maanantai 7. syyskuuta 2009

Lomalla!

Ensimmäistä kerta oli ilmassa syksyn tuoksua, kun suuntasimme lämpimässä auringossa Vilman kanssa aamulenkille. Mielessä häivähti aina välissä, onko tämä varmasti totta, saanko  tosiaan olla  taas rauhassa kotona? Olen niin kovasti kaivannut tätä.

Viime talven pitkä kotonaolo oli parasta, mitä minulle on tapahtunut pitkään aikaan. Tuntuu että sain itseni ja elämäni takaisin. Nyt elämä taas maistuu täydeltä ja aidolta.

Kovin paljon muuta ei yhdessä päivässä ehdikään, paitsi toiset päiväunet. Ja aina on aikaa laittaa uuniin omenapannukakku ilahduttamaan töistä palaavaa miestä! Tämäkin päivä on mennyt vielä tietokoneeseen tutustumisessa ja erilaisia asetuksia säätäessä.  Vista on hiukan erilainen kuin entinen xp, ja uuteen koneeseen on pitänyt siirtää kaikki vakiojutut ja kovalevyltä valokuva- ja musiikkitiedostot.


Kaikkein eniten aikaa on mennyt tällaiselta amatööriltä omaan törttöilyyn. Perustin Gmail-osoitteen, kun Elisan sähköpostiini rupesi tulvimaan roskapostia. Ajattelin siirtää sinne myös Hotmail-käyttönikin ja lopettaa sitten ne kummatkin. 

Tulin kuitenkin valinneeksi huonon nimen, kun oma valintani ei käynyt. Perustin sitten toisen tilin paremmalla nimellä, mutta en kuolemaksenikaan keksinyt, miten Gmail-tilin voi lopettaa. Sivustolla kyllä kerrotaan siitä, mutta sellaista kohtaa ei sitten löydykään, josta voisi painaa POISTA-painiketta. Jos joku tietää, pliis kertokaa!

13 kommenttia:

 1. Kotilomat on ihania kun on oma aikataulu ja voi tehdä mitä haluaa.
  Valitettavasti en osaa auttaa tuossa Gmail-tilin poistossa, toivottavasti saat apua.
  Iloista loman jatkoa
  t. Heljä

  VastaaPoista
 2. Minun loma loppuu tämän viikon jälkeen vaikka olisi ollut kiva jatkaa lomaa vielä vaikka kuinka pitkään...
  Mutta sinulle oikein mukavaa lomaa!!!

  VastaaPoista
 3. Onkos pitkäkin loma, vai vapaapäiviä? Minäkin täällä olen nyt vapaapäivän aamussa, ja kylläpäs se on kivaa herätä hitaasti ja puuhailla hitaasti.

  Minullakin on kaksi gmail-osoitetta, blogia varten toinen ja yksityisempi se toinen.. Mutta poistamisista en tiedä.. Mitä jos vain jättää käyttämättä sen mitä ei halua käyttää, eikä ilmoita kenellekään sitä osoitetta?

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia - sykyn tuntua!
  Söpö tuo teidän Vilma ;)

  Gmail-asiassa en kyllä osaa auttaa, vaikka itsekin olen sen käyttäjä - ei kai ole ollut poistotarvetta ;)

  VastaaPoista
 5. Heljä, nyt taas kokopäivätyön vastapainoksi on ihaninta, ettei ole mitään aikataulua. Varmistan vielä joka aamu kalenterista, ettei ole mitään sovittuna. No, koirakoulua vielä menettelee:)

  Susanne, sinullakin oli syyskuussa lomaa. Minä otin kesäloman tähän, kun kesä meni muuten osa-aikaisena. Vielä on monta päivää jäljellä tätäkin viikkoa!

  Sooloilija, olen kokonaista kolme viikkoa kesälomalla, ne pakolliset päivät. Vaan ei mua tarvinnut pakolla kärrätä kotiin, syksyyn jäi vielä 18 päivää viime vuodelta siirtyneitäkin lomia.

