sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Juhlien jälkeen

Se joulun hittilahja, fakiirimatto,  on nyt minullakin. Olen toistaiseksi kokeillut sitä vasta kerran.  Yritin illalla nukahtaa sen päälle, mutta se kutitti ja vaivasi. Aloin kuvitella, että se tarttuu ihoon kiinni enkä saanut enää millään unta. Otin sen sitten pois.

Ehkä kokeilen kuitenkin illalla mattoa vielä uudestaan, kun yöt tahtovat taas mennä valvoessa ja aamupäivät nukkuessa. Kaipaan venyttelyä ja rentoutusta. Kylpyläkäynnin jälkeisen yön nukuin kuin tukki kellon ympäri, mutta ei sielläkään joka päivä viitsi rampata.


 Kuva lainattu Plazan Ellit-sivulta
Heti huomenna alan kerätä punaisia koristeita pois. Vähän niitä tänä vuonna onkaan, lähinnä kynttilänmansetteina ja joulukuusenpalloina. Keittiö on punaisempi verhoineen, ja nekin taidan vaihtaa pois ennen uuttavuotta. Valot, kulta ja hopea saavat jäädä. Ja kuusi saa tietysti jäädä.Mutta minähän menenkin maanantaina töihin! Lomailu saa taas vähäksi aikaa loppua ja tavallinen arki alkaa. Kokopäivätyö, jota en ole tänä syksynä vielä tehnyt yli kahta viikkoa enempää kerrallaan. Nytkin olen varautunut ottamaan joka kuukausi vähintään viikon lomaa niin kauan kuin sitä riittää.


14 kommenttia:

 1. Nautin joulun kukista, koristeista, joululeivistä, pukilta saamista kirjoista. Väärinkäsitys, että joulu vain YKSI päivä. Vielähän melkein 20 päivää joulua jäljellä ;)

  VastaaPoista
 2. Hannele, sinä taidat olla jouluihminen ihan omaa luokkaasi! Minulle kyllä riittää joulusta nauttiminen töihin palatessa,ja uutena vuotena tonttukoristelu on jo ihan out. Sen sijaan nautin etukäteen jo koko joulukuun kaikesta valmistelusta. Se odottava tunnelma on parasta!

  VastaaPoista
 3. Minusta tuntuu, että tuo fakiirimatto jäisi minulta kokeilematta. Se näyttää aika luotaantyöntävältä.. mutta jotkut tykkävät, jotkut eivät.
  Jos kaipaat rauhallista venytystä..niin eilinen postaukseni on hyvä aloitus ;))

  VastaaPoista
 4. Moikka Katriina, upeita kuvia, yes tykkään!

  Hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa uuttavuotta 2010 sinulle!

  VastaaPoista
 5. (juu, kesälläkin ajattelen,
  poimin marjoja ja muuta joulua varten :)

  VastaaPoista
 6. Samanlaisissa työhönpaluu tunnelmissa täälläkin. Alkivuosi minullakin töissä menee vanhoja lomia vietettäessä, kiva.

  Tytär kehui tuota fakiirimattoaan. Tuo on kyllä se toinen juttu jota avantouinnin jälkeen en halulla kokeilisi.

  VastaaPoista
 7. Joulunpunainen vaihtuu kepeämpiin sävyihin, tulossa on säihkyvä uusi vuosi. Aivan kohta säihkyy.

  VastaaPoista
 8. Elisa, Sohvin venytykset käyvät oikein hyvin mullekin! Samalla kun liikkumiseni on vähentynyt, on venyttely jäänyt ohjelmasta kokonaan pois, en vaan muista.

  Ari, hei! Oppiminen on hidasta, mutta olen iloinen, jos sitä sentään näkyy;) Hyvää tulevaa vuotta sullekin!

  Hannele, puolukanvarvut ja jäkälät muistuvat mieleeni aina vasta ennen joulua, ei syksyllä ja silloin kun niitä pitäisi kerätä.

  Rita, minäkään en ole avantoon uskaltautunut vielä koskaan. En käynyt kylmävesialtaassa edes kylpylässä, vaikka miehet tietenkin kastautuivat siinä ja uhkasivat heittää äidinkin.

  VastaaPoista
 9. Arleena, uudenvuoden väri on siis säihke!

  VastaaPoista
 10. Testasin piikkimattoa 10 minuuttia ja ihme ja kumma, yöuni parani, päivä on ollut rento ja kaikkein ihmein asia: lenkillä jalat kantoivat eikä tuntunut sitä väsytystä, minkä alaselän kulumat tekevät. Toimii siis!

  Ja minä kun en mokomiin edes usko.. :)

  eikka

  VastaaPoista
 11. Mies sai tuon piikkimaton joululahjaksi ja on ainoa, joka sitä ei perheessämme ole vielä kokeillut. Minä ja esikoinen käytimme sitä unta edeltävään rentoutumiseen todella hyvin tuloksin. Kuopus ei ole todennut mitään vaikutusta, ei hyvää eikä huonoa. Tosin hänen kokeilunsa oli parin minuutin luokkaa. Eikä tuo avannossa käyminen ole kamalaa. Kyse ei siinä ainakaan minulla ole ihon tai kylmän tuntemuksesta, vaan oman pään hallinnasta ja keskittymisestä.

  VastaaPoista
 12. Tosi kimaltavaisia ja hyvänvärisiä kuvia onnistuit napsimaan. Silmäkarkkia.
  "Meidän kylpylä" pitää kyllä nyt ehdottomasti testata. Kunhan uusivuosi menee ohitse, taitaa olla silloin aika paljon naapurimaan väkeä siellä. Eikä hinnat tosiaan pahat, melkein samanhan maksaa täällä uimahalli.
  Selkävaivainen Siippa sai fakiirimaton, minä tykkään pötkötellä siinä, mutta en kovin pitkiä aikoja.
  Toivon, että töissä sujuu sinulla hyvin.

  VastaaPoista
 13. Jouluvaloissasi on melkein samanlainen kuvio kuin fakiirimaton piikeissä. Aika kamalalta tuo näyttää. MIten siihen oikein laskeudutaan? Vinssillä ilmasta?
  Meri

  VastaaPoista
 14. Eikka, sunhan pitäisi saada oma matto, kun se kerran tuntui noin hyvältä.

  Moninainen, kiva kuulla, että teilläkin on tykätty matosta. Tuo pään hallinta ja keskittyminen taas on mulla vähän hakusassa;), mutta varsinaisesti en uskalla yrittääkään avantoon tämän korkean verenpaineen takia. Siinähän paine nousee hetkellisesti tosi korkeaksi. Meikäläiseltä voi joku suoni poksahtaa.

  Tuuluska, silmänkarkki on hyvä sana tuollaisille ei-ihan-luomua -kuville. Näitä mattojahan tuntuu tosiaan olevan joka taloudessa ja vielä käytössä. Taisi olla hyvä ostos.

  Meri, mietinkin eilen jotain systeemiä, miten tuohon matolle oikein laskeutuisi tai varsinkin siitä pois, kun on koira jaloissa nukkumassa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...