sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Värien lumoissa


Näissä kuvissa näkyy uusi innostuksenaiheeni: Babetten peitto. Tämä hurmaava hippityylinen retropeitto on juuri niin värikäs ja alkukantaisen näköinen, että se irrottaa hyväntuulen hymyn yhtä helposti kuin koiran näkeminen kotiin tullessa.

Tässä on kerrankin mahdollisuus irrotella väreillä oikein kunnolla. Novitan Puro-lanhoilla on niin ihana leikkiä, kun niistä löytyy vaikka mitä mahdollisuuksia värin liukuessa uuteen vähän väliä.


Blogisurffailu vei minut tähän asti karttamieni  käsityöihmisten sivuille, kuten Tuijan tekeleitä ja Neulova narttu. Jälkimmäisen sivulta löytyi ihania kuvia ja myös ohje peitolle, vaikka sen kyllä osaa tehdä omasta päästäkin, kun näkee lopputuloksen.


Tässä taitaa ilta toisensa jälkeen mennä koko talven ajan. Kesken on vielä siskon tilaama torkkupeittokin, mutta kyllä sekin vielä valmistuu.

Muuten viikonloppu on sujunut nuorison vierailun, valokuvakurssin ja koiranhoidon merkeissä. Elämänmakuista ja täyttä. Sunnuntai onkin käytetty sitten urakalla nukkumiseen ja lepäilyyn.

Nuorena lokakuu oli minusta julmetun pitkä ja piinallinen kuukausi, ja ruma kuin synti, vaikka syksystä muuten tykkäsinkin. Nyt ajattelen, että tämä on tätä aikaa ja iloitsen vesisateestakin. Aika kuluu joka tapauksessa nopeasti.

Aivan naatti kaikesta riehumisesta!
10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia niin langoista ja neliöistä kuin koiristakin. Tuo varsinkin missä korvat heiluu kuin Dumbolla.
  MInulla kans neulebuumi senkun jatkuu. Hartioitten lisäksi on jo selkä ja kädetkin jumissa ja täytyy pitää välipäiviä ihan sen takia. Eilen kudoin esikoiselle sukat ja nyt aloitin lapaset.

  VastaaPoista
 2. Tuo Babetten peitto, virkkauskuvio oli 70-luvullakin muodissa. Slipoveri oli minullakin.

  Ihanaa innostua uusista asioista!

  Marrakuu on ottanut lokakuun paikan, tuntuu. Mutta ei sitä anna sellaisten seikkojen lannistaa jolle ei itse mitään voi. Tämän pahimman loska-ajan voi tosiaan käyttää lämpimässä sisällä kaikenlaista mukavaa tehden. Ja kohta saa taas rueta joulua hehkuttelemaan.

  On ne niin kivoja nuo kaverukset!

  VastaaPoista
 3. Meri, jumiintuu tässä kyllä ja jäykistyy, kun vain istuu. Mutta kun on niin kiva pitkästä aikaa tehdä tällaista. On myös mukavaa, jos nuorisolle kelpaa villatumput käteen. Ja peitto ainakin kelpaa unisen päälle sohvalla!

  Rita, marras- ja joulukuu ilman lunta ovat kauhean näköistä pimeyttä, se on totta. Mutta siinä joulunodotuksen imussa nekin menevät.

  VastaaPoista
 4. Uusi harrastus sinulle Katriina, ja vielä koko talveksi.

  Koirat juoksevat ja nukkuvat yhdessä ihanasti!

  VastaaPoista
 5. Nyt mä oikeasti toivon, että olisin käsityöihminen, kauniit langat ja suloinen peitto tulossa! kukahan nykräisi mulle....

  VastaaPoista
 6. Hauskoja kuvia pikku-akoista! Hei, pitäskö sunnuntaina olla tällästä jälkkärinä: http://www.ruokala.net/resepti/suklaa-turkinpippurikakku?ref=ajankohtaista

  VastaaPoista
 7. On kyllä hyviä kuvia ja värejä. Koirat näyttää viimeisessä kuvassa samalta kuin me sunnuntaina. Leikit vain ovat olleet erilaiset.

  p.s aika hyvältä kuulostaa ja näyttää tuo Milljoonan ehdottama kakku.

  VastaaPoista
 8. ..saako tulla kylään sunnuntaina.. *kuolaa*

  Ihana vimppa kuva, naattina tosiaan.

  Huokailen tuota käsityöintoa, minut se vaan kiertää kaukaa. Nautin kyllä muiden tekeleistä, väreistä varsinkin.

  VastaaPoista
 9. Soololija, ei tällaiseen kesäiltoja viitsi tuhlata, mutta talvi ihan omiaan käsitöihin telkkarin äärellä.

  Krisu, en minäkään ole itseäni vielä käsityöihmisenä pitänyt. Kaikki tekeleeni ovat idioottivarmoja ja aloittelijan malleja. Mutta kokonaan toinen asia on, mihin yhden ihmisen aika riittää. Mulla on nyt aikaa:)

  Milljoona, ai että tehtäis tuplapyhän kunniaksi kakku..mietitään. Näyttää kyllä mahdottoman hyvältä!

  Missy E, olitte kyllä aika lailla yhtä kalpeana hiljaa sunnuntaina kuin koiratkin. Taisi olla sitä ennen hauskaakin siitä edestä.

  Tupanen, värit ja langathan minuakin innostavat leikkimään, viis siitä, mitä niistä tulee!

  VastaaPoista
 10. Tuleepa Purosta kauniita isoäidinneliöitä - pitäisiköhän minunkin vielä talvitorkkuihin virkata peitto:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...