  Hanna, yhtäkkiä huomaa, että puissakin alkaa väri pikkuhiljaa vaihtua. Sadetta tulee vähän väliä. Syksyä se on.

  Tuo Gmail-asia potuttaa minua siksi, että jotenkin se uusi pitkä nimi vaihtui bloginkirjautumisnimeksikin. Itse kai sain sen jotekin aikaiseksi, vaikka en osaa sanoa miten. Uutta lyhyempää voin käyttää ainoana kotipostinani, kunhan keksin, miten lopettaa muut.

  VastaaPoista
 6. Tee niitä pullia nyt ku sulla on aikaa!

  VastaaPoista
 7. Mukavasti sinulla lomapullat uunissa =) Ja tavoitan hyvin autuaallisen lomatunteesi. Nautihan jokaisesta hetkestä!

  VastaaPoista
 8. Ihania kuulumisia, että elämä maistuu täydeltä! Ja että on vapaata. Mulle oli ihan uusi ajatus, kun tuttu sanoi, että "ei ne vapaat siihen lopu, aina tulee uusia vapaita" ja "rahaahan tulee joka kuukausi lisää, uutta tulee aina tilalle". Uusiutuvia luonnonvaroja siis.

  Mutta jos meet poistamaan sen osoitteen, miten sitten pääset blogitilillesi? Nää on niin avaruudesta..

  Kai sulla jää muistiin se pitkä osoite, niin ei tartte ko alakukirjain laittaa käyttäjätunnukseen?

  monta on mullakin geemailtiliä.. sähköposti ja blogi(t) erikseen.

  eikka

  VastaaPoista
 9. Milljoona, leivon heti kunhan ehdin ja viitsin, eli ehkä ylihuomenna. Huomenna taidan mennä kaupungille. Pullanhaju leijuu sitten varmaan toiselle puolelle kaupunkia ja tiedät tulla!

  Ruska, lomafiiliksen huipentuma on kymmeneen nukkuminen joka aamu, aah!

  Eikka, näitä sähköposteja on vaan liikaa. Elisaan alkoi tulla roskapostia yhtäkkiä ja samalla huomasin, että ne mainostavat lisämaksullista roskapostisuodatinta. Eli jotakin ne on tehneet.

  VastaaPoista
 10. Mä ymmärrän hyvin tuon pitkän nimen aiheuttaman 'ahistuksen' se sitten voi ärsyttää. Voin yrittää tutkia omista gmaileistani, onko poistomahdollisuutta, mutta kuten joku jo sanoi, niin sfääreistä nämä on ja alumiinihattua vaan kutreille, ettei liikaa säteile, ei se ylimääräinen gmaili tilaa vie.
  Tämmönen ehdotus kuitenkin mulla: Jos ja kun sitä tarvitsee kuitenkin kirjautua milloin mihinkin epämääräiseen sivustoon saadakseen haluamiaan asioita *rätinää alumiinilipan alla* NIIN KANNATTAA perustaa ihan oma tili kaikelle säläsoopalle tai käyttä sitä valmiiksi saastunutta elisaa 'piip---piip---piip---piip*

  VastaaPoista
 11. Krisu, ei näistä ylimääräisistä taida kokonaan päästä eroon. Keljuttaa vaan käydä tarkistamassa niin montaa sähköpostia, kun mullekin tulee viestejä jo ennestään kolmeen, ja nyt avasin tyhmyyksissäni kaksi lisää.

  VastaaPoista
 12. Sä voit ohjata muut postit tulemaan suoraan gmailiin, niin ei tarvitse muissa käydä enää ollenkaan. Niin minä teen. Ja vielä: voit laittaa gmailiin erilaisia suodattimia päälle, etteivät vanhojen postilaatikoittesi mainokset ja roskat tule mukaan. Näppärää, eikö!

  VastaaPoista
 13. No nyt säätelin juuri noin, paitsi että Elisan kotiposti ei suostunut kääntymään, vaikka salasana oli oikein. Ehkä se tottelee huomenna. Kiitos vinkistä, Krisu!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...