perjantai 2. lokakuuta 2009

Sumeeta ja pimeetä, optisesti
Tervetuloa katsomaan aloittelijan aikaansaannoksia! Hienon nolla-asteisen sumuaamun innoittamana, ja siksi että piti lähteä liikkeelle jo seitsemältä, otin kerrankin kameralaukun mukaan, vaikka töihin olinkin menossa. Jalusta olisi käsilaukun kanssa ollut jo liikaa.

Tuin   sitten satamassa kameraa milloin mihinkin tolppaan tai sillankaiteeseen. Siitä huolimatta melkein kaikista otoksistani tuli epätarkkoja. On siis uskottava, että jalusta tai ainakin joku gorillapod on oltava mukana.

Mutta homman juju olikin nyt se, että ensimmäistä kertaa kokeilin kameran käsisäätöä ja onnistuin saamaan aikaan edes jotenkuten valottuneita kuvia.


7 kommenttia:

 1. Hienot kuvat. Minusta kuvan utuisuus ja jalustan puuttuminen tekee kuvista taulumaisia. Juuri sen takia, että niissä näkyy käden jälki eikä niinkään äärimmäisen tarkka kameran tekninen piirtojälki.

  VastaaPoista
 2. Pidän tuosta ensimmäisesta kuvasta;siinä näyttää melkein että veneet olisivat ilmassa,hieno kuva!

  VastaaPoista
 3. Vicki, hävettää ihan, että meni vuosi enkä saanut opeteltua ohjekirjan kanssa manuaalisäätöjä. No, edes nyt kurssin myötä.

  Arleena, minullekin impressio on tärkeintä. Nyt sitten sen kurssin myötä katsoo kaikkea opettajan silmin ja siihenhän ei omista kuvista kelpaa mikään. Kun tekniikkaa ei osaa vielä edes oikein katsoa.

  Yelian, sumussa kaikki näyttää vähän erilaiselta. Kun menin sillan yli, sumu tiheni niin, ettei nähnyt kummallekaan rannalle, vain tien toiselle puolelle.

  VastaaPoista
 4. Ihan uudenlaisia kuvia, tunnelmallisia. Mihin tämä johtaakaan, vielä kurssin myötä.

  Kiva kun olet innostunut, tekeehän se erilaiseksi työhöän menon, kun pysähtyy kuvailemaan. Joskus kävin kuvaamassa joutsenia ennen töihin menoa, ja työkaverit piti ihan pöljänä.

  Säädöistähän en itse ymmärrä mittään enkä tiedä mikä on gorillapod (joku jättikokoinen Ipod??)

  eikka

  VastaaPoista
 5. Harjoitus tekee mestarin, sanoo se vanha ;) Tämä on innostavaa, tämä sinun kehittymisesi näin huikeasti tuon kurssin myötä.

  VastaaPoista
 6. Eikka, gorillapod on sellainen pieni ja väänneltävä jalusta, jonka voi kietoa vaikka puunrunkoon. En vaan tiedä muitten kokemuksia siitä.
  Seitsemältä miehen kyytiin lähtiessä mulla on hyvin aikaa kävellä osa matkasta ja katsella maisemia. Olen aina halunnut ottaa aamukuvia järveltä, mutta yleensä on ollut mukana vain kännykkä.

  Lepis, kiitos kannustuksesta! Jos en ennen tarpeeksi tiennyt, etten osaa vielä mitään, kurssin myötä se on ainakin tullut selväksi:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...