ei huomaa, jos nyt edes näkee uloskaan.

  Elisa, noita naamareita kuvasimme Noeijoo-siskon kanssa Venetsiassa toissa kesänä.

  Tupanen, eipä taida paljon valoa ehtiä näkemään työpäivän jälkeen. Kohta on onneksi viikonloppu ja pääset toivottavasti metsään kulkemaan päivälläkin.

  Rita, olin ilahtunut, kun ikäiseni naislääkäri suositteli sellaisia luonnollisia konsteja, joihin itsekin uskon.

  Taru, kalansyönti sai taas uutta potkua silmälääkärin myötä. Kävin heti ostamassa tuoreita kuhaviipaleita. Myyjän neuvosta kietaisin ne parmankinkun (tai hän puhui pekonista)kanssa rullaksi ja paistoin 20min uunissa. Sitten leikattiin rullasta viipaleita. Oli hyvää!

  Meri, haluaisin nyt pyöreämmät lasit enkä näin leveitä. Harmi kun hengettömissä silmäpussit korostuvat eikä ne siksi oikein hyvin passaa mulle, toisin kuin sulle.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...