sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Neljä päivää jouluun


Sain toteutettua jotakin, mitä olen suunnitellut jo monta vuotta: asensin jouluvalot kynttiläkruunuun. Nättejä valoja on ollut vaikea löytää, ja nämäkin ovat lähinnä vähiten ärsyttävät.

Totesin valot heti toimiviksi käytössä, kun saimme ystävät kylään illaksi. Oli ihanaa rupatella  heidän kanssaan pitkästä aikaa, iltapalan ja viinin äärellä tietysti ja kynttilänvalossa.

Olen ollut huono seuraihminen jo pitkän aikaa. En muista soittaa, vaikka haluaisin, enkä jaksa ajatella vieraitten kutsumista. Ja kuitenkin ihmisten tapaaminen on aina yhtä mukavaa. Vinkkinä kaikille, että meille pääsee parhaiten kylään soittamalla itse!


En voi sanoa, että näitten valojen asettelu olisi erityisen aistillinen, mutta parempaankaan en pystynyt. Muut koristeet ja lasikilluttimet hukkuvat tähän hökötykseen, mutta joulukuuseltahan se saakin näyttää. The more the merrier!

Siitä päästäänkin itse asiaan eli joulukuuseen, joka jököttää jo paikoillaan. Mies kasasi  sen tänään ja yritämme nyt tottua ajatukseen tekokuusesta. Hyvä puoli on se, että se on paksu ja iso ja muistuttaa  ihan sitä Aku Ankan joulukuusta, joka on aina ollut esikuvani. Huono puoli taas, että se ei tuoksu millekään.

Kohta kaivan koristeet esiin.


14 kommenttia:

 1. Nätit valot on! Minä en malta odottaa, että pääsen sinne joulutunnelmaan. Jospa se joulufiilis tulee vielä itsellekin, kun päästään sinne koristeiden keskelle.

  VastaaPoista
 2. Ihana kynttilä-valokruunu, tykkään. Tekisin itse samanlaisen jos olisi kynttiläkruunu.. Jouluvaloja on tosiaan joka lähtöön, mutta minun silmääni lähes kaikki ovat nättejä, paitsi ei tietenkään kaikki hökötykset.. muoviset joulupukkivalot, ei!

  Meilläkin on tekokuusi jo paikoillaan. Eihän se tuoksu, mutta siitä saa muuten oikein nätin. Ja se on helppo koota myös pois..

  VastaaPoista
 3. E, sehän tässä on vähän tarkoitus, että laitetaan setti pystyyn ennen kuin te tulette. Muistan itsekin, miten mukava oli nuorena mennä kotiin Kuusamon joulutunnelmaan. Siellä se oli vielä niin omanlaisensa kovine pakkasineen ja valtavine hankineen. Siellä käytiin jopa joulukirkossa.

  Sooloilija, meillä on kynttiläkruunu olohuoneen pöydän päällä, koska siinä ei ole valoa:) Talvella siis tosiaankin ollaan kynttilänvalossa, jos syödään siinä illalla. Parasta tuossa kynttelikössä on se, että sitä voi koristella sesongin mukaan.

  VastaaPoista
 4. Meillä on tekokuusi kellarissa. Yhtenä jouluna, ostovuotena, se oli käytössä ja sitten perhe sanoi, että ei enää.

  VastaaPoista
 5. Ihana sommitelma kruunussa! Kynttiläkuvat on hiukan haasteellisia ;) mutta sinä olet onnistunut!
  Meillä kun ei ole allergikkoja, niin mies tuo aina metsän suurimman kuusen sisään..

  VastaaPoista
 6. Upea kruunu! Tuon valossa on varmaan tunnelmallista olla.

  VastaaPoista
 7. Moninainen, saas nähdä, miten meillä käy. Virittelen parhaillaan valoja siihen, sitten alkaa nähdä, löytyykö tunnelmaa.

  Elisa, metsästä itse haettuna touhussa on mukana niin paljon muutakin perinnettä, että eihän sellaisesta voi luopua. Ja mikään ei voita vasta kotiin tuodun kuusen tuoksua!

  Yelian, kiitos, tunelmallista kyllä on. Iltaa istuttaessa ei tarvitakaan kovin kirkkaita valoja, toisin kuin keittiössä.

  VastaaPoista
 8. Ajattelin ensin kuusen tuomista, edes tuonne parvekkeelle, mutta sitten muistin kaikki ne kevààt, kesàt, jolloin kuivuneita neulasia lòytyi sieltà sun tààltà. Nyt haen vain tuoreita kuusenoksia maljakkoon kolmen, neljàn pàivàn vàlein. Jouluvaloja ripustelen vàhàn sinne tànne. Tuo sinun valokruunusi on upean tunnelmallinen. Hyvàà joulunalusviikkoa.

  VastaaPoista
 9. Lissu, neulaset villasukan pohjassa ovat viheliäisiä! Ajattelin, että koiran tassuissa kulkeutuisivat kaikkialle. Kuusenoksista saa ihanaa tunnelmaa ja tuoksua.

  VastaaPoista
 10. Ihana idea ja kaunis lopputulos. Taidanpa itsekin viritellä vähän lisää valoja.. löysin kaapista kaksi valosarjaa, joita en muista koskaan hankkineenikaan.

  Muovikuusi ajaa minusta asiansa, koristelu ja valothan siinä kuitenkin ovat ne "näkyvät" osat.

  VastaaPoista
 11. Tupa ja perunamaa, teillähän minä juuri olen ihastunut valosarjoihin. Sulla kun oli seinähyllyllä kauniit himmeät valot lasimaljassa, niin olen siitä asti etsinyt jotain samanlaista.

  VastaaPoista
 12. Tuo valosarja minkä kruunuun laitoit on oikein mukava, sehän voi olla pitkään vielä joulun jälkeenkin kun siinä on tuommoisia keväisiä kukkasia. Meilläkin valosarjoja siellä täällä, välillä siirtelen ja vaihtelen paikkaa. Pimeän vuodenajan parhaita puolia ^^

  VastaaPoista
 13. Hienoltahan kruunun valot näyttävät!

  VastaaPoista
 14. Tuuluska, valosarjat ovat tosiaan tämän vuodenajan ihanimpia koristeita, lumen ja kinosten ohella tietenkin.

  Rita, saa sitä näinkin kristallikruunun itselleen!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...