maanantai 5. lokakuuta 2009

Lillumassa


Kylmänä ja sadetta vihmovana syyspäivänä kävelimme työporukan kanssa iltapäivällä virkistäytymään uimahalliin. Kerran näinkin, ja ihan luvan kanssa. Viime syksynä kokeilimme chi ball -tuntia ja keväällä kiipesimme Oravivuorelle.

Kolmen vartin reipas (huh) kävely kovassa tuulessa pisti posket punottamaan IdaRed-omenan lailla. Sadepilvet armahtivat onneksi ulkoilijat juuri sopivasti.

Yllättävän vieras paikka on uimahallistakin tullut, koska kukaan ei tunnustanut käyneensä siellä aikoihin. Ja niin mukavaa kuin uiminen ja muu lilluminen on. Meillä mies ei tykkää uimisesta ja minä tykkään, mutta olen onnettoman huono lähtemään yksin mihinkään.

Kävimme tänään sentään muutaman sata metriä kiskomassa rintauintiakin, mutta mukavinta oli istua hierottamassa selkäänsä erilaisissa poreissa ja vesisuihkuissa aitoon kylpylätapaan.  Samalla saattoi hyvin jutella toisten kanssa ja venytellä lämpimässä vedessä.

Saunan jätin suosiolla väliin, mutta kuitenkin sain iltapäivästä ihanan rennon ja huolettoman olon.
Entäs jos joskus sittenkin lähtisin yksin uimaan?


Kuvassa on Kerttu Horilan maalaus Mäntän kuvataideviikoilta v.2005.
11 kommenttia:

 1. Mullakaan ei ole tullut käytyä aikoihin hallilla. Aina kun just olen päättänyt lähteä, yllättävät "naisten vaivat" vaikka olisivat olleet poissa 3kk. Jiihaa.

  VastaaPoista
 2. En edes muista milloin olisin kaynyt uimahallissa...jos ei nyt jotain hotellin allasta lasketa..

  kuulosti mukavalta.

  VastaaPoista
 3. uimahallilla on mukavaa. Aamulla uinti antaa hyvän startin koko päivälle. Ensin tuntuu 5 min että hukkuu, mutta kun lihakset lämpenee, homma alkaa jo sujua.

  VastaaPoista
 4. Eipä ole tullut käytyä uimassa uimahallilla piitkiin aikoihin. Ei vain ole kuulunut elämääni. Voisi jossain vaiheessa elvyttää. Mutta inhoan ruuhkia ja sitä, että on paljon lapsia ja nuoria pulikoimassa, suihkussa, saunassa ja joka paikassa. Eli mun pitäis köpötellä hallille kuudelta aamulla.. Ei pääse vapaapäivinä ylös sängystä siihen aikaan..

  Mutta mikset saunassa käynyt? Uimahalleissa on yleensä ihanat saunat, koska saunat on isoja, on löylytkin lempeitä..

  VastaaPoista
 5. Minulla on vuosia ollut tapana "vetää" epävirallista "läskiryhmää" viikottain. Äitini ja ikäiseni välisen porukan kanssa kuljimme viikottain viisi vuotta pienessä intiimissä uima-allas/saunapaikassa. Tila oli vain meidän käytössä. Pystyi ilkosillaan lillumaan. Läskit ei kyllä lähteneet, mutta mielelle teki kyllä hyvää.

  Tavallisissa uimahalleissa käyn/käymme rauhallisempaan aikaan, kun vielä muita ei siellä ole. Nautin uida ja kellua syvässä pohjaamattomassa vedessä.

  VastaaPoista
 6. Kuulostipa mukavalta rentoutumiselta. Kauan sitten kävin uimassa aamuisin ennen töihin menoa, mutta se vain sitten jäi. Enää en ui kuin vanhempieni mökin rannassa eli erittäin harvoin. Saa nähdä miten käy lomalla, pulahdanko hotellin altaaseen...
  Iloista päivää
  toivottelee Heljä

  VastaaPoista
 7. Uimahallikäynnistä jää aina niin ihana lämmin ja rentoutunut olo, että sitä tulee harrastettua ajoittain enemmänkin. Ja hyvät kahvit päälle, niin elämä hymyilee.

  Hienoa, että teillä on noita mahdollisuuksia virkistykseen. Mietin menisikö läpi meillä, hmm.

  eikka

  VastaaPoista
 8. Innostuin vesijuoksemisesta viime talvena ja aion aloittaa sen tänä talvena myös. Mutta minä taas haluan käydä nimenomaan yksin! Yksinoleminen on edelleen parasta ylellisyyttäni. Muistaakseni sinä olet myös aina osannut nauttia omasta seurastasi, mikäs sulle nyt on tullut?

  VastaaPoista
 9. Vicki, kiusaa siis vielä viimeiseen asti, ennen kuin päättää loppua!

  Pikkujutut, lähellä olisi täälläkin kaikenlaista kivaa, mitä ei edes muista. Kuten juuri uimahalli, seitsemän euron lysti. Saman hintaan saa vielä kuntosalin ja ohjatut ryhmätkin.

  Nelle, hämmästelin ihan, miten lämmintä vesi oli. Muistelen että ennen aina paleli aluksi, nyt ei ollut tietoakaan. Vai lieneekö tuota rasvakerrosta enemmän;)

  Sooloilija, en käynyt saunassa sen vuoden vaivanneen kuumaurtikarian takia. Kokeilin pari kuukautta sitten viimeksi eikä ollut hävinnyt.

  Rita, tuollainen naisryhmän oma nautiskeluhetki kuulostaa ihanalta! Olisipa sellainen porukka.

  Heljä, siskollani on kotona juuri sellainen hotellialtaan kokoinen uima-allas, jossa on taivaallista pulikoida ja lillua kellukkeiden kanssa rentoutumassa.

  Eikka, meillä kuuluu kaupungin työntekijöille kaksi kertaa vuodessa tuollainen virkistysiltapäivä. Yleensä järjestämme sen itse, ja määrärahaahan siihen ei tietysti ole. Kyllä se yhteenkuuluvuutta lisää ja henkeä nostaa.

  Meri, lähteminen on vaikeinta, ja jää lähtemättä, jos on minusta kiinni. Kokeiltu on monta kertaa.

  VastaaPoista
 10. Syyslilluminen kuulostaa oikein hyvältä =) Hyvä te! Itsekin kävin pari viikkoa sitten poreissa ja mukava muisto jäi. Silti aina se kynnys lähteä usein niin häliseviin halleihin vieraiden ihmisten joukkoon.

  VastaaPoista
 11. Ruska, nuo porisevat lämpimät altaat ovat parasta ihanuutta syksyllä ja talvella. Aivot lähtevät alfa-aalloille samantien, vaikka olisikin tutussa paikassa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...