tiistai 24. marraskuuta 2009

Joulupuu on varastossa

 

 
Liekö kuvassa tämän talven viimeinen lumiukko? Sunnuntaina vielä oli maa jäässä ja lumiukosta tynkä jäljellä. Toivottavasti niitä saadaan vielä lisää, ja mahdollisimman pian, että pääsee  mukaan joulutunnelmaan. Kuukausi enää, siis neljä viikkoa jouluun!

Ensimmäinen keinokuusi on nyt ostettu. Jännityksellä odotamme, minkälaiselta se näyttää ja mitä  ajatuksia se herättää jouluvieraissa. Ainakaan ei mene nenät tukkoon eikä neulasia tarvitse nyppiä yösukan pohjasta. Mutta silti...Ainakin se on iso.

Lahjoja ei nyt hankita, pääsääntöisesti, mutta muutaman kirjan olen sentään tilannut. Kohta voisin etsiä jostakin valkoisen amarylliksen. Sen kun asettaa olohuoneen sohvapöydälle, alkaa juhlamieli rakentua.

Ensin touhotetaan vielä lähiviikot töissä ja yritetään illalla kotona elpyä aamuksi takaisin.


9 kommenttia:

 1. Aikuiset lapset ovat vielä kovin perinteisiä mitä tulee joulunviettoon, olen huomannut.Mekin harkitsemme erilaista kuusta, nimittäin aiomme laittaa kuusen vain ulos! Saas nähdä pysymmekö päätöksessä, muovikuuseen en aio taipua (vielä)! Valkoinen amaryllis on upea, taidan seurata esimerkkiäsi ja hankia valkoisen joulutähden sisjasta sellaisen! Olen jo useana vuonna laittanut vain valkoisia kukkia. Jotenkin täytyy tasapainotta jokapuolelta tunkevaa punaista!

  VastaaPoista
 2. Hyvä se kuusi on. Vanhempieni luona siirryttiin vuosia sitten ensin muovikuuseen ja sitten kuusettomuuteen. Liikaa stressiä aiheuttaa minusta tuo joulu, kun tärkeintä pitäisi olla vain se että ollaan kaikki yhdessä. Ja että on pari extravapaata töistä. =)

  VastaaPoista
 3. Monena vuonna olen ajatellut hankkia pienen, pöydälle laitettavan kuusen mutta toisin on aina käynyt...
  Entäs tänä vuonna? Mutta haluan aidon kuusentuoksun vaikks sit neulaset sukissa pistelee...
  Amaruyllis valkoinen...kiitos vinkistä...
  ja ei lahjoja, vain muutama kirja ja cd...

  VastaaPoista
 4. Lumiukon jäännös näytti ihan torsolta, nainen ja muodot jäljellä.

  Keinokuusi on siisti ostos, eivät koirat tuiskase hännällään neulasia lattialle.

  Minä tässä mietin, mitä uutta näpertäisin tälle joululle, ei niitä tähtiä aina.

  VastaaPoista
 5. Onhan se muovikuusi ihan käytännöllinen: kestää pitkään, ei ole havunneulasia kiusana ja siivottavana. Siskolle hankittiin sellainen jokunen vuosi sitten, koska pienten lasten takia ei voinut hakea oikeaa kuusta. Itse kaipailisin oikeaa kuusta tänne meille. :)

  VastaaPoista
 6. Huh huh!
  Riitu säikäytti äsken pahemman kerran! Söi "luukenkää" kaikessa rauhassa kuten kymmeniä kertoja ennenkin ja yht'äkkiä alkoi huutaa suoraa huutoa. Poika syöksyi kimppuun ja tunki sormensa nieluun, mutta ei saanut otetta palasta vaikka tuntui siellä olevan. Minä jähmetyin paikalleni, sitten menin ja yritin itekin palasta pois, mutta se painui syvemmälle. Luultavasti meni vatsaan, sillä koira rauhoittui. Mutta lähtipä ipanasta paha ääni, väsähti ja säikähti raukka niin, että nukkui reporankana aika tovin. Nyt tuntuu olevan oma vanha Riitu metkuineen ;) Mutta nyt ei meidän neiti enää syö näitä tekoluita tai kenkiä!

  VastaaPoista
 7. Kyllä alkaa joulufiilis ihanasti voimistua! Valkoisia joulutähtiä olen jo useampana jouluna minäkin suosinut. Viime jouluna perinteisen kukkakaupan ja muuallakin olevat valkoiset kukat olivat aivan ruippanoita ja niin päädyin teettämään eks´temporee vaalean kukkakimpun;liljaa yms. Kyllä olin lopputuloksesta onnellinen. Voi olla, että tänäkin vuonna päädyn siihen malliin. Joulukuusi saa olla vielä aitto kuusi. Niitä meillä on tässä lähettyvillä omasta takaa. Mutta onhan niitä muovisenakin hyviä jäljitelmiä jotka näyttävät tosi kauniilta.

  VastaaPoista
 8. Maaretta, samoilla linjoilla: vaikka punainen kuuluu jouluun, valkoinen on toinen pääväri, varsinkin kukissa. Ja etenkin amaryllis.

  Missy E, ehkä tarvitaan hyvää ruokaakin? Vielä joulupäivänä saa olla koristeita, mutta jo tapanina alkaa riittää. Väliviikolla kuusesta lähtevät punaiset koristeet ja uudenvuoden jälkeen koko kuusi.

  Hanne, meillä on monta vuotta mietitty, kun tahtoo nokka tuhista joulun aikaan. MIes valittaa, ettei jaksa enää yksin kantaa kuusta kotiin, vaikka voisihan sitä tietysti ostaa pakatun puun ja kuljettaa autolla. No, nyt kokeillaan!

  Arleena, jotakin uutta tekisi minunkin mieleni kehittää jouluuni. Pakkoko sitä on aina samanlaista 1800-luvun mökkimiljöötä viritellä olkikoristeineen. Tai, ehkä on. Ruokapuolelle aion uudistusta myös ulottaa.

  Suvi, vasta sisään kannetun kuusen tuoksu on vastustamaton! Saisikohan sitä ostaa suihkeena;)

  Tuula, paha juttu! Voisi milloin tahansa sattua, kun koira on yksin kotona. Onneksi meni pelkällä säikäyksellä tällä kertaa.
  Onko Riitulla ollut vielä juoksuja? Meillä on nyt kolmatta viikkoa.

  VastaaPoista
 9. Rita, tuohan on hyvä idea, teettää valkoinen kimppu. Minä tahtoisin ilman muuta valkoisia tulppaaneja mukaan, ne kuuluvat aina jouluuni.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...